Annonce
Give Avis

På trods af fire gode bud ingen afgørelse før jul: Endnu uvist hvem der skal bygge det nye idrætscenter

Efter udbudsrunden til entreprisen til at opføre fremtidens idrætscenter i Give lukkede 9. december, havde styregruppen forventet, at man den 16. december kunne fortælle hvem, der fik entreprisen. Men grundet "interne tekniske udfordringer" i Vejle Kommune må beslutningen udskydes til januar 2022. Foto: Jim Hoff 
De lokale folk i styregruppen ved det nye idrætscenter i Give havde håbet at kunne melde ud før jul, hvilket af de fire entreprisetilbud, der kunne kåres som vinder af udbuddet, men en "intern teknisk udfordring" hos Vejle Kommune betyder, at valget må udskydes til januar.

GIVE: Borgerne må væbne sig med tålmodighed i forhold til dels at få at vide, hvem der har vundet entreprisen af byggeriet af det nye idrætscenter i Vejle, og dels til at se de første tegninger fra projektet.

Oprindeligt var det planen at styregruppen på et møde den 16. december skulle udpege vinderen af entreprisekonkurrencen. Men sådan gik det ikke. Styregruppen består af centerleder Martin Schmidt, GISKs formand Christian Christiansen, arkitekt Jørgen Lundsgaard og Michael Egsgaard, tidligere GISK-formand samt tre repræsentanter fra Vejle Kommune, og her strandede den definitive udvælgelse ifølge Martin Schmidt på nogle kommunale udfordringer.

- Det viste sig, at der er nogle interne tekniske udfordringer i Vejle Kommune, der medfører, at vi først til januar definitivt kan afgøre, hvilket tilbud, der skal have entreprisen. Der er flere udfordringer i det her, og der skal en del teknikaliteter på plads, inden vi kan trykke på go-knappen. Det er selvfølgelig brandærgerligt, for vi havde virkelig håbet at kunne have meldt ud, hvem det er, der kommer til at bygge for os, samt at give borgerne de første billeder af, hvordan det hele kommer til at se ud, forklarer centerlederen.

Annonce

Vejle Kommune sidder med det afgørende mandat

Han kan dog berette, at der er kommet fire spændende, men også vidt forskellige bud på, hvordan fremtidens idrætsfaciliteter i Give kan komme til at se ud.

Havde vi lokalt ikke formået at skrabe 6,5 millioner kroner sammen, havde vi stået med et meget skrællet projekt. Nu er vi takket være den fornemme lokale opbakning kommet i mål med vores minimumsønsker til antal kvadratmeter

Martin Centerleder, GISK

- I den lokale styregruppe har vi da også vores favoritter, men vi sidder ikke med den endelige beslutning. Den skal tage si byggeudvalget, hvor der er tre medlemmer fra Vejle Kommune og hvor vi også sidder tre her fra Give. Da det er Vejle Kommune, der står som bygherre, sidder de så med det afgørende mandat og dermed også kan træffe den endelige beslutning. Når det er sagt, tror og håber jeg da rigtig meget på, at vi når frem til den bedste løsning ved at lytte rigtig meget til de daglige brugere af det nye idrætscenter. Det har vi i hvert fald positive forventninger til, siger Martin Schmidt.

Annonce

Ikke muligt uden den stærke lokale opbakning

Han understreger her, at den indsamling på 6,5 millioner kroner, som man har stablet på benene lokalt i Give, har fået en meget afgørende positiv betydning i forhold til udseendet på de fire indsendte projektforslag.

Udviklingsplanen til det nye idrætscenter er delt op i flere etaper. Lige nu kæmper man med at få etape 2, bygningen af den nye hal, op at køre. Foto: Jim Hoff

- Havde vi lokalt ikke formået at skrabe 6,5 millioner kroner sammen, havde vi stået med et meget skrællet projekt. Nu er vi takket være den fornemme lokale opbakning kommet i mål med vores minimumsønsker til antal kvadratmeter, og det er godt. Omvendt skal vi også være klar til at arbejde videre med at samle flere penge ind. Vi skal gerne nå op på i alt 10 millioner kroner, så vi også kan putte det ønskede indhold ind i de mange kvadratmeter, understreger Martin Schmidt.

