Annonce
Give Avis

Sankthansaften på Torvet blev et kæmpehit

Torvet var skueplads for dette års sankthansfest i Give. Det var Diagonalkroen, der var værter for en omgang mad og musik med dertil hørende båltale og flot vejr. Privatfoto
En impulsiv ide opstod lørdag den 20. juni i kromand Lasse Lindbergs tankeunivers: Vi holder da sankthansfest på Torvet med mad, musik og båltale, nu det er aflyst i Give Lystanlæg. Det skulle vise sig at være en rigtig god idé.
Annonce

GIVE: Den lokale heks, og her er der frit valg på alle hylder, folkens, blev ikke som sædvanligt sendt til himmels fra Give Lystanlæg til sankthans. Festen var aflyst grundet coronaen, men så var det Lasse Lindberg fra Diagonalkroen i et bemærkelsesværdigt klogt øjeblik lørdag fik ideen om at flytte sankthansløjerne ned på Torvet kombineret med god mad, musik og båltale fra Hanne Lund fra Give Handel og Erhverv.

Som sagt så gjort, og torsdag formiddag gik kroens folk i gang med at stille borde og stole op på Torvet. De hyggelige hawaii-palmer blev rokeret rundt, der blev arrangeret med bålfade, og Søndermarkens Børnehus var leveringsdygtige i en festlig heks til eventen.

Lasse Lindberg fra Diagonalkroen - Lindberg Dining var rigtig glad for den overvældende tilslutning til sankthansfesten på Torvet. Foto Jim Hoff

Vejret var tæt guddommeligt, hvilket sammen med det fine setup betød, at folk strømmede til fra sidst på eftermiddagen og til hen på aftenen. Der var også flere familier, der netop denne aften fandt lejlighed til at fejre deres studenter.

- Hen over aftenen kunne vi melde udsolgt ved bordene. I alt var der booket 150 til spisning plus der kom i omegnen af 50 yderligere gæster for at hygge sig med musikken og båltalen, fortæller Lasse Lindberg.

Annonce

Fremragende båltale af Hanne Lund

Han sender en ekstra stor ros til Hanne Lund for at holde en fremragende båltale, hvor hun havde flot fokus på lokalsamfundet.

- Hanne Lunds tale tog virkelig kegler. En flot og vedkommende tale, som handlede om Gives kulturliv, foreningslivet og det stærke sammenhold, der er i byen - og nødvendigheden af samme, siger Lasse Lindberg.

Lindberg står langt fra alene med sin ros af Hanne Lunds båltale, idet flere borgere efterfølgende overfor pressens udsendte har udtrykt stor begejstring for Hanne Lunds velvalgte ord.

Lasse Lindberg noterede sig med glæde, at det hele foregik i god ro og orden i forhold til coronarestriktionerne. Folk respekterede fint betingelserne om at blive siddende ved bordene og ikke flytte rundt på bordene.

Annonce

Både kommerciel og bymæssig succes

Det gode vejr, den gode mad og den fine musik betød, at folk blev siddende længe ved bordene og hyggede sig. De sidste forlod arenaen klokken 22.15, og så kunne personalet gå i gang med en oprydning, der varede tilklokken 1.00 om natten.


Hanne Lunds tale tog virkelig kegler. En flot og vedkommende tale, som handlede om Gives kulturliv, foreningslivet og det stærke sammenhold, der er i byen - og nødvendigheden af samme

Lasse Lindberg, arrangør af sankthansfesten


- Jeg er glad for, at det her blev en succes. Faktisk blev det en større succes end forventet. På en normal tirsdag havde vi måske haft 35-40 gæster, så det blev både en kommerciel succes og en bymæssig succes, idet vi lykkedes med at skabe en god event med en masse glade mennesker i bymidten, siger Lasse Lindberg.

Der var også familier, der benyttede sankthanseventen på Torvet til at holde studentergilde. Foto Jim Hoff

Han havde skaffet 200 poser med slik til børnene, men her var der dog ikke den store efterspørgsel. Der blev afsat 10 poser, og her vurderer Lasse Lindberg, at det i forhold til småbørnsfamilierne måske kan handle lidt om tidspunktet for eventen.

Der er planlagt yderligere tre arrangementer med mad og musik på Torvet hen over sommeren.

- Det handler om, at der skal ske noget i bymidten hen over sommeren - både for lokalbefolkningen og turisterne, så nu håber vi bare, at vejret spillet lige så flot med igen, siger Lasse Lindberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Annonce