Annonce
Give Avis

Sidste chance for at få jordbær i fryseren

Bo Schnedler Pedersen, alias "Jordbær Bo", er ved at bære nogle af sæsonens sidste jordbær ind i den lille salgsbod på Brandevej vest for Thyregod. Bærrene er leveret af sønnen Julius. Foto: Børge Larsen
Jordbærsæsonen har været lidt kort i år. Men den har været tilfredsstillende for "Jordbær Bo" alias Bo Schnedler Pedersen.
Annonce

Thyregod: Der er endnu jordbær at købe, men sæson 2020 lakker for alvor mod sin afslutning.

Men det har været en god sæson for familien Schnedler Pedersen på Brandevej vest for Thyregod. Sæsonen bliver som alt andet bedømt med vanlig jysk forsigtighed, så det eneste, der er sikkert er, at sæsonen har været god.

Betegnelser som "rigtig god" eller måske ligefrem "fremragende" vil Bo Pedersen aldrig finde på at bruge. Men "god", det går an.

- Jeg var ellers noget bekymret i foråret, fordi vi fik så meget vand. Det var meget fugtig på markerne, men det sene forår og forsommeren var tilfredsstillende. Så det blev en god sæson, lyder det fra fritidslandmanden.

Der har været god gang i salgsboden på Brandevej. Ikke blot for de friskplukkede jordbær har der dagligt kunne meldes udsolgt. Det har der også på årets nye satsning: Asparges.

Annonce

Langstrakt affære

- Her har vi dagligt måtte melde udsolgt allerede klokken 11. Vi har ikke plantet så mange, men de er da faldet i kundernes smag, konstaterer Bo Pedersen.

Asparges er en langstrakt affære, ikke blot som grøntsag, men også som avlsafgrøde. Når man planter den, kan der først høstes fra den efter tre år, hvis den skal være grøn, og efter fire år, hvis den skal være hvid.


Det så sort og ikke mindst vådt ud inden sæsonen rigtig startede. Men det rettede sig og alt i alt har det været en god sæson.

Bo Schnedler Pedersen


Aspargessæsonen slutter traditionelt til sankthans. Efter den tid må man nøjes med friske ærter, der smagsmæssigt godt kan minde lidt om asparges. Ærter er der selvfølgelig også mulighed for at købe i salgsboden.

Sortimentet suppleres med kartofler. De er dog ikke nogen mangelvare på egnen, men der graves og vejes op hver dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Genforeningsfest i Riis Bakker

Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Klubben for enlige tilflyttere trives

Annonce