Annonce
Give Avis

Nedtur for uheldsramt Frederik Vesti på Hungaroring

Frederik Vesti udgik grundet uheld i begge løb under 3. afdeling af Formel 3-mestersbaket på Hungaroring i Ungarn.Foto: Prema Powerteam
Efter sidste weekends triumf i 2. afdeling af FIA’s Formel 3-mesterskab på Red Bull Ring i Østrig blev det i weekenden tung hverdag for lynet fra Give, Frederik Vesti, der grundet uheld hverken gennemførte løbet lørdag eller søndag på Hungaroring.
Annonce

GIVE: Med den flotte sejr fra 2. afdeling i FIA’s Formel 3-mesterskab i bagagen stillede Frederik Vesti op til 3. afdeling i løbsserien på Hungaroring i Ungarn, og lige så ekstatisk god forrige weekend forløb for det unge racerkørertalent fra Give, lige så traumatisk blev weekendens oplevelse i det ungarnske.

Allerede lørdag under træningen til kvalifikationen var der udfordringer i luften. Ikke kun for Vesti, men for alle kørerne, der måtte vente ulideligt længe på at få besked på, om den første tidskørsel, der måtte sættes i bero grundet styrtregn, op til kvalifikationen stod, eller om kørerne fik en ny chance.

-Jeg havde valgt at køre tidskørsel på gamle dæk for at sikre mig, at jeg havde to sæt nye dæk til de to løb, da Hungaroing er kendt for at slide på dækkene. Det betød til gengæld, at jeg ikke kørte særligt hurtige tider, og det var problematisk, hvis vi ikke fik en ny tidskørsel efter at regnen havde sat en stopper for den oprindelige tidskørsel, forklarer Frederik Vesti.


Det var så den weekend for mig. Nu skal jeg samle mig selv op, og indrømmet, det kræver lidt kræfter. Men jeg bliver klar igen, det lover jeg

Frederik Vesti


Kørerne måtte derfor vente i ulidelig spænding næsten en hel dag, inden løbsledelsen dikterede en ny tidskørsel lørdag aften klokken 19.00. Dermed en gylden mulighed for Vesti til at vinde lidt tid, og efter en stærk slutspurt vendte han en rigtig skidt start til at rulle over målstregen i 4. bedste tid.

Annonce

Færdig allerede i første sving

Det var dermed fra en position som nr. 4, at en toptændt Frederik Vesti gassede op til første løb på tørvejrsdæk på den fugtige bane.

- Jeg var bare så klar og glædede mig vildt til at køre på en fugtig bane med tørvejrsdæk og dermed nye udfordringer. Men allerede i første sving var det slut for mig! En konkurrent, Calan Williams, går på tværs og rammer og ødelægger min front i et kaotisk første sving, hvor mange fik ødelagt deres løb, fortæller Frederik Vesti, der følte sig lidt hårdt ramt efter nedturen.

- Jeg kigger jo altid indad og spørger jeg mig selv, om jeg kan påtage mig noget af skylden og dermed ansvaret. Det her rammer jo både mig, min ingeniør og mit team hårdt. Jeg fraveg min plan en smule i første sving. Det har jeg lært af. Om jeg kunne have holdt mig udenfor tumult er dog umuligt at sige, konstaterer Frederik Vesti.

Annonce

Indædt dogfight fra bagerste række

Om søndagen fortsatte regnen med at piske ned over Hungaroring, hvor Vesti grundet lørdagens uheld måtte stille op til start fra den forkerte ende af feltet. Normalt ligger de dårligst præsterende kørere bagest.

I søndagens regnvejrsløb var det dog markant anderledes, idet en stor del af Vestis nærmeste konkurrenter også oplevede uheld lørdag. Dermed var der dømt indædt dogfight på ligeværdigt niveau selv fra bageste række.

Rent taktisk gik Vesti ind til søndagens løb med en hensigt om at øve overhalinger, uden at skulle oversatse for meget, så der kunne falde eventuelle straffe af.

- Hvis man kører for meget på kant, falder der straffe af, der kan betyde noget for ens kommende løb. På den andens ide ville jeg også gerne hente nogle points, så det var det dilemma, jeg befandt mig i, forklarer Vesti.

Han da også med en del overhalinger, men den ene blev fatal. Vesti blev i overhalingsmanøvren ramt på det ene baghjul og knækkede baghjulsophænget.

- Det var så den weekend for mig. Nu skal jeg samle mig selv op, og indrømmet, det kræver lidt kræfter. Men jeg bliver klar igen, det lover jeg, lyder det kampberedt fra Frederik Vesti, der skal ud i 4. afdeling af F3, som køres om 14 dage på legendariske Silverstone i England.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Genforeningsfest i Riis Bakker

Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Klubben for enlige tilflyttere trives

Annonce