Annonce
Give Avis

Så lykkedes det: Mr. Give Fremad er ny kamprekordholder

Tidligere rekordholder med 356 kampe, Kristian Rasmussen, overrækker her bolden til klubbens nye kamprekordholder, Martin Østergaard, der mod Ikast FC spillede kamp nr. 357 kampe for Give Fremad. Foto: Jim Hoff
I 2005 debuterede Martin Østergaard mod Billund for Give Fremads førstehold, der dengang lå i serie 4. I dag 15 år og 356 kampe senere er "Ø" nu indehaver af kamprekorden i klubben, og nu jagter den inkarnerede klubmand endnu en historisk milepæl: Jyllandsserien.
Annonce

GIVE: Fredag den 25. september lagde 32-årige Martin Østergaard endnu et lag på sin status som en vaskeægte legende i fodboldklubben Give Fremad. Her spillede han på kunstgræsset i Ikast FC sin kamp nr. 357 for Gives førstehold og overhalede hermed den tidligere rekordholder, Kristian Rasmussen, der er assistenttræner i Give.

Vi skal helt tilbage til 2005, hvor den dengang 16-årige ynglingespiller Martin Østergaard, fik sin debut da daværende Givetræner Ulrik Lykkegaard tog den unge lynhurtige venstrebenede back/kantspiller med til en kamp mod Billund. Dengang huserede Give i serie 4 med klubbens førstehold, og der er sket meget siden dengang.


Hvis der var nogen, der skulle snuppe rekorden fra mig er det helt fantastisk, at det blev Martin. Det har jo ligger i kortene et stykke tid, og det er fuldt fortjent. Han har en enestående motivation og ærgerrighed efter at nå sine mål

Kristian Rasmussen, tidligere holdkammearat og nuværende træner


I dag spiller 1. holdet i serie 1 med kurs mod jyllandsserien, mens 2. holdet klarer sig fornuftigt i serie 3. Det er dog ikke udelukkende Martin Østergaards fortjeneste, men han skal i sin egenskab af trofast og inkarneret klubmand sammen med sine fine evner på fodboldbanen i den grad tilskrives en stor aktie i klubbens rejsning og klatren op gennem rækkerne.

Annonce

Altid et højt bundniveau

Han er i dag den eneste aktive spiller tilbage fra holdet i 2005, mens to af hans medspillere fra dengang, Kristian Rasmussen og Brian Sølund, har taget tjansen som trænere for 1. holdet.

- Jeg husker tydeligt, da Martin spillede de første kampe på holdet. Han var pivhurtig, men i de første kampe var han lidt let at skubbe væk. Der manglede noget fysik, men der gik ikke mere end 3-4 kampe, så var der styr på det også, fortæller Kristian Rasmussen, der har spillet over 200 kampe sammen med sin afløser som klubbens kamprekordholder.

- Noget af det der kendetegnede Martin i alle disse kampe var, at han altid præsterede til en placering i top tre blandt holdets spillere. Han havde - og har stadigvæk -  et meget højt bundniveau, uanset hvilken position han bliver brugt på. I dag bruger vi ham som 6'er på den defensive midtbane, hvor han støvsuger alle bolde, ikke mindst dem i luften, og på den måde beskytter sit forsvar på bedste vis, lyder det anerkendende fra Kristian Rasmussen, der har været træner for Martin Østergaard i flere omgange.

- Hvis der var nogen, der skulle snuppe rekorden fra mig er det helt fantastisk, at det blev Martin. Det har jo ligger i kortene et stykke tid, og det er fuldt fortjent. Han har en enestående motivation og ærgerrighed efter at nå sine mål, og her tror jeg generelt, at de klubbøger vi har, hvor spillernes kampantal, mål osv, bogføres fra sæson til sæson, er en stor motivation for mange af vore spillere. Der er simpelthen noget at gå efter, siger Kristian Rasmussen.

Annonce

Vigtigt for familiehierarkiet at nå jyllandsserien

Hovedpersonen selv er bredt smilende glad for, at det er lykkedes at nå kamprekorden i klubben.

- De sidste år har jeg da haft øjnene rettet mod klubrekorden. Det er ikke nogen hemmelighed. Og så længe det er sjovt, og jeg kan være med på det sportslige plan, er det jo bare en fornøjelse at passe sin træning og spille kampene. Så er der jo yderligere den meget store motivationsfaktor, at jeg har en pæn mulighed for at blive del af et hold, der kan lave en for klubben historisk oprykning til jyllandsserien. Det gør det ikke mindre attraktivt at spille fodbold her i klubben, konstaterer Martin Østergaard.

