Annonce
Give Avis

Ny midtjysk motorvej: Industrisværvægtere kræver politisk handlekraft

Danske industrikæmper bakker i en nyudsent brochure kraftigt op om Hærvejskomiteens anbefalinger til en ny midtjysk motorvej fra Haderslev via Give til Hobro. Fotocollage Jim Hoff
En lang række store virksomheder og organisationer er ude med en stærk fælles appel om en langsigtet løsning for den såkaldte Jyllands-korridor, der som bekendt har Give som centralt knudepunkt mellem Haderslev og Viborg.
Annonce

GIVE: Debatten om den nye midtjyske motorvej er stadig brandvarm her i vinterkulden. En stærk blok af industrikæmper er nu ude med en appel, hvor man efterlyser politisk handlekraft i de snart forestående infrastruktursforhandlinger

Appellen får opbakning fra både Dansk Metal og Dansk Industri i ny infobrochure fra Hærvejskomitéen. En brochure der er båret af flere års analysearbejde og en meget klar indstilling fra Vejdirektoratet, og som ifølge Hærvejskomitéen lægger en solid bund for den politiske beslutning

"Det handler om vores fælles fremtid," lyder det i forordet til en fælles appel om Ny Midtjysk Motorvej fra en række store danske industri- og handelsvirksomheder.

De medvirker i den nye infobrochure fra Hærvejskomitéen med erhvervslokomotiver som Arla, Bestseller, Danfoss, Danish Crown, Grundfos og Jysk i spidsen sammen med de to store organisationer Dansk Metal og Dansk Industri.

Annonce

Altafgørende for udviklingen med bedre infrastruktur

Sammen med en række andre store virksomheder i det midtjyske industribånd beder de nu om en politisk afklaring.

Det fælles budskab fra de mange virksomheder er klart: Der er brug for en langsigtet løsning for Jyllands-korridoren, så logistikken og adgangen til arbejdskraft ikke sander til i dårlig infrastruktur og trængsel på motorvej E45. Det gælder f.eks. for Grundfos, der fortsat gerne vil udvikle sig fra sin base med hovedsædet i Bjerringbro.

Fakta om Den nye Midtjyske Motorvej

Den nye midtjyske motorvej består af to elementer: En motorvej fra Give til Haderslev, og en motorvej fra Give til Hobro via Viborg.

Formålet med en ny motorvej op gennem Jylland er dels at skabe forbedrede vejforbindelser i Jylland, dels at aflaste rute 13 og E45.

En samlet midtjysk motorvej omfatter op til ca. 180 km ny motorvej, nye vejtilslutninger og motorvejskryds.

- Det kræver, at vi fortsat kan tiltrække højtuddannet arbejdskraft og levere vores varer. Her spiller bedre infrastruktur en meget væsentlig rolle, både for rekruttering og for fysisk transport af varer via en ny midtjysk motorvej, udtaler adm. direktør for Grundfos, Poul Due Jensen, i brochuren.

Annonce

Handler om mindre spildtid og god samfundsøkonomi

Set fra arbejdstagernes side er der også brug for bedre infrastruktur i det midtjyske.

- Bygger man Hærvejsmotorvejen, kan man være med til at lette trængslen på E45 og på den måde spare danskerne for tusindvis af ventetimer hver dag. Hvert sekund, mine medlemmer spilder på at holde i kø, kunne de bruge på alt muligt andet, f.eks. at være på arbejde, efteruddannelse eller sammen med deres familie, konstaterer formand for Dansk Metal, Claus Jensen.

I november kom Vejdirektoratet med en ret klar anbefaling til både selve projektet og linjeføringen for den sydlige del efter to års analysearbejde og to høringsrunder.

- Det saglige beslutningsgrundlag er meget solidt, samfundsøkonomien er rigtig god, og nu forventer virksomhederne at se politisk handlekraft, påpeger Poul Andersen (S), formand for Hærvejskomitéen og medlem af regionsrådet for Region Syddanmark.

Den omtalte brochure kan læses på www.haervejskomiteen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Kloakrensning: Give i røg og damp

Annonce