Annonce
Give Avis

Præsident for 2. gang: Arne Brock skriver lokal Rotaryhistorie

Arne Brock skriver lokal Rotaryhistorie, når han som den eneste i klubbens 54-årige historie sætter sig i præsidentsædet for 2. gang. Foto Jim Hoff
Efter demokratiske valg tidligere på året bliver den nuværende bestyrelse i Rotary Give afløst af en ny, som tiltræder pr. 1/7-2020 for en 1-årig periode. Og det sker med en helt speciel historisk vinkel.
Annonce

GIVE: Tidligere skoleinspektør Arne Brock, Give, tiltræder som ny præsident i Rotary Give. Han afløser lokalredaktør Børge Nørgaard Larsen, Lindeballe, som dog fortsætter i bestyrelsen som pastpræsident.

Og nu er det vi så kommer til det bemærkelsesværdige og historiske aspekt i dette præsidentskifte. Arne Brock var nemlig også præsident i Give Rotary Klub i 2009-10, og han bliver således den første person i klubbens 54-årige historie, som får sin 2. periode som præsident.

Det oplyser Poul Martin Filtenborg fra Rotary i Give, der også kan fortælle, at overrækkelsen af den flotte præsidentkæde sker torsdag aften den 25. juni ved et klubmøde på et hemmeligt sted i gl. Give kommune arrangeret af klubudvalget.

- Stedet er til gengæld også det eneste, som er hemmeligt i Give Rotary Klub, konstaterer Poul Martin Filtenborg med smil på læben.

Segmentchef Benny Kirkeby, Gadbjerg, indtræder i bestyrelsen som præsident elect. Det vil sige, at han tiltræder som præsident om præcis 1 år, altså den 1/7-2021. Udbudskonsulent Rasmus Raun, Give, afløser apoteker Saeed som sekretær i klubben. Kvalitetsinspektør Sten Christensen, Givskud, afløser kørselsleder Christian Lorentzen som klubbens kasserer.

Lokalredaktør og journalist Børge Larsen overlader 1. juli posten som præsident for Rotary Give til tidligere skoleleder Arne Brock. Foto Jim Hoff

PDM-ekspert Ejgil Lundsgaard, Give, afløser tidl. smedemester Henry Kristensen som klubmester. Grid Manager Michael Nørtoft Frydensbjerg, Give, fortsætter som counsellor. Han tager sig af klubbens udvekslingstudenter både indenlands og udenlands.

Annonce

Fakta om Rotary

Rotary er verdens 2. største humanitære organisation med 1,2 millioner medlemmer og blev stiftet i USA i 1905.

Ungdomsudveksling er et af Rotarys flagskibe. Cirka 160 danskere (7.500 på verdensplan) udveksles hvert år med samme antal unge fra oversøiske lande. Rotary klubberne i Vejle kommune har også omfattende og anerkendte udvekslingsprogrammer.

I Danmark er der i omegnen af 10.000 medlemmer af Rotary i de 260 klubber fordelt i 5 distrikter. Give Rotary Klubs tidligere præsident, Holger Heldbo, Gadbjerg, var i 2018/19 distriktsguvernør i distrikt 1450, som omfatter ca. 2.000 medlemmer i 52 klubber i et områd, der dækker byerne Ribe, Struer, Aarhus, Samsø, Juelsminde, Jelling og Give.

I Vejle kommune er der 267 medlemmer af Rotary, både kvinder og mænd, fordelt på tre klubber i Vejle by, en klub i Børkop, en i Egtved en i Jelling samt klubben i Give.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce