Annonce
Give Avis

På guldjagt: GTK går målrettet efter at hente DM-pokalen tilbage til Give

GTKs sportschef Lars Baes melder klart ud mht. klubbens ambitionsniveau for 2021: Vi skal som minimum i medaljespillet, og vi går efter guldet, akkurat som i 2019.Foto: Jim Hoff
GTK fastholder det høje ambitionsniveau og går målrettet efter guldet her i klubbens fjerde sæson i landets bedste tennisrække. Sportschef Lars Baes har oprustet på spillersiden og ser sin trup som stærkere end i 2020. Men så er der lige jokeren Rødovre.

GIVE: Medaljespil og gerne tilbageerobring af pokalen med de store ører.

Det er ifølge sportschef Lars Baes skåret ind til benet, hvad Give Tennis Klub går efter i denne sæson efter en noget skuffende sæson 2020, hvor klubben som forsvarende danmarksmester ikke nåede med i medaljespillet.

Den plet skal vaskes af tøjet, og forhåbningerne til at dette projekt skal lykkes skal ifølge sportschefen findes både i en fornyet spillertrup samt de strategiske overvejelser i forhold til holdsætningen.

Annonce

- I 2020 gamblede jeg lidt med holdsammensætningen for at give så mange spillere i truppen som muligt spilletid. Det erkender jeg, set i bagklogskabets uendeligt klare lys, var en fejl. Derudover baksede vi med skader, så 2020 blev en rigtig møgsæson, så i år har jeg valgt at stille med en bred og meget konkurrencedygtig trup, fortæller Lars Baes.

En ud, tre nye ind

Hvis vi lige tager et kig på ind- og udbakken på spillerkontoen, er det blevet til et farvel til Rasmus Michelsen, der efter et skadesplaget 2020 har valgt at tørne ud for sin hjemby Aarhus 1900, der pt. spiller i 1. division.

På plussiden kan tilskuerne i GTKs legendariske hjemmebaneanlæg 'Gryden' glæde sig til at stifte bekendtskab med 22-årige danske Patrick Mortensen, der tidligere har spillet for Lyngby og Skovbakken. I begge klubber har han været med til at hente DM for hold indendørs. Pt. spiller han for universitetet i Tennessee, hvor han også er på skolens tennishold med flotte statistikker til følge.


Jeg går klart efter, at vi ligger nummer 1, når holdene skal fordeles til medalje- og nedrykningsspil med de fordele det nu engang indebærer

Lars Baes, sportschef GTK


37-årige Mads Elholm er også ny GTK-spiller. Han kommer til Give fra Fruen Bøge i Odense og kan ifølge Lars Baes bibringe truppen en masse rutine - og kompetent tennisspil.

Sidste nye mand i truppen er 30-årige tyske Michel Dornbusch, som GTK har fået fat i via en anden af truppens spillere, Florian Barth. Dornbusch ligger nr 586 på IFTs verdensrangliste og har ifølge statistikkerne en vinderrate på 67 %.

Annonce

Truppen stærkere end i 2020

Det betyder, at den nu 13 mand høje trup består af de seks tyskere Frederik Press, Marco Kirscher, Florian Barth, Daniel Masur, Leo Kim Schörner og Michel Dornbusch samt de syv danskere Andres Grinderslev, Patrick Mortensen, Mads Elholm, Niels Korsgaard, Andreas Hovesen, Morten Gerbers og Sebastian Mikkelsen.

Se videointerview med Lars Baes herunder:

- Det er min klare vurdering, at vores trup i år på papiret er stærkere end i 2020. Nu handler det om at få stillet med det stærkeste hold ikke mindst her i foråret kampe, så vi kommer rigtig godt fra start og får samlet så mange points sammen som overhovedet muligt. Jeg går klart efter, at vi ligger nummer 1, når holdene skal fordeles til medalje- og nedrykningsspil med de fordele det nu engang indebærer, konstaterer Lars Baes.

Annonce

Rødovre bliver den uberegnelige joker

Han ser i skrivende stund de forsvarende danmarksmestre fra KB, Gentofte, Give og Rødovre som favoritter ti at snuppe de fire pladser i medaljespillet. Lidt overraskende, at oprykkerne fra Rødovre har sneget sig ind i det fine selskab, vil tenniskendere måske mene.

- Rødovre er lidt af en joker i det her spil. De har gang i et projekt, der rigtig meget ligner vores her i Give, og efter forlydende vil de hente en række udenlandske spillere, som kan gøre dem til en slagkraftig og uberegnelig størrelse. Jeg tror, og håber, at Rødovre kommer med - også lidt fordi, at de gør tingene på vores måde, konstaterer Baes med et skævt smil.

Anders Grinderslev er klar til at tørne ud for Give Tennisklub endnu en sæson, og holdet får brug for den karismatiske tenniskrigers vinderattitude i en svær sæsonåbning og generelt et svært forårsprogram. Foto: Jim Hoff

Han kan også konstatere, at flere af de danske traditionsklubber er blevet bedre til at skabe hype omkring deres hjemmekampe og mht. afviklingen af kampene er der også sket en positiv udvikling med mere liv på lægterne.

- Måske de har kigget lidt her til Give og set på, hvordan vi gør tingene. Vi samler jo let 200 tilskuere og derover til kampene, og netop at tiltrække tilskuere til tennisstadion og at skabe gode rammer og fremvise flot tennis med stærke profiler på banerne, er jo et af vores helt store programpunkter, understreger Lars Baes.

Annonce

Benhård star på udebane mod danmarksmestrene

Tilbage i 2019 skrev vi med glimt i øjet her i spalterne at "skumbananer havde bragt DM-titlen til Give Tennisklub".

Begravet i denne click-baitagtige formulering ligger den kendsgerning at GTK er 100 % afhængig af klubens mange gode sponsorer, som er med til at virkeliggøre drømmen om og muligheden for at hente spillere med højt niveau udefra.

Sådan ser Lars Baes det bestemt også.

- Den opbakning vi har fået af vores sponsorer er helt unik - og den har jo vist sig både helt konkret og billedligt talt at være guld værd for os. Vi oplever helt klart, at vores sponsorer er villige til at bakke op om elitetennis her i Give, og det er vi dybt taknemmelige for.

GTKs kampprogram for foråret er nu faldet endeligt på plads, og det ser således ud: Søndag den 9. maj kl. 12.00, KB-GTK. Torsdag den 13. maj kl. 12.00, GTK-Rødovre. Lørdag den 22. maj kl. 12.00, HIK-GTK, og lørdag den 12. juni kl. 12.00, GTK-Lyngby.

En benhård start på udebane mod danmarksmestrene fra KB, som Lars Baes sandsynligvis agter at tackle med Anders Grinderlsev plus tre tyske spillere på holdkortet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Covid-19: Lokale testmuligheder

Give Avis

Pænt gang i nybyggeriet i Give

Give Avis

Nyt fra Give-Egnens Museum

Annonce