Annonce
Give Avis

Sind kan igen byde på julemad i Parkhuset

Der er fin tilslutning, når Tove Thisgaard og andre frivillige sørger for fællesspisninger i Parkhuset. Arkivfoto: Mette Mørk
Tove Thisgaard og den lokale afdeling af Sind har også i år haft en ansøgning ude om at få del i Nettos og Fødevarebankens uddeling af overskudsfødevarer. I år bliver det til en frokost med flæskestegssandwich.
Annonce

Give: Tove Thisgaard er den af de lokale ildsjæle, der gør en forskel nogle af vore udsatte medborgere.

Sidste år havde hun haft en ansøgning ude, så den lokale afdeling af Sind kunne arrangere en julemiddag for brugerne af Parkhuset. Madfællesskabet, FødevareBanken og maden fra Netto er med til at give brugerne af Sind en sundere og friskere tilværelse og derfor ansøgte Tove Thisgaard igen i år om julemaden.

Tove Thisgaard får sammen med Sind maden leveret 24. december mellem klokken 11 og 16 fra Nettos overskudsbutik, så der i år kan inviteres godt 30 gæster indenfor til en hyggelig og dejlig julefrokost.

- Hvor det sidste år var en decideret julemiddag, bliver det i år nærmere en julefrokost. Her bliver menuen flæskestegssandwich, når vi bruger flæskestegene fredag 27. december klokken 12, siger Tove Thisgaard.

Hun regner ikke med, at al maden bliver spist til julefrokosten. Men i lighed med sidste år pakker hun så nogle kasser med gode måltider i, som hun så kører ud til nogle af de mennesker, der har det svært.

Annonce

To poser mad

- Der er nogle, der af forskellige årsager har mere end svært ved at finde herned i Parkhuset. Dem bringer vi så julemiddagen ud til, siger Tove Thisgaard.

Det er Netto-kæden, der som et led i deres ”Stop madspild” leverer julemanden. Netto ved af erfaring, at de har en masse friske overskudsvarer, som ikke når at blive solgt i landets Netto-butikker, inden de lukker ned for julens helligdage.

Derfor har folk, der ønsker at gøre en forskel for socialt udsatte i deres nærområde i julen, i november måned haft mulighed for at ansøge om juleoverskudsmad, til at afholde et julearrangement i form af for eksempel en julefrokost, julemiddag, nytårsmiddag eller noget lignende.

Der har i alt været 143 ansøgninger om julemad i hele landet. FødevareBanken og Netto har gennemgået alle ansøgningerne og 39 ansøgninger/arrangementer fordelt i hele landet er blevet tildelt julemad. De resterende 104 ansøgere har i stedet fået tilbud om at komme i tre udvalgte Netto-butikker og fylde to poser med gratis mad. De tre butikker ligger i København, Århus og Odense.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce