Annonce
Give Avis

Riders With Heart trækker stikket men genopstår i Give som Røde Kors MC'erne

Anja Tórbjörnsdóttir og Kenneth Eriksen har startet Røde Kors MC'erne i Give, efter at grundlæggeren af velgørenhedsorganisationen 'Riders With Heart', Kim Konstantin Sølbeck, grundet manglende frivillige har valgt at trække stikket. Foto: Jim Hoff
Den landsdækkende velgørenhedsorganisation Riders With Heart ophører med at eksistere ved årets udgang. To ildsjæle fra Røde Kors i Give kører det fine koncept videre under navnet Røde Kors MC'erne - med hjertet på rette sted.

GIVE: Med årets udgang er det slut med Riders With Heart, som er en frivillig velgørende organisation med pt. cirka 3500 frivillige, der hjælper udsatte børn på hospitaler, institutioner og opholdssteder over hele landet. Motorcykler er medlemmernes fælles passion, og konceptet bag Riders With Heart handler om, at man mødes flere gange i løbet af sæsonen, på tværs af hele Danmark, for at give børn nogle sjove oplevelser, der får barnet til at glemme en måske trist og oplevelsesfattig hverdag.

Dette noble koncept er dog fortid med udgangen af året idet stifter og formand, Kim Konstantin Sølbeck, har valgt at trække stikket, da antallet af frivillige hænder er faldet drastisk efter coronakrisen.

Røde Kors vilde med ideen

Men da Kenneth Eriksen og Anja Tórbjörnsdóttir, som er med i Riders With Heart, fra Røde Kors i Give hørte om nedlukningen, tog de kontakt til Kim Konstantin Sølbeck med henblik på at åbne en afdeling i regi af Røde Kors-afdelingen i Give.

- Vi var lige gennem hovedkontoret og vores regionale konsulent med ideen for at checke op på, om det passer til organisationens værdisæt, og her fik vi thumbs up lige med det samme, idet man syntes godt om, at vi i Røde Kors kører videre med konceptet fra Riders With Heart. Kim Konstantin Sølbeck gav også grønt lys til os, og vi  fik oveni hatten endda doneret en trailer med motorcykeltøj til børnene af Riders With Heart. Det bliver så under navnet 'Røde Kors MC'erne - med hjertet på rette sted', at vi kører videre, og det bliver i Region Syd- og Midtjylland, forklarer Anja og Kenneth.

Annonce

Fantastisk og givende at se børnenes glade smil

Anja Tórbjörnsdóttir er formand for Røde Kors i Give, og Kenneth Eriksen sidder også i bestyrelsen. De har været med i Riders With Heart siden 2018 og har været med til velgørenheds-events over hele landet, og de fik begge ondt i hjertet, da de så, at Riders With Heart skulle lukke ned.

- Noget af det allerbedste ved at være med i Riders With Heart er at se alle de glade og stolte ansigter hos børnene, når de har fået en lille tur på motorcyklen. Det varmer bare helt ind i hjertet, at se de her børn og unge, som har en svær og tung hverdag, blive så glade - og så gør det intet, at man skal kører flere hundrede kilometer på en motorcykel for at sprede glæde en times tid, siger Kenneth, mens Anja nikker bifaldende.

Kenneth Eriksen bliver leder af Røde Kors MC'erne i Give, mens Anja sidder i aktivitetsudvalget. En fire-fem tidligere Riders With Heart-medlemmer er også med i den nye regionale bestyrelse.

- Det betyder, at vi fra dag et har den know-how og erfaring, der skal til for at køre konceptet godt videre, og samtidig har vi jo også et stort netværk klar, når vi for alvor går i gang i 2022. Og så er vi faktisk også stolte over, at vi her i Røde Kors i Give bliver first movers på at få det her koncept ind i vores aktivitetstilbud. Vi håber så på, at andre Røde Korsafdelinger også er med på vognen, så vi over tid kan blive landsdækkende.

Annonce

Ikke afhængig af indtægter

I og med Røde Kors MC'erne er inde under Røde Kors er man ikke afhængig af indtægter, som det var tilfældet med Riders With Heart. Det er også gratis at få Røde Kors MC'erne ud til institutioner, bosteder og hospitaler.

Noget af det allerbedste ved at være med i Riders With Heart er at se alle de glade og stolte ansigter hos børnene, når de har fået en lille tur på motorcyklen. Det varmer bare helt ind i hjertet, at se de her børn og unge, som har en svær og tung hverdag, blive så glade

Anja og Kenneth, tovholderne på Røde Kors MC'erne

Til foråret vil man på Facebooksiden Røde Kors MC'erne kunne kontakte Kenneth og Anja, hvis man gerne vil have Røde Kors MC'erne ud til et arrangement. Det første arrangement er allerede booket, den 7. maj i Herning, idet man har overtaget nogle af Riders With Hearts' arrangementer her i området.

-  Vi er rigtig tæt på at være køreklar. Det eneste vi mangler, er motorcykelhjelme til børnene. Det er en udgift på cirka 15-20.000 kroner, som vi skal ud at finde, evt. ved en sponsor. Når det er sagt, så glæder vi os meget til at komme i gang, for det er som sagt bare en helt fantastisk oplevelse at være med til at glæde de her børn, lyder det samstemmende fra Anja og Kenneth.


Annonce
Give Avis

I næste uge bliver Give omdannet til et udendørs atelier med trækunst

Annonce
Kultur

'Sofie' er hovedinspirationen til Renés bøger - og få måneder før udgivelsesdagen begik hun selvmord og efterlod et afskedsbrev med særlig besked til ham

Annonce
Give Avis

Nye turisttavler ved motorvejen reklamerer for Give: 'Give er ikke bare et sted, man lige suser forbi'

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Annonce