Annonce
Give Avis

Riders With Heart trækker stikket men genopstår i Give som Røde Kors MC'erne

Anja Tórbjörnsdóttir og Kenneth Eriksen har startet Røde Kors MC'erne i Give, efter at grundlæggeren af velgørenhedsorganisationen 'Riders With Heart', Kim Konstantin Sølbeck, grundet manglende frivillige har valgt at trække stikket. Foto: Jim Hoff
Den landsdækkende velgørenhedsorganisation Riders With Heart ophører med at eksistere ved årets udgang. To ildsjæle fra Røde Kors i Give kører det fine koncept videre under navnet Røde Kors MC'erne - med hjertet på rette sted.

GIVE: Med årets udgang er det slut med Riders With Heart, som er en frivillig velgørende organisation med pt. cirka 3500 frivillige, der hjælper udsatte børn på hospitaler, institutioner og opholdssteder over hele landet. Motorcykler er medlemmernes fælles passion, og konceptet bag Riders With Heart handler om, at man mødes flere gange i løbet af sæsonen, på tværs af hele Danmark, for at give børn nogle sjove oplevelser, der får barnet til at glemme en måske trist og oplevelsesfattig hverdag.

Dette noble koncept er dog fortid med udgangen af året idet stifter og formand, Kim Konstantin Sølbeck, har valgt at trække stikket, da antallet af frivillige hænder er faldet drastisk efter coronakrisen.

Røde Kors vilde med ideen

Men da Kenneth Eriksen og Anja Tórbjörnsdóttir, som er med i Riders With Heart, fra Røde Kors i Give hørte om nedlukningen, tog de kontakt til Kim Konstantin Sølbeck med henblik på at åbne en afdeling i regi af Røde Kors-afdelingen i Give.

- Vi var lige gennem hovedkontoret og vores regionale konsulent med ideen for at checke op på, om det passer til organisationens værdisæt, og her fik vi thumbs up lige med det samme, idet man syntes godt om, at vi i Røde Kors kører videre med konceptet fra Riders With Heart. Kim Konstantin Sølbeck gav også grønt lys til os, og vi  fik oveni hatten endda doneret en trailer med motorcykeltøj til børnene af Riders With Heart. Det bliver så under navnet 'Røde Kors MC'erne - med hjertet på rette sted', at vi kører videre, og det bliver i Region Syd- og Midtjylland, forklarer Anja og Kenneth.

Annonce

Fantastisk og givende at se børnenes glade smil

Anja Tórbjörnsdóttir er formand for Røde Kors i Give, og Kenneth Eriksen sidder også i bestyrelsen. De har været med i Riders With Heart siden 2018 og har været med til velgørenheds-events over hele landet, og de fik begge ondt i hjertet, da de så, at Riders With Heart skulle lukke ned.

- Noget af det allerbedste ved at være med i Riders With Heart er at se alle de glade og stolte ansigter hos børnene, når de har fået en lille tur på motorcyklen. Det varmer bare helt ind i hjertet, at se de her børn og unge, som har en svær og tung hverdag, blive så glade - og så gør det intet, at man skal kører flere hundrede kilometer på en motorcykel for at sprede glæde en times tid, siger Kenneth, mens Anja nikker bifaldende.

Kenneth Eriksen bliver leder af Røde Kors MC'erne i Give, mens Anja sidder i aktivitetsudvalget. En fire-fem tidligere Riders With Heart-medlemmer er også med i den nye regionale bestyrelse.

- Det betyder, at vi fra dag et har den know-how og erfaring, der skal til for at køre konceptet godt videre, og samtidig har vi jo også et stort netværk klar, når vi for alvor går i gang i 2022. Og så er vi faktisk også stolte over, at vi her i Røde Kors i Give bliver first movers på at få det her koncept ind i vores aktivitetstilbud. Vi håber så på, at andre Røde Korsafdelinger også er med på vognen, så vi over tid kan blive landsdækkende.

Annonce

Ikke afhængig af indtægter

I og med Røde Kors MC'erne er inde under Røde Kors er man ikke afhængig af indtægter, som det var tilfældet med Riders With Heart. Det er også gratis at få Røde Kors MC'erne ud til institutioner, bosteder og hospitaler.

Noget af det allerbedste ved at være med i Riders With Heart er at se alle de glade og stolte ansigter hos børnene, når de har fået en lille tur på motorcyklen. Det varmer bare helt ind i hjertet, at se de her børn og unge, som har en svær og tung hverdag, blive så glade

Anja og Kenneth, tovholderne på Røde Kors MC'erne

Til foråret vil man på Facebooksiden Røde Kors MC'erne kunne kontakte Kenneth og Anja, hvis man gerne vil have Røde Kors MC'erne ud til et arrangement. Det første arrangement er allerede booket, den 7. maj i Herning, idet man har overtaget nogle af Riders With Hearts' arrangementer her i området.

-  Vi er rigtig tæt på at være køreklar. Det eneste vi mangler, er motorcykelhjelme til børnene. Det er en udgift på cirka 15-20.000 kroner, som vi skal ud at finde, evt. ved en sponsor. Når det er sagt, så glæder vi os meget til at komme i gang, for det er som sagt bare en helt fantastisk oplevelse at være med til at glæde de her børn, lyder det samstemmende fra Anja og Kenneth.


Annonce
Annonce
Give Avis

Godt gået: Julie gør rent bord og vinder dette åre Baltic Cup

Annonce
Annonce
Give Avis

Arrangør aflyser med få dages varsel: Corona sætter en stopper for julemarked

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Manglende togafgang skabte stor ståhej: Nu kan pendlere snart stige på populære afgange igen

Give Avis

Slut efter fem fremragende år: Det er med stor stolthed og taknemmelighed 'B' takker af som træner i Give

Give Avis

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Erhverv

Købmands farvel truede dagligvarebutiks fremtid - nu er den pludselig reddet

Give Avis

Kollemorten lægger natur til dette års Julemærkemarch

Give Avis

Billund Kommune på smalkost? Har ikke råd eller lyst til at betale for en kagemand til Filskov Friskole

Give Avis

Sangcafé i Vonge Kirke

Give Avis

Aflyst: Julemarked på Tinnetgaard

Give Avis

Så kan lokale firmaer og butikker godt finde fodboldskoene frem

Give Avis

Coronarestriktioner rammer egnens kirker

Give Avis

Så er det officielt: Julen er kommet til Give

Give Avis

'De Gule Veste" fik deres ja: Jørgen skulle have brugt  cykelstien i 5. klasse - 50 år senere kan han komme til at gå på den med sin rollator

Give Avis

Sort fredag med fint flow og god stemning

Give Avis

Det er dansk, det er drønhyggeligt: Danmarks største havefest har programmet klar

Give Avis

Give melder klar: Black Friday er tilbage i stor stil

Give Avis

Give Handel og Erhverv er igen klar med en sand gaveregn over Give: Hvad med 10.000 ekstra til julebudgettet?

Give Avis

Det handler om den gode investering og tæt venskab: Lokal ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Give Avis

Give gør klar til modstandskamp: Transportminister afviser blankt at lave til- og frakørsel ved Give syd

Give Avis

Et år der bare bliver bedre og bedre: Givskud Zoo er igen Årets Dyrepark

Give Avis

Ingen nåde i Thyregod omkring DFs fald: Thulesen Dahl har for lidt røv i bukserne

Give Avis

Efter salg til Stofa: Give Fællesantenne klar med i omegnen af 1,5 millioner kroner til det lokale foreningsliv

Annonce