Annonce
Give Avis

Rekordstort antal ungdomsspillere i Give Tennisklub

Der kan sagtens spilles tennis uden ketcher - her skal der gribes en returbold, og så gælder det om at holde tungen lige i munden. Foto: Jim Hoff
Give Tennisklub har for alvor fået gang i træningen af ungdomsspillere, idet man i denne sæson kan fremvise et rekordstort antal unge spillere. I alt 29 håbefulde ketchesvingere har meldt sig under fanerne hos trænerne Sebastian Mikkelsen og Andreas Hovesen.
Annonce

GIVE: Ingen tvivl om at Give Tennisklub er berettiget stolt af sin status som danmarksmester i Eliteserien for hold, men klubben har også fokus rettet mod udvikling af ungdomsafdelingen.

Det har man faktisk haft i en del år, og i år kan man roligt sige, at anstrengelserne, det lange seje træk, har båret frugt. For det første har klubben ansat yderligere en ungdomstræner i skikkelse af GTK-divisionstruppens nye spiller, Andreas Hovesen, der træder til som wingman for klubbens ungdomstræner, Sebastian Mikkelsen. Han er tidligere juniorlandsholdsspiller og elitespiller i GTK, så de to herrer har massevis at byde på.

Sebastian Mikkelsen har masser af trænererfaring fra mange træningsforhold i blandt andet Kolding TK og Vejle TK og er uddannet tenniscoach under Dansk Tennis Forbund. Han har fungeret som juniortræner i Give TK de seneste tre sæsoner og vil stå for træningen om onsdagen.

Andreas Hovesen har tilsvarende stor trænererfaring fra både Århus og Herning, og tidligere har han ligeledes stået for træningen af Give TKs førsteholdstrup. Andreas står for fredagstræningen.

Med Hovesens ankomst til trænerstaben kan man nu tilbyde træning både onsdag og fredag, hvor man de tidligere år kun var ude på banerne i det smukt beliggende tennisanlæg 'Gryden' onsdag med de unge spillere.

- Dermed kan vi nu tilbyde hele fem træningspas af en times varighed for de unge spillere, og på den måde brede vores tilbud lidt mere ud hen over ugen. De fem træningshold er sat sammen efter årgang. Dvs. at de alleryngste spillere er på banen onsdag klokken 15.00 til 16.00 og så fremdeles, forklarer Sebastian Mikkelsen.

Onsdag trænes der fra 15.00 til 18.00, mens det om fredagen foregår fra klokken 16.00 til 18.00. Spillerne kan godt træne både onsdag og fredag, hvis de ønsker det.

Sebastian Mikkelsen trænes ungdomsholdene i Give på 4. år, og den kompetente tenniscoach nyder tydeligvis samværet med de små måske kommende talenter. Foto: Jim Hoff
Annonce

God træning kombineret med leg og hygge

Aldersspredningen på holdene er logisk nok stor, men fælles for holdene er, at de to trænere udover at øve en masse grundlæggende tennisteknik med spillerne også giver god plads til lege- og konkurrenceorienterede aktiviteter - selvfølgelig med den lulle runde gule bold i fokus.

- Og så skal der naturligvis også være plads til, at vi udover at have fokus på de tennismæssige færdigheder også hygger os sammen. Det er en vigtig del af tennistræningen også, siger Sebastian Mikkelsen.

Som indledningsvist skitseret har man et rekordstort antal ungdomsspillere i klubben i år, 29 stk. Og det er man mere end glade for i klubben,men det store antal spillere giver også nogle udfordringer.

- Som du kan se, er vi 9 spillere her på det første hold om onsdagen. Det er de yngste spillere, og her er niveauspredningen ganske stor. Her kunne vi sagtens bruge en træner mere, så vi kunne dele spillerne op i mindre hold. Det ville være en stor gevinst, for så kan vi målrette vores træning endnu mere, og spillerne ville ved sådan en deling få mere ud af træningen simpelthen. Og så bliver det også lettere som træner, at skræddersy sin træning til de respektive spillere, forklarer Sebastian Mikkelsen.

Klubben har valgt at køre med kontingentsatser, der ifølge Sebastian Mikkelsen ligger meget lavere end sammenlignelige klubber simpelthen for at få en masse unge fra Give og omegn i gang med tennis - og bedømt ud fra spillerantallet må man sige, at det koncept da er gået rent ind.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce