Annonce
Give Avis

Ny runde med Thyregod Songwriter Camp med en duft af MGP

Esben Svane (stående) afholder igen i år Songwriter Camp i Thyregod, og i år er der et vist skær af MGP over campen, der har 3 kunstnere, der har tilknytning til melodi grand prix med på setlisten. Foto: Morten Pape
Esben Svane er klar med den fjerde omgang af Thyregod Songwriter Camp, der vanen tro afvikles i Thyregod Kursuscenter. I år vil campen have besøg af et par MGP-relaterede kunstnere.
Annonce

THYREGOD: Hele 15 håbefulde sangere/sangskrivere har i år meldt sig til Esben Svanes Songwriter Camp i Thyregod, der igen afvikles i uge 7 med en afsluttende gratis koncert i Kursuscentret fredag den 14. februar klokken 19.00.

Her kan man høre, og se, hvad de 15 unge musikere i samarbejde med Esben Svane har fået ud af deres anstrengelser hen over ugen.

-Deltagerne er ikke kommet for at lære at synge og spille, det kan de nemlig allerede. Ugen bruges på at fordybe sig i sangskrivningens svære kunst, forklarer Esben Svane om tankegangen bag det godt tænkte koncept, som nu på fjerde år giver unge up and coming sangskrivere mulighed for at prøve sig selv af med Esben Svane som kompetent sparringspartner.

Esben Svane har selv en flot karriere som både solist, sangskriver og producer. Han har også aktier i den danske melodi grand prix-historie, idet han var medlem af det legendariske band ‘A Friend In London’, der i 2011 vandt det danske melodi grand prix med sangen ‘A New Tomorrow’.

Sammen med Maria Broberg og den danske Eurovision-vinder Lise Cabble har han skrevet sangen “Sweet Lies”, der var med i det engelsk MGP i 2019, så man kan roligt konstatere, at Esben Svane langt fra er færdig med melodi grand prix, selvom han målrettet har brugt flere år på at opbygge sin integritet som sangskriver og vise, at han “ikke bare er trommeslager i et popband, der har været med i Melodi Grand Prix”.

Annonce

Sangen til farfar

Tilknytningen til MGP- bliver ikke mindre udtalt, når man tager et kig på dette års deltagerliste til Songwriter Campen i Thyregod

- Det er en lidt speciel omgang i år, fordi der er et par kendte ansigter med. Blandt andet Emil Vestergaard Klausen, som faktisk har været med på alle tre tidligere camps også. Da han meldte sig til den første camp i 2018, skrev han i sin ansøgning, at hans store drøm var at komme med i Melodi Grand Prix. Det sagde jeg så at jeg godt ville hjælpe ham med, fortæller Esben Svane.

I sommerferien tog Svane og Emil Vestergaard Klausen så en tur i Kongelunden med en amerikansk sangskriver og Tim Schou, som Svane spillede med i ‘A Friend In London’, og skrev en sang sammen.

- Det er en sang, der handler om Emils farfar, som han aldrig har mødt, og som døde i en tragisk bilulykke. Vi tog i august måned til Nationalpark Thy i farfarens sommerhus for at indspille sangen, og for at få lidt af historien og stemningen med. Det gik såmænd helt fint, fortæller Esben Svane, der ydermere kan oplyse, at Emil Vestergaard Klausen skal være med i DMGP 2020 i Royal Arena d. 7. marts,

Af andre kendte ansigter kommer Emma Pi, som vandt Børnenes MGP for nogle år siden, og "Lærke", som også har været børnestjerne, og som blandt andet har over 9 millioner views på én af sine sange på YouTube.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Flot opbakning til Walk-a-Fun-Thon

Annonce