Annonce
Give Avis

Seniorer strømmer til idræt i fællesskab

Indtil videre har 29 taget imod tilbuddet om at dyrke idræt i fællesskab. Men ambitionen er 50 deltagere inden sommerferien. Foto: DGI
Gadbjerg IF har skabt en succes med idræt for seniorer. På kun tre måneder har lokale ildsjæle samlet et hold med 30 faste deltagere, som hver uge samles om idrætsaktiviteter, socialt samvær og fællesskab.
Annonce

Gadbjerg: Hver tirsdag mødes 29 seniorer til idræt og fællesskab i Gadbjerg. De starter selvfølgelig med opvarmning.

Gadbjerg IF er en veldrevet forening med både erfaring og mange frivillige. Alligevel manglede foreningen inspiration og praktisk hjælp til at få omsat ideen om idræt for seniorer til en konkret indsats. Derfor tog foreningen imod DGI Sydøstjyllands tilbud om en startpakke gennem udviklingskonsulent for idræt for seniorer Mette Hjuler.

- Gennem hele processen har Mette Hjuler holdt hånden under os og det har været guld værd, fortæller Hanne Christiansen, en af initiativtagerne til Idræt i dagtimerne i Gadbjerg.

I hele startfasen har de frivillige derfor kunnet koncentrere os om at sprede budskabet til potentielle medlemmer og være sikre på, at Mette Hjuler støttede med materialer, udstyr til aktiviteter og igangsætning af timerne de første gange.

- Det har betydet, at vi meget hurtigt kunne stå på egne ben og allerede nu er vi helt selvkørende, siger Hanne Christiansen.

Annonce

Nærhed og fællesskab

Nærhed er vigtig for mange seniorer. Både nærheden til lokalmiljøet og den fysiske nærhed til hallen, så transporten kan klares til fod eller på cykel, spiller en rolle for mange seniorer.

Det har gennem længere tid været en ambition, at få et idrætstilbud for seniorer i Gadbjerg. Selvom flere af nabobyerne har lignende tilbud for seniorer er nærheden af stor betydning. For i Gadbjerg er idræt for seniorer mere end motion. Fællesskabet og det sociale spiller også en stor rolle.

- Det sociale fællesskab fylder meget for os. Det er afgørende for os, at alle kan deltage uanset fysiske begrænsninger. Men vi synes også, vi har et socialt ansvar for at kunne byde alle seniorer i Gadbjerg med i et fællesskab, siger Hanne Christiansen.

Og her stopper det ikke for Gadbjerg IF. Initiativet for seniorerne er netop kommet med i "Idræt i dagtimerne", Vejle som by nummer 10. På den måde bliver Gadbjerg en del af et netværk, hvor foreningerne kan hjælpe hinanden med ideer, instruktører, vikarer og opbakning.

Dermed opstår muligheden for netværke med andre foreninger og måske også tiltrække flere medlemmer til Gadbjerg IF. Foreningen forventer i hvert fald, at bruttotruppen af seniorer når 50 personer næste sommer.

- Jeg er oprigtig imponeret over, hvad de har gjort i Gadbjerg. Det er simpelthen livsbekræftende, at opleve hvordan de har fået initiativet til at leve. Jeg håber, at andre lokalsamfund kan få mod på det samme og de skal bare vide, at vi står klar til at hjælpe, siger Mette Hjuler.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce