Annonce
Give Avis

Omvendt boligboom: Rekordlavt udbud giver fordele til boligsælgere

Køberne skal være hurtige til at slå til for at få fingre i de få ledige boliger på markedet. I landsdel Sydjylland er antallet af huse til salg faldet med 1,2 procent den seneste måned og 10,1 procent i forhold til maj måned sidste år. Det viser tal fra Boligsiden, som er beregnet af Nordea Kredit
Annonce

GIVE-EGNEN: - Hvis man som husejer går med salgstanker, så er det et godt tidspunkt at træde ind på boligmarkedet. Når udbuddet er så lavt, som det er i dag, så bliver fokus langt større på de enkelte boliger, siger chefanalytiker og boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit og tilføjer:

- Sandsynligheden for, at din bolig bliver en hyldevare, som ikke fanger købernes opmærksomhed, er således meget lav i øjeblikket, hvor køberne i markedet har et meget begrænset udvalg af boliger at vælge mellem lige nu.

Annonce

Færre til salg-skilte

Hos danbolig Give oplever de også, at der er mange købere i markedet og færre til salg-skilte. Den situation giver en fordel til de sælgere, der vælger at sætte deres bolig til salg lige nu. Det fortæller indehaver Lars Secher.

- Der er mange købere i markedet, som er hurtige til at slå til, når der kommer nye boliger til salg. Men den seneste tid har køberne fået færre boliger at vælge mellem, og det betyder, at de ledige boliger kan få mere opmærksomhed fra køberne, siger han og uddyber:

- Historisk er vi vant til, at udbuddet af boliger på markedet stiger i takt med at foråret og sommeren melder sin ankomst. Det har ikke været tilfældet i år, og derfor står vi nu i en situation, hvor køberne skal være hurtige ved havelågen for at få fingre i de ledige boliger, siger Lars Secher.

Annonce

Boligmarkedet overrasker positivt

Forklaringen på det lave udbud skal særligt findes i to forhold. For det første er køberne vendt tilbage til markedet, hvilket har fået handelsaktiviteten til at stige. For det andet har færre boligejere valgt at sætte deres bolig til salg.


Historisk er vi vant til, at udbuddet af boliger på markedet stiger i takt med at foråret og sommeren melder sin ankomst. Det har ikke været tilfældet i år, og derfor står vi nu i en situation, hvor køberne skal være hurtige ved havelågen for at få fingre i de ledige boliger

Lars Secher, indehaver danbolig Give


Ifølge boligøkonom i Nordea kredit, Lise Nytoft Bergmann, kommer det meget lave udbud som en overraskelse. Ud fra en økonomisk betragtning skulle man forvente, at den aktuelle situation ville få udbuddet på boligmarkedet til at stige, men sådan har det ikke været.

- Boligmarkedet har overrasket positivt de seneste måneder. Handelsaktiviteten har været høj og sælgerne har ikke stået i kø for at komme af med deres bolig, hvilket har holdt hånden under priserne, siger Lise Nytoft Bergmann.

På landsplan er udbuddet på husmarkedet faldet med 2,5 procent den seneste måned. I forhold til maj måned sidste år er udbuddet faldet med 11,9 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce