Annonce
Give Avis

Nu sker det: HK Give Fremad vil være kontraktklub

Spillerne på 2. divisionsholdet kan sandsynligvis snart se frem til at blive kaldt til kontraktforhandlinger. Klubben er pt. i gang med at søge om at blive kontraktklub hos Dansk Håndbold Forbund. Foto: Jim Hoff
Håndboldklubben HK Give Fremad arbejder seriøst med blive godkendt af Dansk Håndboldforbund som kontraktklub. Tiltaget skal ses som næste skridt i klubbens sportslige rejse mod i første omgang 1. division.
Annonce

GIVE: Efter i en årrække at have ageret på håndboldmarkedet som almindelig bredde- og amatørklub er HK Give Fremad nu seriøst i gang med at dele klubben op i en decideret professionel afdeling med licens til at skrive fuldgyldige kontrakter med spillere og trænere og en klassisk amatørafdeling.

Det oplyste håndboldklubbens formand Henrik Henriksen under Erhvervsklubbens sponsormøde før 2. divisionsholdets hjemmekamp mod Grindsted.

God timing for offentliggørelsen af de nye eliteplaner for klubben, for det skete under overværelse af en række byrådsmedlemmer med borgmester Jens Ejner Christensen i spidsen.

Og hvilken eliteklub, uanset om man hedder Vejle Boldklub eller Grindsted GIF for den sags skyld, vil ikke gerne have en vis kommunal velsignelse - også på den budgetmæssige side.

Det er ingen hemmelighed, at vi gerne vil højere op i rækkerne, og det har vi vurderet i bestyrelsen og den sportslige ledelse, at det kun kan ske, hvis vi bliver i stand til at tegne kontrakter med spillerne.

Henrik Henriksen, formand HK Give Fremad

Annonce

Eneste måde at komme videre på sportsligt

Der er ifølge Henrik Henriksen flere årsager til, at klubben efter en årrække som amatørklub nu vælger at søge om at blive kontraktklub.

- For det første er det det rigtige skridt at tage i forhold til rent sportsligt at komme videre med vores divisionshold, siger Henriksen og uddyber:

- Det er ingen hemmelighed, at vi gerne vil højere op i rækkerne, og det har vi vurderet i bestyrelsen og den sportslige ledelse, at det kun kan ske, hvis vi bliver i stand til at tegne kontrakter med spillerne, forklarer formanden.

Det betyder, at klubben via en fast kontrakt DHF-standardkontrakt kan holde på spillerne indenfor kontraktperioden, og ikke som nu, hvor man kun må lave aftaler.

- Det er lidt svært at manøvrere i, som det er nu. I 2017 blev vi for eksempel indkaldt af DHF, hvor vi skulle fremlægge alle vores aftaler med vores spillere. Det var bøvlet, træls og noget rod og en tid med tvivl og bekymringer. DHF var dog tilfreds med vores måde at køre tingene på, så der var ikke noget at komme efter, men alligevel træls at skulle ind og stå skoleret ved DHF, siger Henriksen.

Annonce

Klubben får to selvstændige afdelinger

For det andet bliver klubben delt op i en professionel afdeling og en amatørafdeling, hvilket gør det lettere at holde tingene adskilt - både administrativt og økonomisk.

- Det to afdelinger vil komme til at køre adskilt fra hinanden rent økonomisk, og jeg vil gerne understrege, at det vil ikke komme til at gå ud over amatørafdelingen økonomisk. Men ved at oprette en professionel afdeling kan vi målrette vores indsats her - både økonomisk og sportsligt, og det ser vi som det rigtige i forhold til at tage de næste sportslige skridt, understreger Henrik Henriksen.

Formanden understreger også, at man tager det her skridt for at sikre ungdomsafdelingens fremtid.

- Uanset hvordan det går den professionelle afdeling, går det aldrig ud over ungdom. Ungdomsafdelingen vil fortsat få de samme midler som i dag, fastslår Henrik Henriksen.

Annonce

Kompliceret og intens undersøgelsesfase

At blive kontraktklub kommer ingenlunde af sig selv via en hurtig sagbehandlet ansøgning. DHF skal have masser af indsigt i eksempelvis klubbens økonomi, budgetter, vilkår for ungdomsafdelingens drift og generelle setup, inden forbundet trykker på ja-knappen.

Det er denne undersøgelses- og ansøgningsfase, som HK Give Fremad befinder sig i nu, og som klubben nu venter spændt på at få respons på.

- Det bliver pænt dyrere for os som klub at blive kontraktklub. Det koster eksempelvis i omegnen af 10.000 kroner hos DHF i administration og clearing, hver gang vi skriver en kontrakt med en spiller. Derfor får vi endnu mere brug for vores i forvejen gode sponsorer. Og i den henseende vil Erhvervsklubben nu gå i gang med at kontakte nuværende og eventuelle nye sponsorer for en snak om, hvordan vi sammen kan styrke klubben, så vi kan blive kontraktklub, siger Henrik Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce