Annonce
Give Avis

Natteravnene er flyveklare til august

Foreningskonsulent Morten Larsen fra Natteravnenes sekretariat var tirsdag aften i Kirkehuset i Thyregod for at hjælpe lokale frivillige med at starte en lokal afdeling. Foto: Børge Larsen
På to informationsmøder har Thyregods borgere vist potentiale til at gendanne byens natteravneflok. I første omgang starter den som en afdeling under Gives natteravne.
Annonce

Thyregod: Hvad får frivillige til at bruge en sommeraften inden døre til et informationsmøde om at blive frivillig i Natteravnene?

For de 10 deltagere i mødet i Kirkehuset tirsdag aften er det ønsket om af gøre noget godt for deres by og dens unge. De unge savner ofte voksenkontakt i aftentimerne og så savner de nok også et sted at tilbringe aftnerne.

Det er farlig kombination, for den får de unge til at samles i eksempelvis bålhytten bag hallen, og her er der ikke så meget at give sig til, bortset fra at spille høj musik og eksperimentere med diverse former alkohol og måske endda forskellige narkotika.

Det er en offentlig hemmelighed, at affyring af høje kanonslag er et signal om, at der kommet nye varer i "pusherstræde". Kombinationen af eksperimenter med stoffer, rodløshed og mangel på en klub er ifølge flere af deltagerne i tirsdagens orienteringsmøde den perfekte opskrift på hærværk.

Hærværk er ikke et generelt problem i byen, men indimellem dukker der episoder op og de seneste to har været medvirkende til interessen for at genetablere en lokal afdeling af Natteravnene.

Annonce

Kun se - ikke røre

- Men Natteravnenes opgave er ikke at sætte en stopper for hærværk ved direkte indgreb. Natteravne er til stede i bybilledet. De observerer og iagttager, men de hverken anmelder eller ringer efter politiet. Natteravne er der for at skabe en tryg voksenkontakt for de unge, lød det blandt andet fra projektleder Morten Larsen fra Natteravnenes landssekretariat.

Det er kernen i hele Natteravnenes virke: At skabe tryghed. Tryghed for alle i byen, tryghed for de unge og for de ældre, der måske godt kan blive lidt skræmte af højrøstede unge i grupper.

Centralt i denne tryghedsskabelse står den gensidige tillid. Den, der kan opbygges ved tilbagevendende kontakt mellem de unge og genkendelige voksne. Natteravnene kan altid kendes på de gule jakker eller T-shirts og at de altid går i en gruppe på tre.

De eneste våben, Natteravnene er udstyrede med, er et par lommer fulde af bolsjer og kondomer. Og altså viljen til at opbygge en gensidig tillid..

Annonce

Sponsorstøtte

Opskriften på Natteravnenes succes findes i deltagernes engagement og den kendsgerning, at det er frivilligheden, der driver værket. Der er ingen løn, til natteravnene. Der er heller ikke i nævneværdig grad offentlig støtte, selv om der kan søges kommunale midler til at drive lokalforeningens administrative omkostninger.

Dem er der lidt af, for der skal indhentes pletfrie børneattester på alle natteravne, inden de kan optages. Men i det store og hele er det deltagernes frivillige indsats, der er afgørende.

Men lokale virksomheder og andre organisationer kan godt give en håndsrækning, ofte i form af naturalier.


Natteravne er til stede i bybilledet. De observerer og iagttager, men de hverken anmelder eller ringer efter politiet.

Morten Larsen, projektleder, Natteravnenes landssekretariat


- Vi kan bruge Kirkehuset og dets kaffebeholdning gratis til vore møder. Og Dagli'Brugsen har sponsoreret de kager, der er på bordet. Det tolker jeg som en lokal opbakning til at genetablere Natteravnene, lød det blandt andet fra Tove Thisgaard, der er blandt initiativtagerne.

I første omgang er planen at etablere Thyregod som en afdeling af Natteravnene i Give. Det gør det muligt at komme hurtigere i gang i stedet for at etablere en helt ny forening.

Ingen kan optages som medlem uden at have været på en prøvevandring med erfarne natteravne. Da Give-foreningen ikke er ude i juli, kan Thyregod først komme i gang til august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Genforeningsfest i Riis Bakker

Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Klubben for enlige tilflyttere trives

Annonce