Annonce
Give Avis

Overhalet indenom af egen tarteletfyldsucces

Kø ved tarteletterne
Midt i en tid med corona, mink og Trump leverer Give næsten dagligt nye opdateringer om den positive tarteletfyldhistorie til både de elektroniske og de trykte medier. 15 ton blev der udleveret torsdag, men ikke alle fik de bestilte varer med hjem.

GIVE: Man kan 'sejre ad helvede til', og man kan blive 'overhalet indenom af egen succes'. De to udsagn lader vi lige stå lidt til senere refleksion.

Piller vi de to navneord sejr og succes ud, rammer vi spot on på udkommet af det tiltag, som Danmarks lige nu måske mest kendte kromand Lasse Lindberg søsatte for et par uger siden i et kampberedt forsøg på at lægge låg på coronakrisens ætsende effekt på bundlinjen på kroen.

Først røg der 2 ton ud over disken. Nå ok, det var vildt nok, tænkte Lindberg. Men det var vel så også det? Næ nej, pludselig ville alle have tarteletfyld i en grad, så man skulle tro, det var den nye videnskabeligt beviste fungerende vaccine mod corona.

Annonce


Problemerne med registreringerne betød, at nogle måtte køre forgæves, og det ærgrer mig helt vildt. Langt de fleste tog det nu rigtig pænt og viste forståelse for vores situation

Lasse Lindberg, forpagter Lindberg Dining


Pludselig hoppede tarteletfyldsbarometret op på 12 ton, og torsdag aften direkte på TV Syd kunne en helt ind til knoglerne træt og udmattet Lasse Lindberg konstatere, at man havde tæppebombet dagens foran kroen i kø stående kunder med 15 ton tarteletfyld(!)

Kø fra klokken 6.45

De første kunder var på plads allerede klokken 6.45, hvor kromutter og krofatter Anja og Henrik Henriksen samt restaurantchef Michael Nordby blev holdt godt til ilden af de tarteletfyldshungrende kunder, der kom fra nær og fjern.

Alt i mens havde Lasse Lindberg og hans lille hær af kokke pivtravlt i det store lejede industrikøkken med at producere fyld, fyld og atter fyld. Og stressniveauet var højt, for aftenen før det store tarteletfyldslag foran kroen torsdag, lød alarmklokkerne.

Den nye kølelastbil, der skulle fragte bøtterne med tarteletfyld til Give, kunne ikke lukke bagklappen, og så kunne den jo ikke bruges. Hu hej vilde dyr og en del hektiske telefonopkald senere lykkedes det for Henrik Henriksen at få standeret en anden lastbil, som så kunne klare logistikopgaven uden hængende og blafrende bagklapper med tabte tarteletfyldsbøtter ud over de midtjyske landeveje til følge.

Annonce

Stolt men også ærgerlig

Lasse Lindberg blev, da han kom tilbage fra produktionskøkkenet, mandsopdækket af en kvindelig reporter fra TV Syd plus et kamerahold. Udsendelsen blev bragt i bedste sendetid klokken 19.00, og her tonede en ganske afdæmpet masterchef frem på skærmen.

- Det er altså vildt det her. Næsten helt uforståeligt. Det der startede som et forsøg på at finde på noget at lave og lave lidt ekstra omsætning som supplement til restaurantdelen, nu hvor alle fester og selskaber er lukket ned, er jo stukket helt af, lød det fra en både stolt, glad men også lidt ærgerlig Lasse Lindberg.

Anja og Henrik Henriksen havde travlt fra morgenstunden med at udlevere tarteletfyld til de mange kunder, der kom fra nær og fjern. Foto: Jim Hoff

Stolt og glad, fuldt forståeligt, men hvor kom ærgrelsen egentlig fra?

- Helt grundlæggende så har vi fået massevis af bestillinger ind på tarteletfyld fra flere sider. Både på vores egen Facebook-side, men også på andre sider. Eksempelvis på sider med avisartikler, og de bestillinger registrerer vi jo ikke. Derfor var der flere, der havde bestilt end vi havde overblik over. Vi havde regnet os frem til, at der var bestilt 9 ton, men klokken 15.00 var der sendt 15 ton ud over disken, fortæller Lasse Lindberg.

Annonce

Nu strammes der op med bestillingslogistikken

- Problemerne med registreringerne betød, at nogle måtte køre forgæves, og det ærgrer mig helt vildt. Langt de fleste tog det nu rigtig pænt og viste forståelse for vores situation. Nu arbejder vi på at få strammet op omkring bestillingslogistikken, så det her ikke sker igen, konstaterer Lasse Lindberg, der har ansat en medarbejder til at tage sig målrettet af bestillingsdelen.

Fra og med 1. december går Lindberg Dining landsdækkende med salg af tarteletfyld, hvor man også kører ud og leverer de bestilte varer direkte til folk.

Hvor stort det her kan gå hen og blive, kan man kun gisne om, men bedømt ud fra den foreløbige succesrate, kan historien om tarteletmiraklet i Give godt gå hen og blive en af de helt store tiltrængte positive historier, som vi vil huske tilbage på med stor fornøjelse, når vi ser tilbage på et ellers noget elendigt 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Du ejer din by: Nu bliver det konkret

Give Avis

Give skidt fra land i København

Annonce