Annonce
Give Avis

Nej til seks millioner til GISK: Stofa vil kun købe Gives fællesantenneanlæg på egne præmisser

Det nye store idrætscenter i Give til omkring 40 millioner kroner har svært ved at finde de sidste penge til plan A-byggeriet. Senest har Stofa sagt nej til en borgeridé, der ved et salg af fællesantennen til Stofa kunne sende 5-6 millioner til GISK og det nye center. Foto: GISK
Et borgerforslag gående på at Stofas køb af fællesantenneanlægget i Give kunne sende seks millioner afsted til det nye idrætscenter samt foreningslivet i Give bliver efter hårde forhandlinger med Stofa ikke effektueret

GIVE: Det lykkedes desværre ikke, og det har jeg det vildt træls med. Og ambivalent.

Lars Utoft, der stod bag det forslag, der kan være med til at generere 5.000.000 - 6.000.000 kroner til gavn for idrætslivet, må erkende, at han sammen med sin forhandlingsmakker Lars Tavsen ikke fik ørenlyd for sit forslag (se faktaboks).

Lars Utofts forslag

1. Bestyrelsen får mandat til at sælge antenneforeningens anlæg til Stofa, eller anden køber, til en minimum pris på 4.300.000 kroner. Ifølge vurderingen fra Brix & Kamp vurderes anlægget at have en værdi på 10.721.160 kroner. Derfra skal trækkes de 6.000.000 som Stofa har investeret i anlægget. Det betyder en samlet her og nu værdi på 4.721.160 kroner.

2. Evt. betaling over 5 år medfører, at køber betaler for grunde og teknik tilhørende foreningen kontant ved overtagelse, og at de tilbudte rabatter på henholdsvis 50, 30 og 20 kr. pr. måned i 5 år udbetales til nedennævnte formål halvårligt, og at brugerne af antenneforeningen betaler deres normale kontingent som hidtil.

- Stofas forhandlere var benhårde og gav sig ikke en millimeter. De kom med den helt klare dagsorden, at den oprindelige salgsplan skulle køres igennem, og da de var færdige med at slynge om sig med massevis af tal og lange juridiske forklaringer, var vi godt klar over, at vi ikke kunne komme igennem med vores argumenter, forklarer Lars Utoft med stor ærgrelse i stemmen.

Annonce

Vanvittig godt købmandsskab af Stofa

Han vurderer, at Stofa med den indgående femårs kontrakt med fællesantennen har lagt bestyrelsen i håndjern i forhold til eventuelle handlemuligheder, og han 'roser' også Stofa for vanvittig godt købmandskab.

-De giver små 400.000 for et anlæg, der er 7 millioner kroner værd. Resten kan de udbetale i løbende rabatter over fem år. Anlægget i Give er et af de mest opdaterede og bedste anlæg i landet overhovedet, takket være det fine arbejde bestyrelsen i Give Fællesantenne har lavet over årene, så her gør Stofa virkelig en utrolig god handel, pointerer Lars Utoft

Stofas forhandlere var benhårde og gav sig ikke en millimeter. De kom med den helt klare dagsorden, at den oprindelige salgsplan skulle køres igennem

Lars Utoft, forhandler for antenneforeningen

Selvom forhandlerne fra Stofa godt kan se det smarte i Lars Utofts forslag, i hvert fald i forhold til at styrke foreningslivet og det nye idrætscenter i Give, så var det ikke i nærheden af at komme op til overvejelse.

Annonce

Stofa frygter præcedens og manglende konkurrenceskarphed

Det klare nej til Utofts ellers i Give så populære forslag begrunder man i to ting. For det første er mani gang med lignende forhandlinger landet over med antenneforeninger i forhold til opkøb, så man er bange for at "Give-modellen" skal danne præcedens. Og det vil komme til at koste mange millioner her og nu.

For det andet vil man gerne stå knivskarpe i den mere og mere albuespidse konkurrencesituation på udbydermarkedet for TV og internet. Og det er her de 5-årige rabatordninger skal gøre det lækkert for brugerne i Give at fastholde deres engagement hos Stofa.

Det betyder, at det købstilbud, som Stofa kommer med, om som skal fremlægges på antenneforeningens ekstraordinære generalforsamling den 22. september ser således ud:

Stofa betaler følgende til medlemmerne pr. måned i 5 år: Medlem med tv og bredbånd 50 kr. md (i alt kr. 3.000). Medlem med tv 30 kr. pr. md. (i alt kr. 1.800). Medlem med Bredbånd 20 kr. md. (i alt kr. 1.200)

Annonce

Så må det godt nok blive billigt at være Stofakunde fremover

Stofa betaler kontant til Give Fællesantenne Forening: Kr. 396.919, som dækker antennehus, grund og tidligere udførte anlægsudvidelser samt gravninger i forbindelse med Docsis 3.1 opgraderinger.

Stofa overtager arbejdet med tre planlagte anlægsudvidelser, og Stofa sender ingen regning på foreningens accepterede anlægstilbud.

