Annonce
Give Avis

Peter har bakset med skilte og dekorationer i 40 år

PS Skilte ved Peter og Susanne Iversen fik et flot kort af Lego i jubilæumsgave i anledning af 40-års jubilæet. Her viser de sammen med chefmontør Søren Jensen både det flotte kort og dele af produktionen. Foto:Jim Hoff
Fredag d. 1. maj var det 40 år siden, at Peter Iversen startede virksomheden PS Skilte op. I dag holder virksomheden til i Billund, men oprindeligt startede det hele i 1980 i Give med en frisk og foretagsom ung mand på dengang bare 18 år ved roret.
Annonce

BILLUND/GIVE: På selve arbejdernes kampdag, den 1. maj, kunne Peter Iversen, indehaver af PS Skilte i Billund, hejse dannebrog på Cargo Centervej 66 i Billund.

Det var dog ikke arbejdernes internationale kampdag, der var den direkte årsag til at flagene gik til tops, men derimod den kendsgerning, at PS Skilte denne dag kunne fejre 40-års jubilæum.

Det hele startede i Give 1. maj 1980, hvor Peter Iversen som 18-årig startede med vinduesdekoration. Her kørte han land og rige rundt og pyntede vinduer i primært skobutikker. Senere udvidede han gesjæften med at lave småskilte til butikkerne.

- Det blev starten på det, vi står for i dag, nemlig totalleverandør af alle skilte og reklameløsninger. Fra visitkort til store facader og til tematiseringer i lokale forlystelsesparker. Spændet har fra starten været stort, men vi har altid forsøgt at være fleksible og har tilpasset os tiden. Også i denne svære coronatid har vi qua vores størrelse altid haft nemt ved at omstille os, fortæller Peter Iversen.

I dag leverer man færdige reklameløsninger til eksempelvis håndværkere med alt i tryksager, skilte og autoreklamer. I en årrække på 10-11 år stod firmaet som totalleverandør af skilte, facader, vinduesfolier og intern butiksdekoration i alle landets Sparbutikker, hvor PS Skilte stod for op mod 650 butiksrenoveringer.

Senere blev det Favør og SuperBest butikker der kom på programmet.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at Legoland og Lalandia var målet, og det mål var vi så heldige at opnå. Det har indtil videre været 12-13 spændende år i Billund, hvor vi er en del af en flok håndværkere, der nyder godt af at ligge i et godt vækstområde.

Peter Iversen, indehaver af PS SKilte

Annonce

28 år med Give som udgangspunkt

Som indledningsvist skitseret startede Peter Iversen som 18-årig sin virksomhed i Give, hvor han også voksede op. Han startede op ganske ydmygt i et lille kælderrum på 8 m2 under Det Gamle Apotek med et lille skærebord på 50x70 cm til at håndskære dekorationsfolier.

Senere rykkede firmaet længere frem i kælderen og fik cirka 37 m2, og for det ikke skal være løgn, føjede Peter Iversen lige 10 m2 til lidt senere, alt sammen i 1980.

- Man kan roligt sige, at vi begyndte i det små, men det var fantastisk som 18 årig at prøve sig selv af som selvstændig. Næste lokation blev i Fredensgade, hvor vi havde købt et lille hus. Her var det et lille udhus, som blev “skilteværksted”, husker Peter Iversen.

Dette fungerede ikke optimalt, så det gamle renseri i Torvegade blev næste lokation. Her blev der investeret i en repromaskine til at producere film til blandt andet tryk til silketryk, som Peter fik trykt hos sin gamle mester i Vejle.

- Den største investering det år blev en bogstavskæremaskine.Den tog en krig om at skære bogstaver ud, men det som jeg indtil da havde lavet i hånden, kunne maskinen klare. Næste stop blev Østergade i 1983, her købte jeg sammen med min kone Susanne K-Sko. Vi flyttede skilteværkstedet derop, og hun stod for skobutikken, fortæller Peter Iversen.

Han og fruen var så gode til at sælge sko, at de et par år efter startede en skobutik mere i Billund.

- Men penge var vi ikke gode til at tjene, så vi afhændede butikkerne til mine forældre for at koncentrere os om skiltebranchen. Susanne og jeg havde dog fundet ud af, at vi godt kunne arbejde sammen, og de næste mange år blev vi kendte som Peter og konen, siger Peter Iversen med et stort smil.

