Annonce
Give Avis

Se nu, hvor trist en by vi har med alle de lukkede døre

Suzettes butik 'Klunz by Ilsøe' i Østergade i Give er godt nok tvangslukket, men Suzette er som man ser i vinduerne meget aktiv i butikken og sørger for en del aktivitet i butikken via click-and-collebct konceptet. Foto Jim Hoff
Detailhandlen i Danmark er presset. Rigtig mange butikker er tvangslukkede, og jo længere tid der går uden det vanlige kundeflow, desto tættere kommer mange butiksejere på den økonomiske afgrund. Det er den virkelighed Suzette Ilsøe står op til hver dag, og det er en barsk omgang.

GIVE:Der er masser af lys i vinduerne, som er fyldt med massevis af udsalgsvarer. Butikken ser indbydende ud og præsenterer sig rigtig flot ud til Østergade. Klunz By Ilsøe er klar. Men der er bare et problem.

Butikken er som så mange andre tøjbutikker tvangslukket pga. coronakrisen og har været det siden slutningen af december. En lukning der varer til mindst 1. marts, og det er noget der trækker tænder ud hos de lokale butiksejere i Give.

- Det er en meget barsk og presset tid lige nu for mange virksomheder, hvor detailhandlen er tvangslukket. Det gælder både os i butikkerne og vores leverandører, og ikke mindst de butikker, der som vi har sæsonvarer. Man står her med et stort varelager, som vi har investeret i for at have et bredt og stort udvalg til vores kunder. Men vores varer bliver forældede, når vi når hen til, hvor vi åbner. Samtidig står alle vores penge i vinterkollektionen, som er i butikken, og det er de penge, der skal bruges til at betale alle de nye forårsvarer, fortæller Suzette Ilsøe.

Hun har generelt også svært ved at forstå, at det er tilladt, at folk kører i Bilka og køber tøj - men at de ikke må handle hos hende. Hvad er egentlig lige forskellen?

Annonce

Min butik er alt god til at skulle lukke

Hun hører ofte, at folk mener, at regeringen har spændt et sikkerhedsnet ud under detailhandlen, og at butikkerne får kompensation for tabt omsætning. Men sådan er den virkelige verden ifølge Suzette Ilsøe ikke.

Suzette Ilsøe, indehaver af tøjbutikken Klunz By Ilsøe i Give, står som mange andre butiksindehavere i en barsk tid i skyggen af en nu to måneder lang tvangsnedlukning af butikkerne. Men hun kæmper videre. Foto: Jim Hoff

- Vi får til lønninger, lys, varme og husleje, maksimalt 23.000 kroner pr. måned, men det er jo kun "piece of cake" ud af sådan et foretagende. Vi brænder inde med rigtige mange varer, som vi selv må hæfte for. Vi må vinke farvel til to måneders fuld omsætning. Det går hårdt ud over likviditeten, og det giver mange søvnløse nætter, konstaterer Suzette Ilsøe

Regeringen har også lagt op til, at butikkerne kan udskyde afregning af moms, men ifølge Suzette betyder det bare at man skubber problemet foran sig og så ellers bare må håbe på at kunne betale til den tid.

Apropos hjælpepakker osv. står Suzette Ilsøe med en veldrevet butik, der har haft fremgang hvert år, på trods af at Klunz By Ilsøe er en ny butik.

- Det betyder, at det bliver svært at få hjælpepakker, da man sammenligner 2019 og 2020.De fleste lønmodtagere mærker jo ikke nedlukningen økonomisk. Jo, jeg ved godt, der er nogle, der mister jobbet, og det er helt sikkert forfærdeligt. Men min butik er mit eksistensgrundlag, og jeg kan ikke se mig selv andre steder end her. Jeg vil gøre alt for at kunne blive her i Østergade, min butik er alt for god til at skulle lukke.

Annonce

Kæmper naturligvis videre

Derfor kæmper hun naturligvis også videre her under nedlukningen med blandt andet click and collect-konceptet som et bærende element. Butikken har lagt hele januarbutikkens udvalg og tilbud på Facebook og samtidig skiftet udvalget i vinduerne en gang om ugen, så man også denne vej kan købe tøj fra butikken. Mange har også benyttet sig af at låne med hjem i udvalg, og det kan man stadig.

- Vi har nu travlt i butikken med at pakke de nye varer ud, og om ikke så længe vil de også blive præsenteret på Facebook og i vinduesudstillingerne. Man kan faktisk også bestille Facetime-tid, hvor vi på denne smarte måde kan vise vores udvalg for kunderne, siger Suzette.

Det er vigtigt for hende, at butikken kan tilbyde mange stilarter til forskellige aldre, for det medfører nemlig, at der er et generelt godt flow i butikken.

Annonce

Håber det her bliver en øjenåbner

- Vi får store roser, og jeg mærker også tydeligt, at mange tænker på mig og min butik og ikke handler på nettet. Jeg håber også denne tid bliver en øjenåbner for dem, der gør deres handel på nettet. For se nu lige, hvor trist en by vi har med alle de lukkede døre, siger Suzette med en hentydning til, hvordan fremtiden kan komme til at se ud for en by som Give, hvis detailhandlen må bukke under for coronakrisen.

- Jeg bliver helt trist, når jeg hver dag kan se hvor mange pakker GLS kommer med til pakkeudlevering i nabobutikken. Som jeg altid har sagt: Støt de lokale butikker. Det giver velstand og beskæftigelse. Nethandel giver skattely og butiksdød.

Indtil butikken åbner igen, hvilket Suzette inderligt håber bliver 1. marts, har hun et godt tilbud til de kunder, der har lyst til at støtte butikken med køb af gavekort med henblik på senere brug efter genåbningen.

- Vi lægger vi 100 kroner oven i det beløb gavekortet lyder på til og med 1000 kroner og 200 kroner oven i de gavekort, der lyder på over 1000 kroner, forklarer Suzette og fortsætter:

- Til sidst vil jeg endnu engang sende en stor tak til alle jer kunder derude. Tak til alle jer, der har lagt, og lægger vejen forbi, det har da gjort en del ved det, lyder det anerkendende fra Suzette Ilsøe, der gerne vi understrege, at altså ikke er ved at lukke butikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give genåbnede med et brag

Annonce