Lars Utoft præsenterede sit forslag for antenneforeningens medlemmer ved generalforsamlingen i juni, og her blev forslaget vedtaget. Men Stofa har sagt nej tak. Foto: Jim Hoff

- Med denne vanvittige billige købspris, må vi som borgere i Give forvente meget, meget skarpe priser fra Stofa fremover. Denne her situation bør virkelig komme kunderne til gode så det virkelig batter noget, lyder den kontante returbold fra Lars Utoft på dét købsforslag.

Han beklager, at man dermed har misset en gylden mulighed for at booste økonomien omkring det nye idrætscenter, og her ligger han helt på linje med GISKs centerleder, Martin Schmidt, der har modtaget den for GIKS noget nedslående nyhed med noget blandede følelser.

Annonce

Håber nu på borgernes velvillighed

- Jeg er lidt negativt overrasket over, at forslaget ikke gik igennem hos Stofa. Det havde jo været et fantastisk økonomisk boost for vores projekt. Indtil videre står vi altså med nul kroner, men vi vurderer, at hvis det fremkomne købsforslag bliver stemt igennem på den ekstraordinære generalforsamling den 22.9., at der ligger godt en million kroner til os fra salget af fællesantennen. Og det er bestemt penge, som vi vil være utroligt glade for at modtage, siger centerlederen.

Han håber derfor i al ydmyghed på, at borgerne beslutter sig for at donere den rabat, som de får de næste fem år til GISKs projekt. Og gerne donerer den på én gang og ikke i bidder.

- Hvis man donerer til GISK via DGIs gaveindsamling, opnår man nogle skattefordele med fradrag på 26 procent op til 16.000, så det er en fin mulighed for at støtte os, lyder opfordringen fra Martin Schmidt.

Annonce

Jo, det bliver til noget

Der er i skrivende stund indsamlet lidt under tre millioner, og da målet for indsamlinger er cirka 10 millioner i forhold til at kunne realisere plan A, drømmescenariet, er der et stykke vej endnu.

Og det begynder at haste, for projektering med dertilhørende budgettering skal være på plads i november måned, så det kan sendes i udbud.

Martin Schmidt hører ofte fra folk, måske grundet udfordringerne ved at samle penge nok sammen til det samlede budget på etape to på 38-40 millioner kroner, hvoraf de 31,5 millioner kommer fra kommunen, at de er bekymrede for, at projektet ikke bliver til noget.

- Men det gør det. Om det så bliver plan A eller plan B, det vil de næste måneder så vise, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Give Avis

Tung lidelseshistorie med happy ending: Efter flere års skadeshelvede kunne Sebastian endelig løfte DM-trofæet

Annonce
Annonce
Give Avis

Normeret til 240 elever, men ender snart på 40: Elevtallet er raslet ned på en af kommunens mest moderne skoler

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Farvel til afholdt salgschef: For Søren vil Give altid være hjerteblod

Give Avis

Læserbrev. Der er stor forskel på et rødt eller blåt flertal i Vejle Byråd efter kommunalvalget den 16. november.

Give Avis

Mindeord over Hanne Kathrine Fomsgaard Andreasen/Hanne Hansen/Foms.

Give Avis

Det handler ikke om lynkure og fitness: Det handler om permanente livsstilsændringer og 95 procent sidder mellem ørerne

Give Avis

Uskarpe Give med nyt nederlag på udebane: Tabte 29-24 til Fredericia Håndboldklubs 2. hold

Give Avis

Normeret til 240 elever men har kun 65: En af kommunens nyeste skoler mister elever i en grad så lokalsamfundet frygter total nedsmeltning

Give Avis

Efter tre et halvt års mareridt med hjernerystelse: Nu vil Sandra hjælpe kræftramte

Give Avis

Livslang slidgigt og hypermobilitet: Karin har fået ødelagt sit liv af læger, der ikke taler sammen

Give Avis

Mindeord over Kirstein Mølgaard

Give Avis

Forretningsudvalg er blevet til bestyrelse: Udviklingsrådet er skrumpet fra ni til fem deltagere

Give Avis

Så lykkedes det: De to håndboldildsjæle Emma og Olivia har skaffet Lykkeliga til Give

Give Avis

Suzette helt overvældet: Utrolig flot comeback til modeshowet

Give Avis

Frustreret Givetræner følte sig decideret bortdømt i 5-2 nederlag til topholdet efter 2-0 føring

Give Avis

Aldrig har der været så mange til udviklingsrådets årsmøde: Kæmpestor interesse for det nye sygehusprojekt

Give Avis

Svend nærmest svømmer i udmærkelser og hædersbevisninger

Give Avis

GNRs næstformand: Nu er det nok definitivt slut med Give Nærradio

Give Avis

Hjem til Aarhus: Svømmeklubben sagde farvel til livredder, instruktør og innovativ formand

Give Avis

Høgen fra Hedegård slog til på toppen af Vejles Alpe D’Huez - og brækkede den ene vinge

Give Avis

Håndboldklubbens gode støtter og venner fra Erhvervsklubben er kommet fornuftigt ud af coronakrisen

Give Avis

Rørbæk Marchen i skarp konkurrence med kronprinsen

Give Avis

Motionsugen: Nu skal du da ud og løbe forhindringsløb med din bedste firbenede ven

Annonce