Drømmen om jyllandsserien skal også ses i lyset af, at Martin har overgået sin far Peter med flest kampe og flest scorede mål på Gives 1. hold - men Peter kan stadigvæk spille den store trumf på bordet, at han sidst i 70'erne fik nogle kampe på Grindsteds jyllandsseriehold. Og den milepæl mangler voldsomt meget i juniors samling af rekorder og præstationer.

- De her milepæle betyder faktisk meget for mig. Jeg synes, at det er vigtigt, at man går efter dem, hvis man har muligheden. Og så er det jo også vigtige argumenter i forhold til min kæreste, Tina, når jeg skal forklare hende, hvorfor det er så vigtigt, at jeg træner to gange om ugen, lyder det fra den snu midtbanemotor med et skævt smil.

Annonce

Bankmanden vil have 400 kampe ind på kontoen

Han arbejder i Den Jyske Sparekasse som kunderådgiver, og de sidste par år har han og Tina sammen med deres datter på 13 måneder boet i Give efter en årrække at have haft adresse i Aarhus.

I en årrække tog har turen fra Smilets By til Give både til kamp og træning, hvilket bestemt ikke gør hans status som klublegende mindre. Rent klubmæssigt er det også blevet til et par afstikkere til VB som junior, Vibys 2. divisionshold i 2009, hvor det kun blev til træning i opstarten, da en skulderskade stoppede det eventyr, og et halvt år i Århus 1900 i 2016.

Og så kan man jo også godt sige, at Martin Østergaard i forbindelse med coronanedlukningen i foråret blev 'snydt' for 14 kampe til rekordbogen.

Er det så ikke ligegyldigt, vil man spørge sig selv? Nej, langt fra, for ud over at snuppe en historisk billet til jyllandsserien, så går "Ø" også benhårdt efter at runde de 400 kampe. Gerne med en række jyllandsseriekampe på cv'et.

- Jeg har spillet sammen med mange gode spillere gennem tiden. Og spillet på gode hold, men jeg mener, at vi i år har det bedste hold, med streg under hold, i klubbens historie. Vi slår hver gang nye pointrekorder i serie 1, og vi har aldrig nogensinde før ligget nr. 1 i serie 1 med kun fem spillerunder tilbage, siger Martin Østergaard ikke uden stolthed i stemmen.

Annonce

Tidligere holdkammerater som trænere

Han understreger, at det er fedt, hvis oprykningen lykkes med et hold, der består af ene lokale drenge fra Give og omegn. For det er netop gutter fra Give, Vonge, Gadbjerg, Givskud, Thyregod, Grønbjerg og Jelling, der i disse dage har sat kursen mod et eventyr i landets femtebedste række i jyllandsserien.


De her milepæle betyder faktisk meget for mig. Jeg synes, at det er vigtigt, at man går efter dem, hvis man har muligheden

Martin Østergaard, ny kamprekordholder i Give Fremad


.

Udover at rose holdet, så har Østergaard også ros til de to herrer i trænerteamet, som i hans optik er rigtig gode til at reagere positivt og ofte kampafgørende taktisk under kampene.

- Brian og Kristian udfylder deres roller godt, og det er overhovedet ikke noget problem for mig at jeg har haft dem begge som holdkammerater tidligere. De supplerer hinanden godt, og så er det da også rart, at der er nogen tilbage fra dengang, jeg debuterede i 2005, siger Martin Østergaard.

Annonce

Har faktisk spillet meget mere end Kristian Rasmussen

Han har, apropos den indledningsvist påtalte manglende fysik hos den purunge Østergaard, afslutningsvist lige en lille kæk humoristisk skuldertackling til Kristian Rasmussen, den nu tidligere kamprekordholder.

- Vi skal lige have med i matematikken her, at jeg har spillet langt flere minutter end Kristian. I 90 % af mine kampe har jeg jo spillet fuld tid, mens Kristian de sidste år som spillende træner tit satte sig selv på banen de sidste 10-15 minutter, lyder det fra klublegenden med et cykelstyrbredt grin.

Nuvel, til gengæld står Rasmussen nok nogenlunde fast på klubrekorden for flest scorede mål, nemlig utrolige 229.

Her når Østergaard med sine pt. 41 scorede kasser næppe op - med mindre han fortsætter til han skal på pension.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Fra minkkaos til hundeeventyr

Give Avis

Corona: Testbil til Give i weekenden

Annonce