Annonce
Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Børnegården Søndervang kunne sidste år fejre 25-års jubilæum med trylleshow og fællesspisning. Arkivfoto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Navnene på to daginstitutioner i Give giver anledning til forvirring blandt børn, forældre og hos kommunen, men forhåbentlig ikke så længe endnu. Børnegården Søndervang indleder nemlig sin søgen efter et nyt navn.

Give: Den ene af daginstitutionerne i Give skal have nyt navn.

Det er Børnegården Søndervang, der sidste år kunne fejre 25-års jubilæum, som af flere årsager nu skal hedde noget andet.

En af årsagerne til den kommende fornyelse er, at navnene på to af de daginstitutioner, der findes i Give, ligger for tæt op ad hinanden.

Annonce

- Det har længe været et ønske fra Vejle Kommune, at Børnegården Søndervang skulle skifte navn, da navnene på de to institutioner i Give til forveksling ligner hinanden. Vi oplever, at det ofte skaber forvirring blandt forældre, børn og ikke mindst internt i Vejle Kommune, siger Børnegården Søndervangs leder Helle Ladefoged Jensen med henvisning til Søndermarkens Børnehus, der ligger få hundrede meter fra Børnegården Søndervang.

Et navneskifte kan også være med til at forhindre en anden misforståelse. Modsat hvad navnet ellers kan indikere, er der nemlig ingen dyr på adressen, hvor den kombinerede vuggestue og børnehave ligger.

- Derudover har Børnegården Søndervang gennemgået en større renovering, og der er samtidig opført en ny tilbygning, så også set i det lys giver det mening, at tiden nu er inde til, at vi skal have et nyt navn, siger lederen.

Navn præsenteres efter sommerferien

Hos Børnegården Søndervang er man klar over, at et navneskifte kan være forbundet med mange følelser for både medarbejdere og forældre til de børn, der går der. Derfor vil man inddrage både personale, forældre og sågar alle interesserede i sin søgen på det kommende navn.

- Der vil således frem til slutningen af maj være mulighed for at afgive sit forslag til et nyt navn. Det sker ved at udfylde og aflevere en seddel med sit forslag i den opstillede postkasse i institutionen, oplyser Helle Ladefoged Jensen.

Alle forslag vil blive gennemgået, og herefter vil der blive udvalgt fem kandidater, som personalet og daginstitutionens bestyrelse vil stemme om. I sidste ende skal navnet også godkendes af kommunens dagtilbudschef.

Helle Ladefoged Jensen forventer, at det kommende navn kan offentliggøres efter sommerferien.

Det har længe været et ønske fra Vejle Kommune, at Børnegården Søndervang skulle skifte navn, da navnene på de to institutioner i Give til forveksling ligner hinanden.

Helle Ladefoged Jensen, leder Børnegården Søndervang
Annonce
Give Avis

Nye turisttavler ved motorvejen reklamerer for Give: 'Give er ikke bare et sted, man lige suser forbi'

Annonce
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Annonce