Annonce
Give Avis

Perfekt: Racerkørerfænomenet Frederik Vesti i FIA F3 International

2 Frederik Vesti fortsætter hos racerteamet Prema i 2020 i FIA F3 International. FOTO: Prema Powerteam
17-årige Frederik Vesti har netop underskrevet det, der på papiret er hans livs allerstørste aftale!
Annonce

GIVE: Når de røde lamper slukkes i første løb i FIA F3 International i marts, bliver det med Vesti på startgridden i en rød racer.

Vesti har sikret sig det nok mest eftertragtede sæde hos topteamet, Prema, der i 2019 tog mesterskabet med russiske Robert Schwartzman og de første 3 individuelle pladser i mesterskabet.

- Jeg har siden mit mesterskab sidste år i den Regionale Europæiske F3 serie drømt om at kunne fortsætte hos Prema. Faktisk har jeg rent mentalt brugt det, hver eneste gang jeg satte mig ud i bilen. Hvert step jeg tog sidste år, vidste jeg ville være et step mod at kunne komme i betragtning hos Prema igen i 2020, hvis jeg lykkedes. I min verden handler alt om momentum. Alle os racerkørere drømmer om at få muligheden hos Prema. Min drøm er nu blevet til virkelighed. Og ja, jeg kniber mig selv i armen over det, lyder det begejstret fra det unge rcerkørertalent.

Frederik Vesti krediterer sin manager, Dorte Riis Madsen, en stor del af sin succes.

- Min manager har gjort det her muligt. Hendes vilje, stålsathed og tunge netværk flytter alt for mig. Jeg har selv gjort mig fortjent til mine sæder med det, jeg kan i en racer, men jeg ville aldrig have fået lov at vise det uden, jeg havde fået muligheden igennem min manager, understreger Frederik Vesti.

Også Frederik Vestis far, den tidligere racerkører Peter Vesti, får et stort skulderklap med på vejen.

- Min far har givet mig gejsten og troen på, at alt kan lykkes. Min mentale træner har gjort mig stærk, så jeg kan være med på der her niveau og kapere det store pres, der følger med. At det handler om et sving ad gangen hver eneste gang, jeg sætter mig ned i den bil. At det handler om mig og ikke fokus på mine konkurrenter. Jeg har et ”let” hoved, når jeg går ud i bilen pga. ham, siger Frederik Vesti.

Annonce

Bilen kører på .... penge!

At være racerkører på det her niveau er dog ikke bare en dans på roser og uden lav- og højpraktiske udfordringer. Ikke mindst økonomien er en udfordring.

- Min bil kører på penge!!!! Alt for mange penge. Mine sponsorer og samarbejdspartnere har vist en helt utrolig velvilje overfor mig. De viser mig en tillid år efter år, og nye kommer til. Det her projekt føles hvert år som et bundløst hul. Man har aldrig helt penge nok. Der er altid nogle ekstra tests og løb, man gerne vil have med. Uventede skader, der koster en stor selvrisiko – og ekstra køretimer hos min driver coach, der skal give mig det allersidste. Jo flere penge, jo bedre forberedelser, konstaterer Frederik Vesti.

Han sender i den forbindelse en kæmpe tak til Give Steel, Hybel, Tapdrup Ejendomme, FK Tråd, BSM Reklame, DASU, Team DK og Racing for Denmark for, som er medvirkende til at han får lov til at udleve sin stor drøm på de europæiske racerbane.

FIA F3 International afvikles over 9 løbs weekender, der alle køres sammen med F1. Første løb køres i Bahrein er den 21-22 marts.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce