Annonce
Give Avis

Rye vender hjem med foredrag om fangenskab

Oplev Daniel Rye fortælle om sin tid som gidsel hos IS i Syrien, når han holder foredrag i Ikærhallen. Arkivfoto: Jens Thaysen
Annonce

Give: Fotografen Daniel Rye blev i 2013 taget som gidsel af Islamisk Stat, da han var på en reportagetur i Syrien. Her sad han til fange i 13 måneder, indtil familien havde rejst penge nok til at udbetale løsesummen. En fortælling, som mange kender fra bogen og filmen "Ser du månen, Daniel".

Nu vender Daniel Rye hjem til sin hjemstavn Give for en kort bemærkning, når han 14. oktober holder foredrag i Ikærhallen.

I foredraget vil han fortælle om 13 måneder i fangenskab, om tortur, om håb, om venskab og om frihed.

Annonce

Sidste levende gidsel

Daniel Rye sad fanget sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, der slap ud i live. Efter Ryes frigivelse blev de resterende gidsler henrettet en efter en,  heriblandt amerikaneren James Foley, der blev det første offer for de videodokumenterede henrettelser.

Gidseltagningen blev af hensyn til Daniel Ryes sikkerhed ikke omtalt i de danske medier, førend han var tilbage på dansk grund.

Foredraget er arrangeret af Give FDF, og der er entre. Alt overskud fra arrangementet går ubeskåret til FDF's arbejde for byens børn og unge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce