GIVE: Den ventede fusion mellem Vestjysk Bank og Den Jyske sparekasse er nu en realitet. Det blev en kendsgerning efter at sparekassens aktionærer på en ekstraordinær generalforsamling den 13. januar godkendte fusionen.
Claus E. Petersen, der tidligere var adm. direktør i Den Jyske Sparekasse og nu er vice-ordførende direktør i Vestjysk Bank, giver her nogle bud på, hvad fusionen betyder for kunderne.
- Først og fremmest betyder det, at de er kunder i en rigtig stærk jysk lokalbank, der også fremover kan tilbyde dygtig og kompetent rådgivning. Ligesom Den Jyske Sparekasse lægger Vestjysk Bank stor vægt på den lokale tilstedeværelse og på at støtte de mange foreninger og sportsklubber, som er en vigtig livsnerve i de lokalsamfund, hvor vi driver pengeinstitut. Så den lokale forankring er om muligt stærkere end nogensinde før, ikke mindst fordi vores fem fonde, der ejede 12,8 pct. af Den Jyske Sparekasse, gennem fusionen får nye midler at uddele i deres respektive lokalområder, forklarer Claus E. Petersen.
Navnet bliver Vestjysk Bank
Han forklarer ydermere, at fusionen også betyder, at den nye Vestjysk Bank, som bliver navnet på det nyfusionerede pengeinstitut, har endnu bedre muligheder for at udvikle nye attraktive produkter og services, som kan imødekomme kundernes behov, der til stadighed ændrer sig.
Kunderne vil dog ikke umiddelbart opleve den store forskel i den lokale filial. Altså lige bortset fra det med navnet.
- Nu siger vi Vestjysk Bank, når vi tager telefonen, men det vil være de samme velkendte ansigter, kunderne møder i filialerne, ligesom de kan ringe og skrive direkte til os, præcis som de plejer, fortæller Claus E. Petersen.
Rent praktisk er der nu en del opgaver, der skal løses i forbindelse med navneskiftet som for eksempel udskiftning af facadeskilte og den tekniske fusion af de to pengeinstitutters IT-systemer.
Sidstnævnte er en større opgave, som banken forventer vil finde sted i 2. halvår 2021.