Annonce
Give Avis

Sensationel familieforøgelse i Givskud Zoo

Stort tillykke til Nazca og Raymi, der just er blevet forældre. De nybagte forældre er bestemt ikke hvem-som-helst, for de er nemlig det brillebjørnepar, som er ansvarlige for den allerførste brillebjørneungefødsel nogensinde i Danmark.

GIVSKUD:  - Denne her fødsel er så sensationel i vores verden, at vi har svært ved at få armene ned. Vi blev udvalgt til at have Europas vigtigste avlspar, og derfor er det vigtigt for os at vide og vise, at vi har rammerne til, at brillebjørnene kan yngle, lyder det fra en glad og stolt direktør i Givskud Zoo - Zootopia, Richard Østerballe.

Det er  parret Nazca og Raymi, der har fået en unge, og brillebjørneungen er født i en redekasse, som er installeret i stalden. Og knap er det lille vidunder kommet til verden, før den er online og i princippet kan følges over hele verden.

Inde i redekassen er der nemlig opsat et kamera, så det er muligt at følge ungen og moren. På parkens hjemmeside www.givskudzoo.dk, er der et link til det nye web-cam med den lille nye mediedarling.

- Og her er det vigtigt at pointere over for alle, der kigger med, at ja, ungen piver, grøffer, larmer og hviner ganske meget. Det skyldes ikke, at moren er ved at klemme den. Det er helt normalt, og det skal ungen gøre. Så der er ingen grund til bekymring, forklarer Richard Østerballe.

Nuvel, det der med at nyfødte larmer og gør væsen af sig, kender vi også ret godt fra vores egene tobenede verden, skulle jeg mene.

Annonce

Bliver garanteret et hit hos gæsterne

Direktøren kan også oplyse, at brillebjørne kan få mellem en og tre unger. De nyfødte unger vejer kun omkring 300 gram, og de åbner først øjnene, når de er over en måned gamle. Der går cirka tre måneder, før de forlader hulen eller redekassen.

Moren Nazca er førstegangsmor, men det tyder ifølge Østerballe på, at hun er faldet naturligt ind i rollen og tager sig godt af den lille.

- Indtil videre lader vi moren om pasningen, og så sørger vi for, at der er ro i stalden. Så det varer også noget tid, før vi kender kønnet på den lille. Men vi er spændte på det videre forløb, og vi glæder os til at se den lille unge vokse sig større. Den bliver nok et hit hos vores gæster til sommer, ligesom de store bjørne har været indtil nu, siger Richard Østerballe.

Med den lille nye tilkomne unge i flokken er der nu i alt fem brillebjørne i Givskud Zoo: Avlsparret Nazca og Raymi med deres nyfødte unge samt tvillingebrødrene Sonco og Tupa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give genåbnede med et brag

Give Avis

Kirsten Vaarst stopper på Lægehuset

Annonce