Annonce
Give Avis

Nedrykning truer: Give Fremads jyllandsseriemandskab i problemer efter nederlag i Egen

Give tabte 3-1 i den meget vigtige såkaldte 6-pointskamp på udebane mod Egen UI. Resultatet sender Give under nedrykningsstegen med blot tre kampe tilbage. Midtbanemotoren Marinus Kristensen (foto) var på dagen et af sit holds bedste. Foto: Jim Hoff
Give tabte 3-1 på udebane til Egen UI i en såkaldt 6-pointskamp, hvilket bringer holdet under nedrykningsstregen, hvor den direkte nedrykning truer.

GIVE: Der findes vigtige fodboldkampe, og så findes der utroligt vigtige fodboldkampe. Det var en kamp i den sidste kategori som Gives JS-mandskab var ud i lørdag eftermiddag nede på Als, hvor modstanderen hed Egen.

Inden kampen lå Egen med 12 points på pladsen lige over den stiplede linje, der indikerer nedrykningsspil, mens Give lå under samme streg med 8 points. En sejr til Give, og der var snor i sønderjyderne, mens et nederlag ville betyde en afstand på 7 points med blot tre kampe tilbage

Derfor skulle Give hente de tre points for at holde liv i realistiske forhåbninger om at klare sig fir af nedrykningsballaden.

Annonce

I den omvendte kamp havde Egen vundet 2-0 i Give, og også denne gang var det sønderjyderne, der trak det længste strå i form af en sejr på 3-1.

Skadesramt Givehold med træneren på bænken

Med i beretningen skal dog tages, at det var et decimeret Givemandskab, der mødte op på stadion i Egen. Holdet var ramt af skader og afbud, så træner Brian Sølund måtte sætte sig selv på holdkortet som 13. mand - og den garvede midterstopper kom da også på banen.

- Vi er afsted med en smal trup i dag mod en virkelig god modstander. Dog stiller vi med en fin start 11'er, mens vi i dag var noget udfordret på bredden. Og jeg har også forståelse for de 2. holdsspillere, der ikke havde lyst til at tage med på den næsten to rimer lange køretur for at sidde på bænken og måske kun få 10 minutter, så vi klarede den på anden vis, fortæller cheftræner Brian Sølund.

Gives topscorer Mads Birk blev skulderskadet i det 53. minut og måtte en tur på skadesstuen i Aabenraa. Det er tvivlsomt, om Birk kommer til at spille flere kampe for Give i denne sæson. Foto: Jim Hoff

Han kunne se Egen bringe sig på 1-0 allerede i det 2. minut, men midtbanemissilet Roar Johannesen fik udlignet på et godt skud fra kanten af feltet i det 25. minut. Marginalerne var dog ikke på Gives side denne dag, for i det 21. minut tordnede en Egenspiller et frispark i mål via overliggeren på et flot eksekveret frispark.

Annonce

Stolpe ud - og grim skade til topscoreren

Og uheldet fortsatte for Give, der fik topscorer Mads Birk skulderskadet i det 53. minut i en grad, så den giftige og for Give så vigtige angriber måtte på skadestuen i Aabenraa til nærmere undersøgelse.

Vi beholder ja-hatten på efter nederlaget i dag. Vi fik en øl efter kampen, og vi har givet hinanden hånd på at bevare det gode humør og sørge for at give den gas til de sidste træninger og levere varen i de sidste tre kampe

Brian Sølund, Givetræner

Omvendt havde Give et hovedstød, der prellede af på overliggeren, og at det ikke var gæsteholdets dag i Egen, fik vi et nyt eksempel på i det 75. minut, da en årvågen Egenangriber opsnappede en tilbagelægning, og så stod der 3-1 til sønderjyderne.

- Egentlig er det en fifty/fifty-kamp, hvor jeg er godt tilfreds med spillernes indsats og attituder. Men Egen har høj kvalitet og har også spillere, der kan afgøre kampene, så desværre fik vi ikke points ud af anstrengelserne, konstaterer Sølund.

Annonce

Nu venter tre nådesløse finaler

Nu venter der tre kampe mod Skjern, Bramming og Aabenraa, alle tre små finaler, hvor det er håbet at man får samlet points nok til, at sæsonens sidste kamp på udebane i Aabenraa kan blive den kamp, der med en sejr som minimum kan sende Give i kvalifikationskampe om at undgå nedrykning.

