Annonce
Give Avis

Ny skoleleder: Et søgende menneske, der elsker samarbejde, struktur og faste søndagsmiddage

47-årige Malene Søgaard Engelbredt fra Vildbjerg har pr. 1. januar 2020 overtaget posten som skoleleder i Thyregod. Foto: Jim Hoff
Malene Søgaard Engelbredt fra Vildbjerg har 1. januar overtaget skolelederposten på Thyregod skole. Hun bliver dermed den første kvindelige skoleleder i skolens historie, og med den 47-årige kvinde fra Vildbjerg i chefstolen får man et tillidsfuldt og søgende menneske, der hylder principper som ordentlighed og samarbejde.
Annonce

GIVE: Der har været fart på i Malene Søgaard Engelbredt liv, siden hun i 1999 sprang ud som nyudklækket lærer fra seminariet i Nørre Nissum.

Både på privatfronten, hvor hun og hendes mand Jesper, der også er læreruddannet, har sat to døtre og to sønner i verden, og på det karrieremæssige plan, hvor Malene Søgaard Engelbredt, som det søgende og udviklingsparate menneske hun er, både har haft flere vidt forskellige jobs og løbende videreuddannet sig, så hun i dag står med en bred erfaring og fine ledelsekompetencer, der kommer både hende selv og hendes nye arbejdsplads i Thyregod til gode.

Malene Søgaard engelbredt er en vaskeægte vestjyde, født og opvokset i Ringkøbing ved hav og fjord. Efter læreruddannelsen slog hun og hendes mand Jesper sig ned i Vildbjerg, hvor de også bor i dag sammen med deres børn på 11, 14, 18 og 20 år. Den ældste søn er dog fløjet fra reden for at læse jura i Aarhus, mens den ældste datter slår sine folder i 2. G på gymnasiet i Herning.

For at fastholde det gode sammenhold er der skrevet faste søndagsmiddage på skemaet, så mor Malene kan få samling på tropperne i hvert fald en gang om ugen.

Det handler først og fremmest om ordentlighed, det handler om transparens i min ledelsestil i forhold til mine medarbejdere, det handler om at være både åben og tydelig, og så handler det også i høj grad om at inddrage både den øvrige ledelse og personalet som samarbejdspartnere.

Malene Søgaard Engelbredt, ny skoleleder i Thyregod

Annonce

Tog selvbetalt master i positiv psykologi

De første tre år arbejdede Malene Søgaard Engelbredt på Vildbjerg Skole, både i almendelen og i specialafdelingen, hvor hun kom til at brænde mere og mere for netop sidstnævnte del af skolelivet.

- Efter tre gode år med mit drømmejob i Vildbjerg søgte jeg nye udfordringer på en specialskole i Herning, og det var også her, at jeg begyndte på at læse videre og tage de første diplommoduler, fortæller Malene Søgaard Engelbredt.

Efterfølgende skiftede hun til Herningsholmskolen som lærer både i almen- og specialafdelingen, inden turen gik til Social & Sundhedsskolen i Herning, hvor hun underviste 16-25-årige på grundforløbet og dermed fik føjet nye undervisningsmæssige erfaringer til cv'et.

- Mens jeg underviste på Social & Sundhedskolen tog jeg en selvbetalt master i positiv psykologi fra universitetet i Aarhus. Jeg valgte i samråd med min mand at tage uddannelsen og blive i jobbet. Det var selvfølgelig en hård tid med fire børn, job og et komprimeret uddannelsesforløb, men med en god familie, der bakker 100 % op og lidt vestjysk robusthed, kan man jo klare lidt af hvert, lyder det fra Malene med et stort smil.

Annonce

Fik mere og mere smag for lederjobbet

Mens hun underviste på Social & Sundhedsskolen - og fik en funktion som sundhedscoach for både personale og elever på skolen - blev hun af en leder på skolen opfordret til at afprøve sig selv som leder.

- Jeg tog handsken op og fik et job som afdelingsleder i overbygningen og for specialafdelingen på Amagerskolen i Skjern, men allerede efter et halvt år åbnede der sig en mulighed for mig for at blive afdelingsleder på Herningsholmskolen, og da det var noget lettere rent logistisk, så sprang jeg til, fortæller Malene, der mens hun var afdelingsleder på den 730 børn store Herningskole også tog en diplomuddannelse i ledelse.

- Mens jeg var afdelingsleder på Herningsholm, blev jeg inddraget i mange spændende ledelsesorienterede opgaver, og det var her, at jeg i den grad fik smag for lederjobbet. Drømmen om at blive skoleleder voksede støt, og ambitionen om at få "min egen skole" som leder, har jeg nu fået opfyldt her i Thyregod, konstaterer Malene med et stille smil, mens hun efterfølgende understreger, at det er vigtigt for hende, at hun hver dag har mennesket Malene med på jobbet som leder.

