Annonce
Give Avis

Nu bliver lysene snart tændt på den nye kunstgræsbane

Tre af de trofaste spillere, der altid møder op, når klubben kalder på frivillig arbejdskraft: Fra venstre er det Peter Christensen, anfører på klubbens nye jyllandsseriehold, Nikolaj Fejrskov, midtbanedynamo på jyllandsserieholdet og ungdomstræner i klubben og Martin Østergaard, der er klubbens klubrekordholder og medlem af bestyrelsen i flere omgange.Foto: Jim Hoff
Det er den sædvanlige meget lille skare af Tordenskjolds Soldater, der har haft hænderne oppe af lommen i forbindelse med rejsningen af de seks lysmaster på den nye kunstgræsbane. Men hvilken flok.
Annonce

GIVE: Give går mod markant lysere tider!

Det må vi konstatere, efter at først julelyset på det store grantræ i bymidten er blevet tændt, og dernæst er det lige op over, at de seks lysmaster på byens nye kunstgræsbane ved Søndermarkshallen også kan tændes.

En meget lille men eksklusiv skare frivillige fodboldspillere med Anders Kristensen fra Give Fremads bestyrelse i spidsen har med hjælp fra en ganske handy kran fra fredag lige over middag til hen på søndag eftermiddag fået rejst de seks lysmaster, der skal kaste glans og opmærksomhed over fodboldspillernes præstationer på det nye topmoderne og lækre anlæg.

Anders Kristensen, der i den grad grad er primus motor på Give Fremads frivillige indsats med etableringen af kunstgræsbanen, har sammen med sin faste makker Jesper Uth fra Fremads bestyrelse, kæmpet en til tider hård kamp med at få samlet folk/spillere til de forskellige arbejdsdage, som kan løses af god frivillig arbejdskraft.

- Altså folk står bestemt ikke ligefrem i kø for at komme og give et nap med til de her arbejdsdage. Til gengæld er der rigtig mange, der nysgerrigt spørger til, hvornår banen er klar til at blive spillet på, så der er dog interesse for arbejdet her på pladsen, selvom om det ikke udmønter sig i lange ventelister til arbejdsopgaverne, lyder det med et skævt smil og et touch af sarkasme fra Anders Kristensen.

Annonce

10 procent gider godt

Et slag på tasken viser, at der potentielt er i hvert fald godt 40 aktive seniorspillere i Give Fremad, der snart kommer til at nyde godt af det fantastiske nye anlæg med den teknisk udfordrende og udviklende goal station som toppen på kransekagen.

Til gengæld er vi nok nede på omkring 10 % af flokken, der ikke kun er indstillet på at nyde men også yde en indsats for at projektet kommer på benene.

For det er gennemgående en 4-5 spillere, de berømte Tordenskjolds Soldater, der gang på gang viser flaget og giver et stort nap med, når klubben kalder til andet end kamp, træning og fest.

- Det er jo nok bare sådan det er i dag, men en gang imellem ville det da være opmuntrende, hvis vi grundet for stor tilmelding skulle skrive ventelister til de her arbejdsopgaver, siger anders Kristensen, mens tre fremmødte Fremadspillere i baggrunden knokler med at fjerne trærammer fra den støbte cementblok, der holder lysmasten.

De tre gutter er da heller ikke ligefrem imponerede over deres fodboldkammeraters manglende lyst til at give et nap med, men i stedet for at gå og skumle vælger de at se frem til, at anlægget snart kan tages i brug.

- Og så må vi jo håbe, at vi bliver en hel del flere til den tid, ellers får vi da svært ved at stille hold, lyder det spydigt og med et stort grin fra en af  de tre herrer.

Annonce

Koster en del på fritidskontoen

Med disse konstateringer på plads går arbejdet lystigt videre i det 1 grader kolde novembervejr, og imens der knokles med ledningsføring, omlægning af fliser og tilskæring af overskudsgræs,  drømmer de tre nyoprykkede jyllandsseriespillere naturligvis om træningsstarten sidst i januar, hvor man for første gang nogensinde ikke skal tage turen til Vandel Efterskole eller Givskud for at låne andres kunstgræs.


En gang imellem ville det da være opmuntrende, hvis vi grundet for stor tilmelding skulle skrive ventelister til de her arbejdsopgaver

Anders Kristensen, tovholder på projekt kunstgræs


Sjakboss Anders Kristensen er efter eget udsagn ikke aktiv fodboldspiller, så han drømmer bare om, at man endelig kan blive færdig og få taget anlægget i brug. For det har - på flere parametre - været et langt sejt træk at nå hertil, hvor man ret beset faktisk kun mangler at få sat strøm til lysmasterne, inden banen kan erklæres for åben.

- Der er da gået rigtig meget fritid med det her projekt. Generelt er det gået lige efter bogen, og kun coronaen stætter en stopper for, at vi ikke kan lave en stor festlig indvielse her i december, så vi venter til det tidlige forår, konstaterer Kristensen, mens en af fodboldspillerne til stor hovedrystende jubel for de to andre bakser med at få den store rendegraver i bakgear.

Jovist, god værkstedshumor går man aldrig fejl af - uanset hvor mange der er på værkstedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Kloakrensning: Give i røg og damp

Give Avis

Træning på nettet: FrokostFit med Bo

Annonce