Annonce
Give Avis

Pænt gang i nybyggeriet i Give

På Mælkebøttevej gik de 13 grunde som varmt brød, da der første gik hul på bylden. Nu udstykker kommunen yderligere 14 grunde samme sted på den nye udstykning, Tusindfrydvej. Foto: Jim Hoff
Give er i vækst på bolig- og byggeområdet, hvor der i disse uger og måneder bygges nyt på livet løs. Det handler om parcelhuse, rækkehuse, dobbelthuse og så er banen på lidt længere sigt også kridtet op til opførelse af alment boligbyggeri på Torvet i bymidten.

GIVE: Det ligner det et regulært byggeboom, der har ramt Give i disse uger og måneder. Flere steder i byen skyder huse op i raketfart - her med nyudstykkede Mælkebøttevej som et godt eksempel.

Samtlige udstykkede byggegrunde, 13 stk., blev revet væk som lune rundstykker ved bageren en kold januar morgen, og nu skal man i gang med eta klargøre de næste udstykninger samme sted. på den nye udstykning, Tusindfrydvej, hvor der bliver 14 grunde til salg medio/ultimo 2021.

Kommunen har også projektsat udstykning af en række byggegrunde ved Bregnhovedvej og Vagtbanke. Her fordeler byggelodderne sig på begge sider af vejen ved indkørslen til golfbanen.

Annonce

Området ved golfbanen i vækst

Og bliver vi i dette område og tager lidt mere vestpå, så er Vejle Museerne i disse dage i gang med forundersøgelser af 100.000 kvadratmeter jord. Her skal Milton Huse i samarbejde med Futurum over flere etaper bygget et sted mellem 140-170 boliger i form af bæredygtige dobbelthuse.

Tager vi et kig på Grønborgparken er det GS Boligudlejning, der har opkøbt selskabet bag Grønborgparken, og som er mere end godt i gang med at bygge en række lejeboliger som single-huse.

Det projekt er gået så godt, at man kan melde 'alt udsolgt', i det samtlige 23 boliger er udlejet - også inden de alle er helt færdigbyggede.

Det gamle vandværk på Krohaven i Give er for længst blevet købt og revet ned. det er TK Byg og Montage, der står for projektet, og man netop holdt rejsegilde på de rækkehuse, der fremover kommer til at pryde den gamle vandværksgrund.

Annonce

Hængepartier og fremtidskig

Så er der nogle projekter, der venter på lokalplaner og definitive velsignelser fra tekniske afdelinger og kommunen. Det drejer sig om Benny Karlskovs etagebyggeri i Østergade. Her er to ældre huse på henholdsvis Østergade 17 og 19 blevet revet ned for at give plads til et nybygget lejlighedskompleks, der på sigt skal indeholde syv nye lejelejligheder.

Byggetomten i Østergade venter blot på en lokalplan, der giver Benny Karlskovlov til at bygge et lejlighedskompleks i tre etager. Foto: Jim Hoff

Det gamle bibliotek, eller Borgergården, som folk med flair for lokalhistorik og en ok hukommelse ynder at kalde lokaliteten, er også blevet revet ned. Et byggeprojekt i tre plan i Give midtby, der skal resultere i to blokke med lejligheder på hjørnet af Jernbanegade og Vimmelskaftet.

Folkene bag projektet kan melde ud, at projektet helt sikkert bliver til noget - også selv om 1. spadestik er blevet udsat et par gange.

TK Byg og Montage har bygget rækkehuse på den gamle vandværksgrund. Her var der rejsegilde i sidste uge. Foto: Jim Hoff

På den lidt længere bane er det også et byggeprojekt på vej mellem Give Stadion og Skovparken/Troldeparken. Her giver den nye lokalplan ejerne, Rævehøjen ApS, mulighed for at tilbyde boligformål som åben-lav bebyggelse, herunder kompaktparceller og tæt-lav bebyggelse.

Annonce
Annonce
Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Annonce
Annonce
Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Tilført 100 millioner til udvikling: Velux i Thyregod i vild vækst

Give Avis

Give Fremad ligner en vinder af rækken

Give Avis

Navnekonkurrence: Hjælp zoologisk have med at navngive lille brillebjørn

Give Avis

Jysk doping? Vandt Asgreen DM på æggekage med stegt flæsk?

Give Avis

Flag og balloner gav pote: GHE donerer 18.500 til GISK

Give Avis

DM-guld til Give Cykelklub for flotteste holdindsats

Give Avis

Team Give Elementer fik vist flaget og fik masser af TV-tid

Give Avis

Guldregn over Give: Give Cykelklub hentede både guld og bronze i U19-linjeløbet

Give Avis

GCK-ryttere på VIP-tur med Kasper Asgreen og Brian Holm

Give Avis

U19-herrer: Benhårdt linjeløb afgjort på Rådhusbakken

Annonce