Annonce
Give Avis

Nyt fra GISK: Indsamlinger har svære vilkår under coronaen

Man kan aflevere sine poser med pant på den pantstation, som GISK har stillet op ved Ikærhallen, Pengene går til det nye idrætscenter. Foto: GISK
Coronaen betyder, at det generelt er udfordrende tider at skulle indsamle midler til det nye store fælles idrætscenter i Give. Og den nyeste nedlukning af landet har bestemt ikke gjort det lettere.
Annonce

GIVE: Ret beset skulle den store folkeindsamling af penge til det nye idrætscenter på Søndermarken have været godt i gang. Der skal hentes i omegnen af 10 millioner kroner oven i de 31,5 millioner kroner, der er bevilget via kommunale  midler, for at budgettet kan nå sammen i forhold til projektets udførelse

Ikke fordi, at det er kommet som en overraskelse for folkene i GISK, der står som tovholdere på indsamlingen, at coronaen var en træls modspiller på banen. Den præmis har været linet op stort set hele 2020, men at landet her i januar igen er blevet lukket helt ned, havde man med centerleder Martin Schmidt ord ikke i sin vildeste fantasi kunnet forestille sig.

- Helt konkret og lavpraktisk betyder den nuværende situation, at vi er udfordrede i vores indsamlingsarbejde. Vi har været nødt til at flytte og aflyse planlagte aktiviteter. Et godt eksempel er vores aflyste fyrværkerisalg, hvor vi egentlig havde planlagt alt. Vi var klar og i gang, men så blev det aflyst, i hvert fald for en kort bemærkning.  Her nåede vi jo at få aflyst alt: Afbestilt containere, strøm, ændre annoncer, hos en meget fleksibel lokalavis, fortæller Martin Schmidt og fortsætter:

Men hvad skete der så? Jo, to dage senere blev der åbnet op for fyrværkerisalget igen. Her valgte vi dog, at vi efter alle vores afbestillinger ikke kunne gennemføre salget. Men vi vender stærkt tilbage i i december. Så det har da givet nogle ture rutschebanen.

Annonce

Op og nedture

Coronanedlukningen har dog sat endnu flere spor. Byen har fået et superflot kunstgræsanlæg, som man ikke har kunnet indvie. GISKs indsamlingsteam kan ikke komme rundt til virksomheder. Man kan ikke gå rundt til private osv. Det er med andre ord lidt op ad bakke. Med medvind på cykelstien er der nu også.

- Heldigvis mærker vi en stor positivitet, når vi snakker med folk om projektet. Eksemplet med danbolig, der meget aktivt bruger indsamlingen som et redskab, sætter vi meget stor pris på. Det tiltag er også et godt eksempel på, at man som virksomhed kan bruge indsamlingen som et aktiv, siger Schmidt med henvisning til, at danbolig donerer 1000 kroner til projektet pr. hus man sælger i 2021.

På den positive side står også GISKs salg af juletræer, som  var en stor succes.

- Her skal lyde en stor tak til Bent Bertelsen og Kurt Vemmelund for samarbejde. Alle jer der købte her, har altså hjulpet til at der kunne indsættes 25.000 på indsamlingskontoen, siger Martin Schmidt.

Annonce

Pantindsamling og online-banko

Et helt nyt tiltag er GISKs  pantindsamling ved Ikærhallen, som har fået en fin start. Selvfølgelig er der basis for, at indsamlingen kan få endnu mere medløb, end det er tilfældet lige nu. Derfor lyder opfordringen fra Martin Schmidt på, at hvis man kan undvære sin pant i det daglige budget, så skal man bare aflevere det i en pose i den blå flaskecontainer ved hallen. Så sørger GISK for resten.

- Vi drømmer jo lidt om, at alle husstande i Give, kan undvære for 100 kr. pant. Hvis vi kan det, ja så er det altså 100.000 til indsamlingskontoen, lyder regnestykket fra Martin Schmidt.

Der er i samme indsamlingsånd endnu et nyt tiltag på programmet, for GISK afholder online familiebanko lørdag d. 30/1 fra 15.00–17. 00. Her kan man vinde, is fra Premier Is, familiehyggekurve, gavekort til afholdelse af børnefødselsdag og meget meget mere. Billetterne købes på www.gisk.nu., hvor man ligeledes kan læse mere om afhentning af bankoplader mm.

- Det bliver helt sikkert ikke det sidste tiltag, inden påsken kan blive det forhåbentlige vendepunkt i forhold til coronanedlukningerne, så vores aktiviteter fra maj og fremad kan blive afviklet. Så det er bare at følge med, lyder opfordringen fra centerlederen, der tilføjer:

- Sidst men ikke mindst vil vi gerne slå et lille slag for folks muligheder for at donere direkte til indsamlingen. På vores hjemmeside

www.gisk.nu

www.gisk.nu finder man link til gaveindsamlingen via DGI, samt mobilepay-nummer. Donerer man via DGI får man et skattefradrag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Genåbning: Nyt fra Sportigan

Give Avis

Genåbning: Nyt fra Din Tøjmand

Annonce