Annonce
Give Avis

Niårige Frederik kastede sig over ny sportsgren: Evner og fællesskab styrkes med to dages håndboldskole

Det var første gang, der var arrangeret håndboldskole i Give. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
For første gang var 46 børn mandag og tirsdag samlet i og omkring Ikærhallen i Give til håndboldskole. Her var der både plads til konkurrence på håndboldbanen og vandleg.

Give: Der var koncentration, viljestyrke og plads til smil, da 46 børn i alderen otte til 13 mandag og tirsdag tilbragte en del timer i og omkring Ikærhallen.

Her var de samlet til Give Håndboldklubs håndboldskole, hvor der med inspiration fra den populære, ugelange pendant indenfor fodbolden havde planlagt nogle udviklende og sjove øvelser. Samtidig skulle dagene styrke det fællesskab, der har været så udfordret grundet corona, og som har betydet, at der kun i begrænset omfang er blevet trænet håndbold i 2021.

Som navnet antyder, var det den runde bold, der var i centrum for begivenhederne, men det betød langt fra, at de to dage kun foregik indenfor de opmærkede streger på halvgulvet med en håndbold i hænderne. Også styrkeøvelser, stafetløb og glidebane blev der fundet tid til.

Annonce

De fleste af deltagerne var nuværende medlemmer af Give Håndboldklub, men blandt de ivrige og aktive børn var også niårige Frederik Risbjerg Uth, der aldrig har gået til håndbold. Han var iført en FC Barcelona-fodboldtrøje, men alligevel var der mere Mikkel Hansen end Lionel Messi over hans spil i Ikærhallen.

I sidste uge var han på fodboldskole, og han havde også et ønske om også at komme på håndboldskole, så han kunne afprøve, om den sportsgren var noget for ham.

- Det har været hårdt - men også sjovt. I håndbold har man holdkammerater, man kan vinde og så er det bare sjovt at lave noget andet, end at sidde derhjemme.

- I fodbold kan man bare drible og løbe med bolden, så meget man vil. Det kan man ikke i håndbold, og det kan godt være lidt svært at huske en gang i mellem, siger Frederik Risbjerg Uth.

Niårige Frederik Risbjerg Uth går normalt til fodbold, men i to dage var fodboldstøvlerne skiftet ud med indendørssko. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen

Første - men ikke sidste gang

Frederik Risbjerg Uth syntes ligesom flere af deltagerne på håndboldskolen, at en af de sjoveste øvelser havde været at prøve de såkaldte bumberballs, hvor man spiller fodboldkamp iført nogle store, oppustelige luftbobler.

For trænerne, der stod bag håndboldskolen, har netop det sociale aspekt været afgørende, fortæller Stine Winther.

- Det var noget, vi kom i tanke om, for at holde dem i gang, fordi sæsonen har været mærkeligt, og så de kan kende os og hinanden til august, fortæller Stine Winther fra Give Håndboldklub.

- Nogle har spillet sommerhåndbold, men det er ikke alle, for så er nogle begyndt til fodbold i stedet. Det handler om, at der ikke skulle være et hul fra marts til august, for så kan det være rigtig svært at komme i gang igen, fordi man måske bliver lidt usikker som barn.

Der var også planlagt aktiviteter udenfor. Her kures der på en glidebane bag Ikærhallen. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen

De 46 børn var delt op i fire grupper, som både på første- og andendagen skulle prøve kræfter med fire forskellige trænings- og legestationer.

Det var første gang, der blev holdt håndboldskole i Give, men skal man tro Stine Winther, bliver det ikke en enestående begivenhed.

- Det er ikke sidste gang, vi gør det. Det er helt sikkert, siger hun.


I fodbold kan man bare drible og løbe med bolden, så meget man vil. Det kan man ikke i håndbold, og det kan godt være lidt svært at huske en gang i mellem.

Frederik Risbjerg Uth, ni år


Der var også andre bolde end lige håndbolde i spil, da 46 børn i et par dage var samlet til håndboldskole i Give. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Give Avis

Haveselskabet arrangerer tur til Tinnetgaard

Annonce
Annonce
Give Avis

Ung ridesportsudøver vinder fire guldmedaljer

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

August måned skydes i gang i Give med stort udsalg i de lokale butikker

Give Avis

Mere kunst og kultur skal gøre børn og voksnes hverdag bedre

Give Avis

96 golfspillere dystede på banen i Give

Give Avis

Give bliver tennismekka for en dag: Sport Live sender direkte fra “Gryden”

Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Give Avis

Slut med at vise coronapas i Givskud Zoo

Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Give Avis

33-årig Give Fremad klublegende bliver ny filialbestyrer i Vestjysk Bank

Give Avis

Det var "drengestreger begået i kådhed": Kunsthærværket i Give er opklaret efter frugtbart samarbejde mellem nærpoliti og lokalbefolkning

Give Avis

Jyllandsserietruppen forstærkes: Rutinerede kræfter på vej tilbage til Give Fremad

Give Avis

Udfordret vejstrækning aflastes af motorvej - men først om flere år: - Det skal der gøres noget ved

Give Avis

Lokal købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Give Avis

Tilløbsstykke: Folk væltede ind til loppesalg på 125 år gammel slægtsgård i Vonge

Give Avis

1347 personer har doneret stort beløb til økonomisk presset zoo - men direktør forventer stadig et millionunderskud

Annonce