Annonce

Legoland og Lalandia lokkede

Næste lokation var Hyldevang, og her startede en større æra med de mange Spar-butikker. Det blev til en midlertidig filial i Hedegaard, hvor alt skiltemontage blev foretaget, inden sidste stop i Give, en gård på Møllebjergvej, som blev renoveret fra ende til anden med stort skilteværksted, hestebokse, travbane mv. Gården blev afhændet lige før finanskrisen tog fart.

I 2007 valgte Peter Iversen at få nye udfordringer i et uopdyrket område.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Legoland og Lalandia var målet, og det mål var vi så heldige at opnå. Det har indtil videre været 12-13 spændende år i Billund, hvor vi er en del af en flok håndværkere, der nyder godt af at ligge i et godt vækstområde. For vores vedkommende har vi hver dag mange spændende opgaver både i parkerne og andre spændende lokale virksomheder, fortæller Peter Iversen.

Firmaet er gået fra diverse skilte til i dag at være en del af tematiseringsholdet i Legoland, hvor man de seneste år har lavet tematiseringen af Legoland Village, spændende temaværelser på Hotel Legoland og svendestykket Castle Hotel.

- En kæmpestor og spændende opgave, og op til denne sæson er vi med på et nyt område i Legoland, et fantastisk flot område, som vi er meget stolte af at have været med til. Vi nyder godt af også at have en masse spændende opgaver i Lalandia, hvor vi er de stolte leverandør af skilte og printopgaver, siger Peter Iversen.

Annonce

Den uundværlige kone

PS Skilte råder i dag over en stor maskinpark, som omfatter to storformatprintere, en UV-printer samt CNC fræser til udfræsning af blandt andet bogstaver og skilte. Man har en større foliebogstavudskærer, man har også en del efterbehandlingsmaskiner, maskiner til foliepålægning, så alt i alt er PS Skilte anno 2020 maskinmæssigt godt udrustet.

- Firmaet har til hverdag tre ansatte, min kone Susanne som er den praktiske gris, der får det hele til at hænge sammen. Hun er hjælpemontør, og hun er også bindeleddet mellem os og revisor/bogholder. Og allervigtigst: Hun sørger for, at vi får noget at spise, lyder det fra Peter Iversen med et skævt smil.

Søren Jensen er firmaets interne montør, og som tømrer har han den know how, der skal bruges til montage af diverse skilteopgaver. Han står også for CNC-fræseren samt tilskæring af og produktion af skilte.

- Jeg selv står for alt salg og kontakt med kunder, derudover har jeg givet mig selv den opgave at have overblikket over alle opgaver med hensyn til produktion, leveringer og kvalitetsstyring. Jeg står også for alt folie- og printmontage samt montage i marken, oplyser Peter Iversen.

Derudover råder PS Skilte over fire eksterne montører, som man bruger efter sæson og behov.

Annonce

Julemand og påskehare i Give

Firmaets hovedopgaver er alt indenfor storformat print, alt skiltning herunder alle slags folier, man har stadig lidt t-shirtproduktion, mens man i dag helt har nedlagt tryksagsdelen.

- Vi havde planlagt et større åbent hus arrangement 1. maj, men dette har coronakrisen desværre også ødelagt. Lige nu påtænker vi et 40½ jubilæum i efteråret, hvor vi gerne vil vise os frem i vores pæneste arbejdstøj og være værter for lidt til ganen og halsen, som vi så mange gange før har været ved vores efterhånden mange receptioner, siger Peter Iversen og tilføjer:

- Nok er firmaet 40, men vi er hverken fede (vi er på kur), og absolut heller ikke færdige. Vi er stadig klar til mange spændende og udfordrende opgaver, store som små, konstaterer den jubilerende forretningsmand.

Vidste du at:

Peter Iversen var i en del år med til at arrangere julemesserne i Give, samt en del modeshows. Han har ved flere lejligheder optrådt som julemand, som påskehare og været en del af aktivitetsudvalget i Give, samt siddet i flere bestyrelser i Give og omegn, et enkelt år endog som formand for Give Lystanlæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Nyt fra Lægehuset i Give

Annonce