Annonce
Give Avis

Seriefodboldden ruller igen men i neddroslet form

Spillerne var glade for at komme ud og røre bolden igen - og lave skæg og ballade med hinanden. Lageret af gamle dårlige vitser var ikke opbrugt, kan vi fortælle. Foto: Jim Hoff
Tirsdag aften tog FC GOG Fodbold hul på seniorfodboldtræningen i coronakrisens altfavnende skygge. Trænere og spillere er pålagt massevis af restriktioner, hvilket betyder, at det gode gamle fodboldspil langtfra ligner sig selv. Men nu er 'kvierne' på græs, og det er trods alt positivt.
Annonce

GIVSKUD/GADBJERG: Efter genåbningsfase to så småt er ved at blive implementeret i det danske samfund, er der også grobund for at åbne op for holdsport, dog i væsentlig neddroslede udgaver.

Dette gælder både for håndbold og fodbold, og tirsdag aften var det så fodboldklubben FC GOG Fodbold, der åbnede op for den første officielle samlede træning for seniorspillerne efter coronakrisens indtog.

Udover bolde og kegler havde de to trænere Lars Klausholm og Peder Paarup også en masse retningslinger og regler med til spillerne - og sig selv (se faktaboks).

Reglerne betyder, at spillet ikke helt ligner sig selv, som vi kender det. Spillerne er eksempelvis ramt af forbud mod at heade, at tæmme bolden med brystet og at gå i tætte nærkampe. Og det sætter jo en del begrænsninger for spillerne i forhold til at udfolde sig på naturlig vis.

Reglerne foreskriver også, at der træner i grupper af 9 spillere samt én træner, og denne regel var nem at overholde denne første træningsaften i maj, hvor der dukkede to trænere samt seks spillere op, så her var der intet "coronapres".

Spillerne i FC GOGs serie 3-trup startede træningen igen tirsdag aften på kunststofbanen i Gvskud. Selvfølgelig med god afstand mellem sig. Foto: Jim Hoff
Annonce

Ingen kampe = lav motivation

Det var Lars Klausholm, de forestod træningen, mens hans makker Peder Paarup sprang ind som spiller.

- Det er fint, at vi nu kan gå i gang igen med at træne sammen. Nu er det jo ikke fordi, at tilslutningen i aften er overvældende, og der er da også tilmeldt flere spillere til træningen torsdag. Det forholdsvis beskedne fremmøde afspejler egentlig meget godt tendensen, fra vi startede med at køre opfordringer til selvtræning via vores Facebook-gruppe, da coronaen først lukkede det hele ned tilbagemidt i marts, siger Lars Klausholm og uddyber:

- Vi opfordrede spillerne til at løbe selv og til at melde tilbage med deres løbetider/distancer osv. Vi oprettede løbehold og konkurrencer, hvor spillerne dystede indbyrdes om at løbe eller cykle flest kilometer hen over ugen. Og det gik fint. Der var en del, der virkelig gav den gas, andre var mere moderate. Nogle løb langt og meget, nogle cyklede, men efterhånden som det stod klart, at turneringen ikke kommer i gang i dette forår, faldt motivationen og dermed intensiteten i løbeturene tydeligvis.

At man nu starter op med fællestræningen igen, selv om forårsturneringen ikke kommer i gang, og selv om det er lidt bøvlet med alle de ikke-fodboldrigtige retningslinjer, skal ses i lyset af fodboldens stærke sociale islæt.

- Spillerne savner naturligvis at spille fodbold, men de savner i høj grad også det sociale aspekt. To måneder med selvtræning - og så på det her niveau - det er hårdt for gutterne, der trænger til at komme ud og drille hinanden lidt igen og have det sjovt sammen samtidig med, at de får lidt bold i benene, forklarer Lars Klausholm, mens spillerne er gået i gang med den populære opvarmningsspil 5:2 i en firkant.

Som udgangspunkt skal spillerne have en meters afstand mellem sig ( faktisk to hvis de sveder), og det betyder også, at der ikke giver ret meget mening at spille små kampe mod hinanden. Men det giver så plads til teknisk træning, og som en af spillerne med ild i øjnene og spyt i mundvigen udtrykker det.

- Så skal vi f..... have en masse skudtræning. Kæft der skal hamres igennem.

Annonce

Kan godt koste spillere

Den er resten af banden med på - også målmand Thais Bach, der i dagens anledning har været ud efor t købe nye målmandshandsker. Han er under coronakrisenen ellers blevet forelsket i en anden sportsgren, nemlig skateboard.

- Det er skidesjovt, men det går ud over konditionen, lyder det fra en forpustet Thais Bach, der med flade lunger må give op før sidste runde på de to løbeture rundt om banen på kunstgræslægget i Givskud. Det griner hans makker Thomas Teuscher en del af, for han har nemlig "holdt formen ved lige ved at køre på cykel ned og hente pizza et par gange om ugen" - i morfar-fart, fortæller de andre spillere straks.

Lars Klausholm kan godt forestille sig, at nedlukningen i forbindelse med coronaen kan komme til at koste lidt spillere.

- Muligvis. De har jo de her to måneder opdaget, at der er andre ting i livet end fodbold. Nogle har også fået et tæt forhold til sofaen og de mange serier på Netflix, mens nogle har spillet en masse pc. Så man ved jo ikke med sikkerhed, om de alle vender tilbage igen, konstaterer Lars Klausholm med et stille smil.

BREAKING: Kulturministeriet og DIF offentliggjorde onsdag nye retningslinjer, når det kommer til udendørs idræts- og foreningsliv. Det betyder, at afstanden på to meter mellem landets fodboldspillere ikke længere er nødvendig under selve træningen.

Derudover frarådes det ikke længere at heade og bruge hænderne ved indkast, men anbefales nu at begrænse brugen. Alt sammen under forudsætning af, at alle øvrige retningslinjer fra sundhedsmyndighederne overholdes

Træner Lars KLausholm forklarer her spillerne om de nye retningsplinjer for fællestræning i fodbold. Foto: Jim Hoff
En tunnel er altid en tunnel og et godt grin værdigt . også selvom der er coronakrise. Foto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Nyt fra Lægehuset i Give

Annonce