Annonce
Give Avis

Overraskende julegave: Elevers taknemmelighed over at bo i Thyregod gav 10.000 kroner til klassekassen

Linn Søndergaard fra Taknemli-teamet med en check på 10.000 til 8.A på Thyregod Skole.Privatfoto
8.A. på Thyregod Skole fik sig noget af en overraskelse i torsdags. For midt i online-undervisningen dukkede en fremmed kvinde op med beskeden: I har vundet 10.000 kroner til en fælles oplevelse for klassen!

THYREGOD: Julen er hjerternes fest og de store overraskelsers fest, og det kunne eleverne i 8. A på Thyregod Skole i den grad konstatere ved digitalt selvsyn, da den måske ikke altid så motiverende online-undervisning fik en kærkommen og meget overraskende afbrydelse.

For lige der midt i den danskfaglige dissekering og nutidsopdaterede fortolkning af Steen Steensen Blichers 'Hosekræmmeren' dukkede en i forhold til den daglige stab af undervisende godtfolk på skolen ganske ukendt kvinde pludselig op på skærmene.

10.000 grunde til at være taknemmelige

Og den ukendte kvinde, nemlig Linn Søndergaard Lindegaard, der er psykolog ved Telepsykiatrisk Center, Udvikling og implementering i Region Syddanmark, havde helt i julens ånd et rigtig godt budskab til de unge mennesker, som hun fik leveret online i en tid, hvor coronaen igen har sendt skoleeleverne hjem til pc'erne.

- Kære elever i 8. A. I har simpelthen vundet 10.000 kroner til en fælles oplevelse for klassen!

Og se, det var nok et budskab, der udløste både jubel, glæde og taknemmelighed hos eleverne, og netop det sidste begreb, taknemmelighed, spiller da også en afgørende rolle i forhold til fortællingerne om, hvordan en flok elever på Thyregod Skole en kold og våd decemberdag pludselig stod med en check på 10.000 kroner i hænderne.

Annonce

Taknemmelig for at bo i Thyregod

Baggrunden er, at eleverne har deltaget i en konkurrence, hvor TrygFonden og Region Syddanmark har opfordret unge til at dele, hvad de er taknemmelige for.

- Mere end 1300 unge har deltaget i konkurrencen i løbet af året, men det blev altså et svar fra 8.A. på Thyregod Skole, der løb med præmien, oplyser Linn Søndergaard Lindegaard.

Og hvordan lyder så det prisvindende bud fra de dygtige elever på skolen i Grundtvigstaden så?

- Jeg er taknemlig for den venlighed, der er i den lille by jeg bor i, alle hilser på hinanden, når man går forbi og hjælper, hvis man har brug for hjælp. Og alle kender hinanden, så det er ligesom en stor familie.

Annonce

Taknemmelighed gør en masse godt for fællesskabet

Denne lille fine lokale skoletriumf udspringer af, at tusindvis af elever i 2021 arbejdet med begrebet 'taknemmelighed'. Og det er langt fra tilfældigt, at det netop blev taknemmelighed, der stod på menuen.

Taknemmelighed gør os gladere, mere hjælpsomme og styrker vigtige bånd. Det viser forskning. Og den gode nyhed er, at taknemmelighed er et karaktertræk eller indstilling, vi kan opdyrke

Linn Søndergaard Lindegaard, psykolog

- Forskning viser, at taknemmelighed gør en masse godt for os og for de fællesskaber, vi er en del af. Derfor har de fem regioner lavet et stort undervisningsmateriale om netop taknemmelighed målrettet 7.-10. klasse, siger Linn Søndergaard Lindegaard.

Annonce

Taknemmelighed kan opdyrkes

Hun fortæller ydermere, at kampagnen sætter fokus på taknemmelighed som en styrke og evne, der kan dyrkes.

- Taknemmelighed gør os gladere, mere hjælpsomme og styrker vigtige bånd. Det viser forskning. Og den gode nyhed er, at taknemmelighed er et karaktertræk eller indstilling, vi kan opdyrke. Præcis ligesom vi kan øve os i at stå på skateboard eller tale spansk, kan vi øve os i at:

- Lægge mærke til små og store kilder til glæde i hverdagen

- Påskønne det gode i livet i stedet for at tage det for givet

- Vise andre vores taknemmelighed.

Annonce

Mere at være taknemmelig over end man ved

En af de elever, der har arbejdet med materialet, er Mathilde på 15. Hun siger:

- Forløbet har fået mig til at se, at der er mange flere ting i hverdagen, som jeg kan være taknemmelig for, end jeg normalt tænker over, lyder den fine erkendelse fra den 15-årige skolepige.

Hvis man skulle være blevet interesseret i og nysgerrig omkring konceptet taknemmelighed, kan man erhverve sig en gratis e-bog, der hedder 'Taknemli", med viden og teknikker til mere taknemmelighed. Privatfoto

Hvis man skulle være blevet interesseret i og nysgerrig omkring konceptet taknemmelighed, kan man  erhverve sig en gratis e-bog, der hedder 'Taknemli", med viden og teknikker til mere taknemmelighed

Her kan man indhøste viden om,  hvad taknemmelighed er, og hvorfor det er godt for os. Man får seks  enkle teknikker til mere taknemmelighed samt inspiration til at vise andre sin taknemmelighed.

E-bogen kan hentes kvit og frit på Taknemli.dk/Bogen

Annonce
Give Avis

Købt eller solgt? Hvordan står det til med det almene boligbyggeri på Torvet i Give?

Annonce
Give Avis

Helt surrealistisk: Give Fremad har mistet 17 spillere i vinterpausen

Annonce
Give Avis

Når musikken healer: Christine og Perry sender deres kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Byggeboom i Give, men vi har også Danmarks formentlig ældste byggesag

Give Avis

8000 kvadratmeter cannabisfabrik skulle have stået klar ved årsskiftet: Derfor er byggeriet forsinket

Give Avis

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Give Avis

Kælkebakker og badeland? Hvad sker der på Givegård-grunden?

Give Avis

Overdrevne skriverier om uro i Haveselskabet

Give Avis

Morell-scoop i bokseklubben: Professionel IBF-champ er udviklingstræner for GAKs talenter

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Give Avis

Et elsket, gavmildt og kærligt menneske: Mindeord over Inger Eskelund Mølgaard

Give Avis

To skinkesøm, stadionplatte og en indianer med rygsæk: Er der et comeback på vej til pølsevognenBøgetorvet?

Give Avis

Gameplan 2022/23: Håndboldklubben har 10 stamspillere på plads til næste sæson

Give Avis

Efter rekordåret 2021: Give Vandværk ser ind i eksplosiv vækst i 2022

Annonce