Annonce
Give Avis

Røde Kors syvdobler butiksarealet: Flytter ind i det tidligere Fakta og bliver Danmarks største

Fra 1. januar overtager Røde Kors i Give lejemålet af de lokaler, der tidligere husede Fakta på Nytorv. Det betyder, at DAnmarks største Røde Kors tøjkbutik kommer til at ligge i Give. Grafik: Claus Kolding.
Det er noget af en julegave, som Røde Kors i Give har fået: 1.1.2020 overtager foreningen via et lejemål de lokaler på Nytorv, der tidligere husede Fakta. Dermed får tøjbutikken 812 kvadratmeter at boltre sig på i fremtiden.
Annonce

GIVE: De gør det godt hos Røde Kors i Give, og det har de gjort gennem flere år. Faktisk går det så godt med omsætningen i tøjbutikken i Østergade, at der nu er basis for en udvidelse og en opgradering af butiksforholdene. I 2019 når omsætningen op på 430.000 kroner, året før var det 416.00 kroner, så kurven går klart den rigtige vej.

Det fortæller Hanna Vig, der er daglig leder af Røde Kors' tøjbutik i Give, og hun kan også løfte sløret for, hvad der nu kommer til at ske med tøjbutikken. Og det er ikke småting.

- Pr. 1. januar 2020 overtager vi lejemålet af det tidligere Fakta på Nytorv/Vimmelskaftet i Give. En rigtig god nyhed og en fantastisk god julegave for os her i Give. I det nye år vil vi få 812 kvadratmeter at boltre os på, og det er syv gange så meget, som vi råder over nu i butikken i Østergade, fortæller Hanna Vig.

Og ved du hvad. Vi bliver simpelthen Danmarks største tøjbutik i Røde Kors regi. Er det ikke fantastisk, at det er her i Give, at det sker.

Hanna Vig, daglig leder af Røde kors' tøjbutik i Give

Annonce

Alle var med på ideen fra dag ét

I takt med den stigende omsætning og den øgede handel i butikken i Østergade har man oplevet en udpræget grad af pladsmangel både i butikken og i de lokaler, der bruges til kontor, sortering osv. Beliggenheden fejler dog ikke noget, og ifølge Hanna Vig har man hele tiden fået en god behandling af udlejer Ole Esmark.

- Jeg har gennem længere tid gået og luret på de tomme lokaler på Nytorv og tænkt, at de ville være helt ideelle til vores butik. Da jeg fremlagde idéen for mine kolleger i styregruppen og i bestyrelsen, var de alle som én med på ideen, og alle de frivillige, der giver et nap med i butikken syntes også, at det var en rigtig god idé, fortæller Hanna Vig.

Ideen blev forelagt for Røde Kors på direktionsgangene, og med konsulent Claus Kolding i spidsen forhandlede man sig frem til en fornuftig en lejeaftale med lokalernes ejere.

- Ved at leje de 812 kvadratmeter her får vi for det første en masse tiltrængt ny plads til selve butikken. Dernæst får vi et dejligt stort fælles mødelokale, hvor alle vores underafdelinger nu får et fast mødested. Vi får et dejligt stort rum ude bagved til modtagelse af tøj, vi får et stort rum til sortering og lager, kontorlokale, vaskerum osv. Det bliver simpelthen bare så lækkert og funktionelt. Vi glæder os helt vildt til at komme i gang, lyder det med forståelig begejstring fra Hanna Vig.

Annonce

Fantastiske frivillige og solid kundeopbakning

Og så sætter den innovative og dynamiske butiksleder så lige trumf på:

- Og ved du hvad. Vi bliver simpelthen Danmarks største tøjbutik i Røde Kors regi. Er det ikke fantastisk, at det er her i Give, at det sker, siger Hanna Vig med julelys i øjnene.

Hun ved godt, hvem der står bag succesen i Give, og det er vigtigt at få adresseret succesens faddere.

- For det første har vi en rigtig god flok fantastiske frivillige, der dag efter dag leverer et flot stykke arbejde her i butikken i Østergade. Vi har en ordentlig, pæn og ren butik med ene gode varer til salg. Og det er vigtigt. Dernæst har vi en god solid kundekreds, der bakker os rigtig flot op år efter år. Uden dem ingen handel, uden dem ingen penge til gode lokale formål her i Give, hvor vi blandt andet sørger for julehjælp og hjælper familier i vores familienetværk. Samtidig støtter vi også en masse andre gode klassiske Røde Kors-formål, siger Hanna Vig.

Fra 1. januar overtager Røde Kors i Give lejemålet af de lokaler, der tidligere husede Fakta på Nytorv. Det betyder, at DAnmarks største Røde Kors tøjkbutik kommer til at ligge i Give. Foto: Claus Kolding.
Annonce

Nyt inventar på vej fra Hennes og Mouritz

Den nye store butik overtages som sagt pr. 1.1. 2020, men vi vil nå frem til foråret, inden der inviteres til reception i den nye store butik. Der er en lang række praktiske gøremål med de ledige lokaler, der skal gennem en større make-over, inden den er klar til brug.

- Vi skal have ordnet gulvene, der skal males, der skal sættes nye lysstofrør op, og så skal der laves mødelokale osv. Der er nok, der skal gøres, men når vi så er klar, får vi også en virkelig stor flot butik med mulighed for en spændende, moderne og kreativ indretning. Vi vil blandt andet satse på at få en afdeling med mærketøj, og vi påtænker at lave et krea-rum, hvor man kan komme ind og få tips til, hvordan man bedst kan udnytte genbrugstøj osv., fortæller Hanna Vig.

Butikken vil blive udstyret med nyt, men brugt, inventar, idet Hennes og Mouritz i Kolding gratis leverer deres butiksinventar til butikken i Give, ligesom man også arver en stor flot disk fra Hennes og Mouritz i Aarhus.

Annonce

Drømmer om en million i årsomsætning

I og med man nu får så meget plads at boltre sig på kan man ifølge Hanna Vig spare husleje på andre områder, idet nørklerne, familienetværket og samaritterne nu kan samles under ét tag.

Og apropos økonomi, så er det Hanna Vigs målsætning, at Danmarks største Røde Kors-butik på sigt skal lave en million i årlig omsætning.

- Det er mit helt store drøm. Ok, de andre i styregruppen, der består af Mona, Lise, Anne Grethe og Margit plus mig selv, siger godt nok jeg er tosset, men hvis man ikke drømmer stort, sker der jo ikke noget, påpeger Hanna Vig med et stort smil.

I og med man nu udvider gesjæften betragteligt kommer man i underskud af frivillige hænder, så er man klar til at blive end el af succeshistorien og en del af Danmarks snart største Røde Kors tøjbutik i Give, så skal man bare dukke op i butikken i Østergade i Give og sige til.

Og det gælder både unge, ældre og mænd. Sidstnævnte gruppe får nemlig deres helt eget lille hobbyrum i de nye lokaler, hvor de kan gå og brumme og skrue og hamre løs.

Røde Kors' møbelbutik på Møllevej kører ufortrødent videre, så fremtiden byder på to stærke Røde Kors butiksenheder i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce