Annonce
Give Avis

Samarbejde med BID i skal booste Gives udvikling.

En af de helt store events i Give var TV 2 på Tour, hvor hele byens samlede kompetencer fra handelsliv til foreningsliv i den grad kom i spil i samarbejde med Vejle Kommune - med stor succes. Og det er sådan noget BID kan være med til at løfte - omend nok i mindre målestok. Foto Jim Hoff

Hvad vil I med Give? Hvad er byens brændende platform? Og hvad kan I hver især bidrage med til den videre udvikling?

Annonce

GIVE: Det er blot nogle af de særdeles relevante spørgsmål, som bliver kastet op i luften, når Vejle kommune, Give Handel og Erhverv samt Gives foreningsliv plus andre interessenter tirsdag den 24. april inviterer til møde i HUSET, hvor det nye koncept BID præsenteres,

BID står for Business Improvement District og er et ligeværdigt samarbejde mellem handelsliv, ejendomsejere, kommune og lokale ildsjæle som ønsker at løfte deres lokalområde gennem styrket samarbejde og konkrete aktiviteter til gavn for handlen og livet i byen.

Det er gratis at deltage, og det er dem, som deltager i møderne, som er med til at sætte retning for, hvilket arbejde BID-konceptet løfter.

Det er et par åbenlyse fordele ved denne her samarbejdsmodel. Tingene komme til at køre hurtigere gennem systemet, idet BID kommer med en noget hurtigere beslutningsfase, end den vi normalt møder. Derudover er der også en noget hurtigere adgang til penge til diverse projekter og events - Susanne Sandholm, formand Give Handel og Erhverv

Annonce

Handler om tilstedeværelse i nærdemokratiets tegn

Formanden for Give Handel & Erhverv (GHE), Susanne Sandholm, hilser BI-konceptets indtog i Give meget velkommen og ser nogle åbenlyse fordele ved konceptet.

- Jeg ser BID-konceptet som en udvidelse af det gode samarbejde, der i forvejen er i byen mellem erhverv/butikker, foreninger og borgerne. Give er jo en af de centerbyer, der er kommet længst med de her samarbejdsrelationer, men med BID i baghånden vil vi få endnu flere muligheder for at aktivere samarbejdet mellem borgerne og foreninger og erhverv, siger Susanne Sandholm.

Efter en dialog med Give Handel og Erhverv og Udviklingsrådet i februar er det aftalt, at der startes et BID op i Give. Første møde holdes tirsdag den 24. april kl. 19 i HUSET. Det er hensigten, at BID-arbejdet og møderne koordineres i tæt samarbejde mellem GHE og Vejle Kommune.

Her er det meget vigtigt at understrege, at det er deltagerne på møderne, der vil være bestemmende for, hvad der er vigtigst at arbejde med, og hvilken retning BID Give skal udvikle sig. Det handler altså om tilstedeværelse i nærdemokratiets tegn.

Annonce

Gode ideer hurtigere gennemsystemet

Sådan ser Susanne Sandholm det også, og hun er også lidt betaget af de nye muligheder og den gang BID kan sætte i beslutningsprocesserne omkring nye tiltag og ideer.

- Det er et par åbenlyse fordele ved denne her samarbejdsmodel. For det første vil tingene komme til at køre hurtigere gennem systemet, idet BID kommer med en noget hurtigere beslutningsfase, en den vi normalt møder. Derudover er der også en noget hurtigere adgang til penge til diverse projekter/events, og de to ting tror jeg kan gøre det rigtig interessant også for almindelige borgere at gå ind i det her projekt, vurderer Susanne Sandholm, der håber på, at der dukker rigtig mange deltagere op ved mødet i HUSET den 24. april.

Annonce

Månedlige møder

I Vejle by har der gennem et par år været positive succeser gennem BID samarbejdet, således at der i dag eksisterer 4 BIDs med udgangspunkt i lokale initiativer. I 2017 er der startet BIDs op i både Egtved, Jelling og Børkop, Gauerslund og Brejning området.

BID fungerer gennem månedlige møder hvor alle, der ønsker at bidrage til løfte lokalområdet, deltager. Vejle Kommune har lavet aftale med en ekstern konsulent, som er uvildig mødeleder til at hjælpe med at få løftet ideer og sætte rette parter sammen om fx en aktivitet eller udviklingspunkt.

Annonce

Byens samlede kompetencer er store

Arkitekterne bag BID-konceptet pointerer, at BID Give ikke skal være et overlap til de mange gode samarbejder, der allerede findes i byen. BID Give skal gerne være et supplement som tiltrækker og udvider det stærke fundament, som Give og omegn er kendetegnet ved.

- Vi har jo set det senest ved vores kunst- og skulpturfestivaler i 2017, hvordan detailhandel, foreningsliv og borgerne i fællesskab har leveret to store succesevents i bymidten. Et fantastisk eksempel på at byens samlede kompetencer er virkelig er store, og kan vi via BID få endnu mere af den slags i spil over de næste år, vil det være særdeles gavnligt for byens udvikling, fastslår Susanne Sandholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Kloakrensning: Give i røg og damp

Annonce