Annonce
Give Avis

Så gør Grønbjerg og Langelund klar til at feste

Det bliver kæmpet til den store guldmedalje, når "de gamle" mødes på fodboldbanen. Arkivfoto: Jim Hoff
Sommerfesterne fortsætter frem til september, hvor Vonge slutter med en høstfestuge. De sidste to dage i august bliver der festet igennem i og omkring Elkjærhallen/Multihuset.
Annonce

Grønbjerg: Der er megen tradition forbundet med de sommerfester, der hvert år holdes rundt om i de mellemstore byer i den gamle Give Kommune.

Rækkefølgen byerne imellem ligger fast og fraviges ikke. Traditionerne er til for at blive holdt. Sådan da.

Derfor var det også noget af en satsning, da man i Grønbjerg Langelund nedlagde sommerfesten. Men der blev omgående rådet bod på nedlæggelsen ved at man i stedet skabte de "Aktive dage".

Det var en erkendelse af, at kræfterne ikke rakte til en sommerfest, der varede det meste af en uge. Derfor er en lang række aktiviteter samlet til afvikling sidste fredag og lørdag i august. Her bliver der virkelig tale om "Aktive dage".

Ikke mindst for de frivillige, der allerede har slidt i det i ugevis med at få planerne lagt, så de både kan holdes og aktiviteterne ikke kommer i karambolage med hinanden. I de to aktive dage er det også de frivillige, der kommer til at trække det store læs, så hovedparten af deltagerne kan nøjes med at være med.

Annonce

Cykelakrobatik

Festlighederne starter fredag klokken 17, når pladsen åbner. Så er der tændt op i grillen og fadølsanlægget er fyldt op og parat til at bidrage til et par gode dage.

Samtidig åbnes der også for tombolaen og aktiviteten ansigtsmaling. Den sidste er primært for børn, men voksne vil ikke blive afvist, hvis de ønsker at få en makeover.

De mere fysiske aktiviteter starter klokken 18. Her er der fodboldkampe for de, der i programmet omtales som de "gamle".

Fra klokken 18 kan man også prøve den nye BMX-bane. Det er måske ikke så lige til at gå til en sådan bane, men folk fra Billund Cykel Motion er til stede og vil hjælpe med hop og teknik.

Man skal bare tage sin citycykel, mountainbike eller BMX-cykel og hjelm med. Det er nok primært for børn og yngre mennesker, men voksne kan også være med.

Elkjærklubben er også med i løjerne. Klokken 19 åbner klubben sin kagebod.

Præcist samtidig starter der en bob-turnering i hallen. Her kan alle være med, bare man tilmelder sig hos Knud Speedtsberg på telefon 2068 4221 senest 27. august. Man kan tilmelde sig to og to i hold eller tilmelde sig alene. Så vil makkeren blive tildelt ved lodtrækning.

I aulaen vises en gammel film fra området og så er der rodeogriskonkurrence, først for børn og bagefter for voksne.

Annonce

Så er der grisefest

Lørdag er der fælles morgenmad i aulaen, hvorefter der mulighed for at ryste rundstykkerne på plads på hoppeborgen i hallen.

Udenfor er der fodboldstævne for ungdommen fra klokken 10, mens der indenfor er "Kaffe - vin - chokolade banko" for børn og voksne.

Udenfor går det slag i slag med dyst i petanque, i rundbold og endelig en fodboldkamp for U 16 piger.

Klokken 15.15 er der gratis kaffebord inden det store clou finder sted. Det sker ved Omme Å, hvor der er tovtrækningskonkurrence. Det sker tværs over åen og det er kun for voksne. Men ellers er Grønbjerg på den ene side og Langelund på den anden. Det gode er, at der altid er et hold, der har revanche til gode.

Klokken 18 er grisefest i aulaen. Her skal man selv medbringe service og bestik, men ellers er der sørget for, at alle kan hygge sig frem til klokken 01.30, hvor de aktive dage slutter.

Næsten da. For der skal også ryddes op. Det starter klokken 10 og oprydningen anbefales som et godt middel mod tømmermænd. Og arrangørerne sørger bagefter for grillpølser og reparationsøl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Flot opbakning til Walk-a-Fun-Thon

Give Avis

Nyt fra Lægehuset i Give

Annonce