Annonce
Give Avis

Open Air 19: Det lykkedes ikke vejrtjenesterne at skræmme folk væk

Give Open Air 2019 blev et brag af en folkefest, hvor både børn, unge, voksne, ældre og de noget ældre hyggede sig gevaldigt sammen i hinandens selskab mesn der fra scenen blev leveret rigtig god musik. Foto: Jim Hoff
De dystre nærmest dommedagsagtige prognoser fra diverse vejrtjenester hjælper ikke billetsalget til en festival som Give Open Air ret meget, men heldigvis artede vejret sig over forventning, og heldigvis var der i år solid opbakning fra folket.
Annonce

GIVE: Ingen, som i overhovedet ingen, der deltog i Give Open Air i 2018 vil nogensinde glemme de syndfloder af vand, der væltede ned over Danmarks Hyggeligste Havefest, og som var direkte årsag til et økonomisk underskud, der trak tænder hos festivalens underskudsgaranter og de to arrangerende foreninger.

Og da diverse vejrtjenester i ugerne og dagene op til Open Air 19 diskede op med den ene dommedagsudsigt efter den anden med lyn og torden, skybrud af bibelske dimensioner og blæst op til orkanstyrke på menuen under den lokale endagsfestival, var der såmænd en pæn portion mere pessimisme og skepsis at spore i arrangørgruppen end ved DF's valgevalueringsmøde.

Dagen startede da også med at indfri de dystre forudsigelser med masser af regn hen over byen i formiddagstimerne. Det fik nok eventuelle tvivlere, for nu at blive i valgjargonen, til at fravælge et spontant billetkøb på dagen. Men det skulle de komme til at fortryde, for da dronningen af dansk solskin og munter popmusik, Birthe Kjær, ankom til Give lidt over 12.00, stoppede regnen som ved et trylleslag.

Nu fik vejret i år ingen negativ effekt på selve dagen, for vejret var faktisk rigtig godt langt det meste af dagen, men man har det lidt sådan, at man har lyst til at sagsøge de forskellige vejrtjenester for deres skræmmekampagner.

Lise Andreasen, bestyrelsesmedlem Give Open Air

Annonce

Giver næppe underskud i år

- Nu fik vejret i år ingen negativ effekt på selve dagen, for vejret var faktisk rigtig godt langt det meste af dagen, men man har det lidt sådan, at man har lyst til at sagsøge de forskellige vejrtjenester for deres skræmmekampagner. Ingen tvivl om, at der her i området er blevet checket vejrtjenester og vejrudsigter dagligt. De er også blevet smidt op på de sociale medier, og når forudsigelserne har været så elendige, så er jeg sikker på, at det har skræmt en del væk fra at få købt en billet, vurderer Lise Andreasen fra bestyrelsen i Give Open Air med et lille glimt i øjet.

Hun har sammen med resten af bestyrelsen lavet en lynevaluering af lørdagens musik- og folkemøde ved Huset i Gullestrups Have, og den foreløbige konklusion er overvejende positiv. Og af en væsentlig anden karakter end den man måtte drage i 2018 efter syndfloden.

- Vi kan ikke fælde den endelig dom endnu, men vi er både forhåbningsfulde og optimistiske. Vores værste bange anelser blev heldigvis ikke opfyldt, da det er vores umiddelbare vurdering, at vi have 1600 inde på pladsen. Vi kan lave break even ved 1500-1600 gæster, så umiddelbart ser det ikke ud til, at vi får underskud i år. Nu skal vi se på omsætning og indtjening i vores øltelte og have de sidste regninger ind, inden vi om ca. 14 dage kan levere det endelige regnskab. Jeg tror dog ikke, at vi skal ud og trække på eventuelle underskudsgarantier i år, siger Lise Andreasen.

Annonce

Open Air 2020? Motivationen er der, men hvad siger økonomien?

Men bliver der så et Give Open Air 2020? Det kan Lise Andreasen ikke give et entydigt svar på lige her og nu, men hun kan afstikke et par pejlemærker for Danmarks Hyggeligste Havefest fremtidsperspektiver.

- For det første skal der ikke herske tvivl om, at vi bestyrelsen er klart motiverede til at køre videre i 2020 efter lørdagens rigtig fine fest. For det andet vil det blive helt afgørende for, om vi kører videre, at vi i år kan præsentere et overskud, fastslår Lise Andreasen.

Det er nemlig et kæmpearbejde at stable sådan en festival på benene, hvor hele bestyrelsen og op til 150 frivillige plus 35 sikkerhedsvagter på dagen er involveret. En række af byens håndværkere melder sig også under fanerne og leverer gratis arbejde.

En lang række sponsorer holder ligeledes hånden under projektet, så det er på mange måder en hel by, der er involveret i at skabe rammerne om Give Open Air.

-Vi går i gang 1/2 år før med bookningen, og så kører det ellers derud med en række praktiske og logistiske opgaver. Hvis alle de frivilliges arbejde viser sig at være mere eller mindre forgæves, forstået på den måde, at man laver et underskud, giver det jo ingen mening at køre videre, konstaterer Lise Andreasen og fortsætter:

- Når man så oplever så god en dag som i går med fin opbakning, en masse god og fed energi, og hvor folk bare er glade og hygger sig sammen hele dagen med god musik, og hvor der godt gang i de forskellige udskænknings- og madtelte, jamen så er det jo man får lyst til og håber inderligt på, at det kan lade sig gøre at køre videre i 2020, siger Lise Andreasen.

Birthe Kjær og The Feel Good Band leverede varen og sparkede flot gang i Danmarks Hyggeligste havefest. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce