Annonce
Give Avis

På trods af coronaudfordringer: Givskud Zoo ender sensationelt med pæne tal på bundlinjen

Givskud Zoo kommer på trods af coronenedlukninger og skrappe restriktioner ud af 2021 med skindet på næsen takket være en lang række donationer og flotte besøgstal især i sæsonens sidste tre måneder. Foto: Jim Hoff
På et tidspunkt så det sort ud for økonomien i Danmarks mest populære dyrepark i 2020, da man var presset hårdt på bundlinjen grundet de mange nedlukninger og restriktioner, som coronaen medførte. Men flotte besøgstal og donationer har vendt op og ned på det hele.

GIVSKUD: I fodboldens verden taler man om feberredninger og scoringer i overtiden, og denne analogi kan man sagtens overføre til situationen i Givskud Zoo her i 2021.

For efter en virkelig op ad bakke-sæson med tvangslukninger og coronarestriktioner ad libitum med knaldrøde tal på bundlinjen til følge, kan direktør Richard Østerballe nu melde ud på både overraskende og positiv vis.

- Vi har nu fået rundet sæsonen af, og det viser sig, at  sæsonen afsluttes med et overraskende flot besøgstal og pæne tal på bundlinjen - takket være rigtig mange gæster i efteråret. derfor vil jeg og parkens medarbejdere meget gerne her sende en varm hilsen og kæmpe tak til de gæster, der har besøgt parken i løbet af sæson 2021 eller støttet parken på anden vis for eksempel ved donationer eller køb af gavekort.

Annonce

Feberredninger i overtiden

Forventningen til sæson 2021 var ifølge direktøren, at 375.000 gæster ville lægge vejen forbi Givskud Zoo - Zootopia. Men to tvangslukninger i henholdsvis februar og juni samt coronarestriktioner satte sit præg på besøgstallet, og langt ind i 2021 så det rigtig skidt ud.

- Nærmest dagligt nåede parken ikke de forventede besøgstal, og det betød, at vi kiggede ind i et kæmpe underskud både besøgsmæssigt og økonomisk, oplyser Østerballe.

Vi har nu fået rundet sæsonen af, og det viser sig, at sæsonen afsluttes med et overraskende flot besøgstal og pæne tal på bundlinjen - takket være rigtig mange gæster i efteråret

Richard Østerballe, direktør Givskud Zoo - Zootopia

Men nu er det så at vi skal have fat i billedsproget med feberredninger og scoringer i overtiden fra indledningen på denne artikel. For i sæsonens sidste tre måneder, hvor de mange coronarestriktioner og den generelle angst for smitteudbredelse var pænt aftagende, vendte billedet, hvor man oplevede et meget positivt besøgstal, hvor der nærmest dagligt kom flere gæster end ventet.

Annonce

Besøgstallet meget tæt på budgettet

Richard Østerballe kan nemlig oplyse, at når årets efterregulering for overnatninger i parken og vinterens skoleundervisning er talt med, så rammer besøgstallet for 2021 cirka 374.000 gæster - altså meget tæt på budgettet på 375.000 og markant højere, end hvad parken frygtede i begyndelsen af året.

Det kan godt være der var skeptiske miner i Givskud hen over sæson 2021, men det viser sig, at dyrene i parken kan glæde sig over en så flot opbakning fra publikum, at parken kan gå ind i 2022 med fine tal på bundlinjen. Foto: Jim Hoff

- Vi er virkelig glade for alle de positive tilkendegivelser, vi har fået fra gæsterne, og for at så mange har besøgt os eller støttet os med donationer. Samlet for sidste år og i år har vi modtaget godt en million kroner i støtte, hvilket har været en kæmpe hjælp til at holde parken kørende, siger Richard Østerballe og tilføjer:

- Vi har også opfordret gæster til at købe årskort, souvenirs og mad for at hjælpe parken gennem sæsonen med skindet på næsen. Og der er virkelig blevet bakket op; vi har haft et flot salg, og vi har aldrig før haft så mange årskortholdere som i denne sæson. Så vi er fortrøstningsfulde i forhold til næste år - og ovenud taknemmelige for denne afslutning på sæson 2021.

Annonce
Annonce
Give Avis

Godt gået: Julie gør rent bord og vinder dette åre Baltic Cup

Annonce
Annonce
Give Avis

Arrangør aflyser med få dages varsel: Corona sætter en stopper for julemarked

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Manglende togafgang skabte stor ståhej: Nu kan pendlere snart stige på populære afgange igen

Give Avis

Slut efter fem fremragende år: Det er med stor stolthed og taknemmelighed 'B' takker af som træner i Give

Give Avis

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Erhverv

Købmands farvel truede dagligvarebutiks fremtid - nu er den pludselig reddet

Give Avis

Kollemorten lægger natur til dette års Julemærkemarch

Give Avis

Billund Kommune på smalkost? Har ikke råd eller lyst til at betale for en kagemand til Filskov Friskole

Give Avis

Sangcafé i Vonge Kirke

Give Avis

Aflyst: Julemarked på Tinnetgaard

Give Avis

Så kan lokale firmaer og butikker godt finde fodboldskoene frem

Give Avis

Coronarestriktioner rammer egnens kirker

Give Avis

Så er det officielt: Julen er kommet til Give

Give Avis

'De Gule Veste" fik deres ja: Jørgen skulle have brugt  cykelstien i 5. klasse - 50 år senere kan han komme til at gå på den med sin rollator

Give Avis

Sort fredag med fint flow og god stemning

Give Avis

Det er dansk, det er drønhyggeligt: Danmarks største havefest har programmet klar

Give Avis

Give melder klar: Black Friday er tilbage i stor stil

Give Avis

Give Handel og Erhverv er igen klar med en sand gaveregn over Give: Hvad med 10.000 ekstra til julebudgettet?

Give Avis

Det handler om den gode investering og tæt venskab: Lokal ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Give Avis

Give gør klar til modstandskamp: Transportminister afviser blankt at lave til- og frakørsel ved Give syd

Give Avis

Et år der bare bliver bedre og bedre: Givskud Zoo er igen Årets Dyrepark

Give Avis

Ingen nåde i Thyregod omkring DFs fald: Thulesen Dahl har for lidt røv i bukserne

Give Avis

Efter salg til Stofa: Give Fællesantenne klar med i omegnen af 1,5 millioner kroner til det lokale foreningsliv

Annonce