Annonce
Give Avis

Se videoen: Stolt og bevæget dobbelt ol-guldvinder modtog folkets hyldest i den sprøde efterårsregn

Formanden for Give Handel og Erhverv, Hanne Lund, leverede en flot tale til Tobias Thorning Jørgensen på det flotte podie, som handelstandsforeningen hav de fået sat op i dagens fine anledning. Foto: Jim Hoff
Der har i den grad været bud efter Tobias Thorning Jørgensen efter at han på fornemmeste vis repræsenterede Danmark ved De Paralympiske Lege i Tokyo ved at hente to guldmedaljer i dressurridning. Fredag eftermiddag kunne den dygtige unge mand lade sig hylde på Torvet i Give, hvor der var flot opbakning fra lokalbefolkningen.

GIVE: Han har modtaget hyldest på landsdækkende tv, ja sågar worldwide. Han er blevet hyldet på Rådhuset i Vejle. Han er blevet æret og prist i egne rækker, og fredag eftermiddag var det så lokalbefolkningen på Give-egnen, der fik mulighed for at hylde 'vores helt egen' Tobias Thorning Jørgensen, der som mange nok efterhånden ved vandt hele to guldmedaljer i dressurridning ved de Paralympiske Lege i Tokyo.

Det var Give Handel og Erhverv med formand Hanne Lund i spidsen, der stod fadder til den velfortjente og godt tænkte hyldest, som blev afviklet i forbindelse med, at Give Cykelklub afviklede BørneTour i Give midtby.

- Jeg er godt nok lidt nervøs

Klokken 16.30 gik Hanne Lund og Tobias Thorning Jørgensen på det i dagens fremstillede fine podie på Torvet, der var omkranset af en fin hyldestplakat og en flot markering fra RealMæglernes velkendte guldmand.

Nytorvs Bageri havde med Give Handel og Erhverv som spossor sørget for galopkringle til alle, og der var også kaffe til at skylle godbidderne ned med.

Den dobbelt ol-guldvinder havde naturligvis taget sine forældre samt andre familiemedlemmer med til dagens hyldest, og det var da også en både stolt, bevæget og lidt smånervøs Tobias, der kort før hyldesten gik i gang, som talte med pressens udsendte.

Her kan du se Hanne Lunds tale til Tobias: 

- Det er jo helt vildt det her. Alle de mennesker der er kommet her i dag. Det er jeg rigtig glad for. Men jeg er godt nok også lidt nervøs, for jeg har aldrig prøvet at skulle holde en tale for så mange mennesker før, lød det med et stort smil fra den sympatiske unge mand, mens familien i baggrunden smilede om kap af lutter stolthed over det fine setup på Torvet, der på dette tidspunkt var godt fyldt op af borgere, der ville være en del af hyldestfesten.

Annonce

Jordnær og tilgængelig guldvinder

Tobias viste både sine guldmedaljer frem, stillede velvilligt op til selfies og snakkede velvilligt og jordnært med folk, der nysgerrigt kom forbi og gratulerede med de flotte bedrifter.

Tobias havde taget sin far og mor med til hyldestfesten på Torvet, og en stolt onkel Kaj fik da også lige sneget sig kækt med ind på billedet. Foto: Jim Hoff

Den 21-årige topatlet lider af sygdommen muskelsvind, men denne dag klarede han på sejeste vis opgaven uden brug af kørestol og stod på på podiet med det største og mest hjertelige smil i verden, mens Hanne Lund holdt sin fine tale for ham.

Afslutningsvist var der gaver til Tobias samt en pose økologiske gulerødder til Tobias' faste guldvindermakker, hesten Jolene.

Herefter fik hovedpersonen selv mikrofonen og fik sagt tak for hyldesten, og efterfølgende blev han og hans familie hængende på Torvet for at væren del af bylivet, den gode stemning på Torvet og det herlige børnecykelløb.

Her kan du se Tobias' takketale: 

Avisens udsendte vil på et tidspunkt, når der er faldet ro på den unge mands hverdag igen, lave et portræt af den dobbelt guldvinder, hvor jeg vil give læserne et indblik i Tobias' enestående talent, hans store fighterhjerte, hans livshistorie og daglige kamp mod sygdommen, ligesom vi naturligvis også vil komme ind på familiens enorme betydning for den unge mands store succes.

Annonce
Annonce
Give Avis

Julie Stenmann Christensen suveræn dansk mester

Annonce
Annonce
Give Avis

Give Håndboldklub er endelig fuld af numre igen

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Her skal maden kunne mere end at fylde maven: Sådan anmelder Marius, Ellie og de andre børnehavebørn tre forskellige slags sild

Give Avis

Hvad gør man når man er rygopereret og helt ny i byen? Man går da til fodbold - bogstaveligt talt

Give Avis

Formand om sæsonens første hjemmekamp: Vi glæder os helt vildt og laver et brag af en håndboldfest med gratis adgang

Give Avis

88 dystede i Give Golfklubs Danbolig parturnering

Give Avis

For Eva og Tommy handler kroket om livskvalitet - som så lige er blevet toppet med DM guld

Give Avis

Nye arbejdsgange angående foromtaler i Give Avis

Give Avis

Nej til seks millioner til GISK: Stofa vil kun købe Gives fællesantenneanlæg på egne præmisser

Give Avis

Genåbning på Kastaniehaven: Efter halvandet år som leder fik Carina Skærlund sin første festdag

Give Avis

Skæve åbningstider hjælper Jette med at holde balance mellem familieliv og det gode butiksliv

Give Avis

Give hentede uafgjort mod tophold efter en afvekslende og flot kamp med skiftende føringer til de to hold

Give Avis

Se videoen: Stolt og bevæget dobbelt ol-guldvinder modtog folkets hyldest i den sprøde efterårsregn

Give Avis

Give-familien vandt igen titlen som Årets Købmand: Nu hedder halvdelen af prismodtagerne Eskildsen til efternavn

Give Avis

Se billederne: Seje børn trodsede regnen og gav Give endnu en flot cykelfest

Give Avis

Ungt lokalt cykeltalent i kæmpedilemma: I svær klemme mellem sin sport og uddannelse

Give Avis

Give sender Dannebrog til tops med fejring af dobbelt guldvinder!

Give Avis

Ny start efter corona: Café Tæt ændrer koncept

Give Avis

Først var det huse, nu er det brugte biler, der er en mangelvare

Give Avis

Ny præstebolig og ny præst på listen: Meningsløst at hælde flere penge i skimmelsvamperamt præstebolig

Give Avis

Give misser nyvunden momentum i vital bundkamp og taber 4-2 i Bramming

Give Avis

Efter de store cykelklassikere: Nu er det børnenes tour - og det sker i Give midtby

Give Avis

Lokale øko-grise får besøg af prægtige mænd i prægtige gamle maskiner fra oldefars tid

Annonce