Annonce

Skal op på 10 millioner selvfundne midler

Han påpeger, at man står tilbage med en masse indvendige elementer, som man selv skal ud at finde penge til. Det handler blandt andet om måltavler, lydanlæg og en del idrætsspecifikt udstyr, og det betyder ifølge Schmidt, at man helt klart kigger op imod de 10 millioner kroner, som byen selv skal finde. Det giver altså en rest på knap fire millioner kroner.

- Vi er i fuld gang med at søge fonde, og vi er også i dialog med diverse foreninger og organisationer. Mange steder kan man først søge, når man har et helt specifikt og konkret emne, man søger penge til. Her kan man ikke bare søge til mursten og kvadratmeter, så når det hele bliver mere konkret og tegningerne kommer på bordet, kan vi blive meget mere konkrete i de respektive ting og elementer, vi skal ud og søge midler og enkeltsponsorater til.

Der ligger for øvrigt også en større ’skjult’ udgift i hele genopretningen af jorden omkring det nye halbyggeri. Lige nu vader man rundt i mudder på det område ved Søndermarkshallen, hvor det nye halbyggeri skal bygges, så her skal der stryges en del kommunale kinder, for at få det på plads uden selv at skulle punge ud.

GISK har nedsat en sponsorgruppe, der skal være med til at skaffe midler til det nye idrætscenter. I skrivende stund er man oppe på omkring 6 millioner kroner, og derfor kan man nu gå i jorden med et projekt der giver det ønskede antal kvadratmeter. Foto: Jim Hoff

- Jeg vil gerne understrege, for det er vigtigt at få meldt ud, at i forhold til alle fire projekter, så har vi fået de idrætsmæssige behov opfyldt. Og at projektet definitivt bliver til noget. Ikke mindst takket være den stærke lokale opbakning. Vi havde så håbet på, at vi, både vi tre fuldtidsansatte samt en række frivillige, efter godt og vel et års knokkelarbejde havde kunnet melde resultatet ud her før jul, pointerer Martin Schmidt.

Annonce

Gameplan nok klar engang i januar

Fremadrettet skal man bruge mange kræfter både på den daglige drift samt på at få styr på driften af det nye idrætscenter, så man står med en klar gameplan, når det nye idrætscenter skal tages i brug. Den entreprise, der udvælges skal jo efterfølgende også finpudses, og så skal der også arbejdes målrettet på at få etape tre, etableringen af fodboldbaner, op at køre.

- Det er klart, at når vi først går i gang med det konkrete og det håndgribelige, så vil der skulle indgås nogle kompromisser hen ad vejen, men det overordnede billede ser altså fint nok ud, pointerer centerlederen.

Han understreger også, at med det samme styregruppen er klar med noget konkret, så vil man invitere til releaseparty, hvor man vil fremvise tegningerne for alle interesserede.

Indtil da kan man stadig væk støtte GISK og det nye idrætscenter på flere fronter. Med hensyn til køb af folkeaktier stopper det aktive salg pr. 31.12. Man kan dog stadigvæk selv henvende sig til GISK og købe aktierne.

Derudover kan man købe billetter til Mikkel Beha-foredraget i februar, aflevere sin flaskepant ved Ikærhallen, og som erhvervsdrivende kan man stadig nå at købe et sponsorat.

Annonce
Give Avis

Købt eller solgt? Hvordan står det til med det almene boligbyggeri på Torvet i Give?

Annonce
Give Avis

Helt surrealistisk: Give Fremad har mistet 17 spillere i vinterpausen

Annonce
Give Avis

Når musikken healer: Christine og Perry sender deres kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Byggeboom i Give, men vi har også Danmarks formentlig ældste byggesag

Give Avis

8000 kvadratmeter cannabisfabrik skulle have stået klar ved årsskiftet: Derfor er byggeriet forsinket

Give Avis

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Give Avis

Kælkebakker og badeland? Hvad sker der på Givegård-grunden?

Give Avis

Overdrevne skriverier om uro i Haveselskabet

Give Avis

Morell-scoop i bokseklubben: Professionel IBF-champ er udviklingstræner for GAKs talenter

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Give Avis

Et elsket, gavmildt og kærligt menneske: Mindeord over Inger Eskelund Mølgaard

Give Avis

To skinkesøm, stadionplatte og en indianer med rygsæk: Er der et comeback på vej til pølsevognenBøgetorvet?

Give Avis

Gameplan 2022/23: Håndboldklubben har 10 stamspillere på plads til næste sæson

Give Avis

Efter rekordåret 2021: Give Vandværk ser ind i eksplosiv vækst i 2022

Annonce