Annonce
Give Avis

Sensationelt vendepunkt i juli: Givskud Zoo ser tilbage på 2021 hvor røde tal blev sorte grundet eminent opbakning fra folket

Direktør Richard Østerballe (th.) kan se tilbage på en udfordrende sæson 2021, hvor coronaen leverede det ene store benspænd efter andet. Men på trods af nedlukninger, restriktioner og meget svære betingelser, kommer dyreparken i 2021 alligevel ud med sorte tal på bundlinjen. Foto: Jim Hoff
Ledelsen og personalet i Givskud Zoo kommer næppe til at glemme sæsonen 2021 lige med det første. Det blev grundet coronaen en sæson i både den følelsesmæssige og den økonomiske rutschebane, hvor parken frem til midt sommer frygtede for et underskud i millionklassen. Men så vendte skuden helt sensationelt.

GIVSKUD: Coronapandemi, smittetal, coronapas, mundbind, forsamlingsforbud, adgangsbegrænsninger og tvangslukning. Det var nogle af de begreber og temaer, der for en stor del af 2021 blev fremherskende i Givskud Zoo – Zootopia i det år, vi nu er på vej ud af med hastige fjed.

Allerede i februar 2021 blev ”Årets Dyrepark” 2020 ramt af den første hammer, da pandemien havde medført sø høje smittetal, at samfundet måtte lukke ned – og dermed kunne Givskud Zoo ikke invitere gæster indenfor i parken, hvilket ellers en blevet en fast og populær tradition.

Ud over at være et globalt problem slog pandemien også ned lokalt i juni måned med så høje smittetal i Givskud Sogn, at det sendte dyreparken ud i en tvangslukning i begyndelsen af juni. Efter et par dage fik man dog dispensation og måtte genåbne.

Annonce

Kiggede ind i et stort økonomisk hul i juli

Men det var ikke kun tvangslukningerne, der voldte kvaler hen over året, beretter parkens direktør, Richard Østerballe.

- De mange restriktioner året igennem har også haft betydning. Vi blev mødt med indendørs adgangsbegrænsninger, og krav om mundbind og fremvisning af coronapas og testsvar skulle inddrages i dagligdagen. Frem til midt juli frygtede vi at afslutte året med et stort tab af gæster og et millionunderskud. Det betød, at vi stoppede projekter og investeringer for at gå med livrem og seler, blandt andet fik vi desværre ikke åbnet vores store nye pingvinanlæg som håbet. Så jo, året har ikke været uden udfordringer. Og alligevel er vi nu ovenud taknemmelige for sæsonen, siger Richard Østerballe.

Annonce

Sensationelt vendepunkt og 42.000 solgte årskort

For heldigvis blev frygten for det store tab af gæster og der deraf følgende millionunderskud ikke til virkelighed. For mens det så allersværest ud, slog det hele en vidunderlig kolbøtte midt i juli, hvilket betød, at Givskud Zoo på sensationel vis alligevel lande elegant på begge ben.

Når vi kigger tilbage på året 2021, er det med stor taknemmelighed og lettelse over, at noget der så så skidt ud, endte med at være virkelig godt. Vi er overvældede over al den hjælp, støtte og varme tilkendegivelser, vi har fået

Givskud Zoos direktør, Richard Østerballe

- Vendepunktet i juli betød, at vi kunne afslutte sæsonen med kun få hundrede gæster under det forventede budgettal på 375.000 gæster. Og vi slog også alletiders rekord med at sælge over 42.000 årskort. Det fik den konsekvens, at vi rent økonomisk rammer sorte tal på bundlinjen. Og det sker ikke mindst fordi, at private har doneret økonomisk støtte og hjulpet os ved at købe årskort, mad og souvenirs i parken, forklarer Richard Østerballe.

Annonce

Overvældende opbakning betød farveskifte fra rød til sort

Han kan apropos det økonomiske aspekt også oplyse, at der i år ikke var en sommerpakke fra staten til at hjælpe, men at parken til gengæld har fået omkostningstilskud via statslige hjælpepakker, ligesom man også har fået stor hjælp fra sponsorer. Vejle Kommune har også bidraget, således at parken alt i alt kommer økonomisk sikkert ud af 2021.

- Vi nåede også lige at få æren af at vinde titlen Årets Dyrepark for andet år i træk ved uddeling af Børn i Byen Prisen 2021. Så når vi kigger tilbage på året 2021, er det med stor taknemmelighed og lettelse over, at noget der så så skidt ud, endte med at være virkelig godt. Vi er overvældede over al den hjælp, støtte og varme tilkendegivelser, vi har fået, lyder det med stor taknemmelighed fra Richard Østerballe.

Annonce
Give Avis

Når musikken healer: Christine og Perry sender deres kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Annonce
Give Avis

8000 kvadratmeter cannabisfabrik skulle have stået klar ved årsskiftet: Derfor er byggeriet forsinket

Annonce
Give Avis

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Den vigtigste brik i puslespillet er på plads: Erik Flak forlænger aftalen med to år

Give Avis

Overdrevne skriverier om uro i Haveselskabet

Give Avis

Morell-scoop i bokseklubben: Professionel IBF-champ er udviklingstræner for GAKs talenter

Give Avis

Den sovende hjerne, flagermus og fremtidens natur: Give-Egnens Museum livestreamer naturvidenskab

Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Give Avis

Et elsket, gavmildt og kærligt menneske: Mindeord over Inger Eskelund Mølgaard

Give Avis

Flytter ind i Hjertehuset: Gitte starter efter et hårdt 2021 på en frisk i Give midtby med ny alternativ klinik

Give Avis

Tidligere byrådsmedlem langer ud efter Lone Myrhøj: Hun er ikke sin nye opgave voksen

Give Avis

Håndbolddrengene er tilbage: Brutalt vinterprogram indledt med storsejr over chanceløse Viby

Give Avis

Babyboom i Løveparken: 7 små nuttede pelskugler er kommet til i løveflokken

Give Avis

Efter brud med Danish Fight Night: Jeppe Morell er pt. in between fight jobs

Annonce