- Det handler først og fremmest om ordentlighed, det handler om transparens i min ledelsestil i forhold til mine medarbejdere, det handler om at være både åben og tydelig, og så handler det også i høj grad om at inddrage både den øvrige ledelse og personalet som samarbejdspartnere, så medarbejderne føler ejerskab omkring de skolemæssige beslutninger og vilkår, pointerer Malene Søgaard Engelbredt.

Her får Malene Søgaard Engelbredt overrakt skolens nøgler af lille Asta i forbindelse med Malenes første officielle arbejdsdag på skolen i Thyregod. Foto: Jim Hoff
Annonce

Vil ud hvor tingene foregår

Hun har givet sig selv den store opgave at være en synlig leder, der ved, hvad der foregår rundt omkring i de forskellige klasseværelser på skolen, og hvad der i det hele taget rører sig på skolen og det omkringliggende bysamfund. Samtidig med at hun skal have fundet sig til rette i det nye samarbejde med skoleforvaltningen i Vejle Kommune.

- Jeg holder et fast onsdag-update møde med medarbejderne, og det er min hensigt at komme ud i klasserne et par gange om ugen. Jeg vil derud, hvor tingene foregår, ud og se praksis og ud og være en synlig og aktiv del af lærerværelset. Det gælder også samarbejdet med vores fødeskole i Vonge og det gælder også børneinstitutionen Kildedalen, hvorfra vi jo også modtager masser af børn, siger Malene og fortsætter:

- Jeg vil med andre ord være en interesseret skoleleder, som er med til i samarbejde med medarbejderne at skabe nogle gode overgange fra institution og fra skolen i Vonge til skolen her i Thyregod, siger Malene Søgaard Engelbredt.

Annonce

Et enormt tillidsfuldt menneske

Hun karakteriserer sig selv som et enormt tillidsfuldt menneske, der møder folk, hvor de er.

Det handler for Malene om at skabe gode relationer til medarbejderne, forældrene og børnene og via det gode samarbejde, både internt på skolen og eksternt ud i lokalsamfundet, at skabe en skoleplatform, hvor eleverne kan trives og dygtiggøre sig, og hvor der også skal være fokus på de gode venskaber.

- Jeg har fået en supergod start her på skolen og føler, at jeg er kommet hurtigt ind i tingene. Jeg er blevet mødt af en flok dygtige medarbejdere, der knokler for at lave en god skole, og nu skal jeg så i gang med at lære folk rigtigt at kende, konstaterer Malene Søgaard Engelbredt og tilføjer:

- Jeg skal også til at dykke ned i tingene i forhold til vores intranet og samarbejdet med Vejle Kommune. Jeg arbejder meget struktureret, for handler som leder om at have overblik, simpelthen, siger Malene Søgaard Engelbredt.

Annonce

Fantastisk familieopbakning

Indledningsvist vil den nye skoleleder klogeligt stikke fingeren i jorden og bruge foråret til at få sig selv og de nye samarbejdsrelationer kørt ind. Der vil blive afholdt mini-mus-samtaler med samtlige medarbejdere på skolen, og Malene Søgaard Engelbredt vil så på sigt få afdækket, hvilke kerneopgaver medarbejderne skal løse i forhold til kompetencer, ønsker og relevans for såvel skolen som den enkelte medarbejder.

- En stor og meget væsentlig opgave, som jeg vil løse via samarbejde og med ordentlighed, understreger Malene Søgaard Engelbredt.

Når hun ikke optræder som skoleleder bruges fritiden på at løbe, svømme og læse. Og naturligvis er der også afsat kvalitetstid til familien i Malenes travle livskalender.

-Uden min mands og børns fantastiske opbakning havde jeg ikke stået her som skoleleder i dag. Jesper er gået ind som praktisk tovholder i familien og børnene har vist stor forståelse og opbakning til, at jeg nu har knap så meget tid til familien. Det har givet mig ro og tryghed i forhold til mit job, og så er jeg også god til at holde fri, når jeg så først har fri, siger Malene og tilføjer:

- På den måde er der skabt god sammenhæng mellem job og familieliv, og det er vigtigt, så jeg som trives som leder og dermed kan have både lederen og mennesket Malene med på job, når jeg tager turen fra Vildbjerg til Thyregod fem gange om ugen, konstaterer Thyregods nye skoleleder med et smil, der kommer fra både munden og øjnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Nyt fra Lægehuset i Give

Annonce