- Vi beholder ja-hatten på efter nederlaget i dag. Vi fik en øl efter kampen, og vi har givet hinanden hånd på at bevare det gode humør og sørge for at give den gas til de sidste træninger og levere varen i de sidste tre kampe, så vi bagefter kan sige, at vi gjorde alt, hvad vi kunne, siger Brian Sølund.

Stillingen i JS 2 pulje 5 med tre kampe tilbage. Foto: Jim Hoff

Han fremhæver de to centrale midtbanespillere Roar Johannesen og Martinus Kristensen for at byde Egens kompetente midtbaneakse flot op til dans, og da det ser ud til, at de skadede spillere (nok minus Mads Brik) ser ud til at være klar til de sidste tre kampe, ser Brian Sølund frem mod de tre finaler med en vis fortrøstning.

Også fordi Gives kampprogram på papiret ser bedre ud ane Aabenraas - holdet so Give umiddelbart ska forsøge at overhale for at komme med i kvalifikationsspillet om at undgå nedrykning.

Give møder Skjern ude, Bramming hjemme og Aabenraa ude, mens Aabenraa møder EfB hjemme, Fredericia hjemme og Give hjemme.


Annonce
Annonce
Give Avis

Superligalegende leverede inspiration til Gives jyllandsseriehold før skæbnekamp på søndag

Annonce
Annonce
Give Avis

Kommunen vil sælge flere byggegrunde i udsolgt kvarter - men i en anden by er man stødt på et blødt problem

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Klar til næste skridt: Morten Nørtoft forlænger kontrakten med Riwal

Give Avis

65.000 kroner på spil: Gives butiksliv støtter det nye idrætscenter med stort lotteri

Give Avis

Læserbrev: - Vi har alle ret til en læge tæt på

Give Avis

Succes og 10.000 til det nye idrætscenter: Sangaften med fællespisning totalt udsolgt

Give Avis

Forsinket renovering er færdig: Nu er bålhytte i mere brandsikker udgave og skovlegeplads helt klar til brug

Give Avis

Formand for Teknisk Udvalg: Hvad sker der for Vejdirektoratet? Give Syd til- og frakørsel slettet fra det nye motorvejskort

Give Avis

Farvel til afholdt salgschef: For Søren vil Give altid være hjerteblod

Give Avis

Tung lidelseshistorie med happy ending: Efter flere års skadeshelvede kunne Sebastian endelig løfte DM-trofæet

Give Avis

Sikær tog serveretten med præcist svar - og derefter skiftedes borgmesterkandidater pænt: Men på særligt et punkt havde Sikær og Jens Ejner forskellige holdninger

Give Avis

På trods af mange udfordringer leverede Thyregod Skole flot til skolernes motionsløb

Give Avis

Normeret til 240 elever, men ender snart på 40: Elevtallet er raslet ned på en af kommunens mest moderne skoler

Give Avis

Endelig gik der hul på udebanebylden: Give trak sig sejrrigt ud af intens herrefight i Viby

Give Avis

Læserbrev. Der er stor forskel på et rødt eller blåt flertal i Vejle Byråd efter kommunalvalget den 16. november.

Give Avis

To sejre i rap til Give rykker holdet midlertidigt fri af direkte nedrykning

Give Avis

Mindeord over Hanne Kathrine Fomsgaard Andreasen/Hanne Hansen/Foms.

Give Avis

Firkløverskolens elever motionerede mellem løver, på cykler, i svømmehallen og med elever som lærere

Give Avis

Uskarpe Give med nyt nederlag på udebane: Tabte 29-24 til Fredericia Håndboldklubs 2. hold

Give Avis

Over 100 personer muntrede sig med Halløj i Hallen

Give Avis

Efter tre et halvt års mareridt med hjernerystelse: Nu vil Sandra hjælpe kræftramte

Give Avis

Livslang slidgigt og hypermobilitet: Karin har fået ødelagt sit liv af læger, der ikke taler sammen

Give Avis

High Noon på Diagonalkroen: Årets skarpeste direkte konfrontation mellem borgmesterkandidaterne Christensen og Sikær

Annonce