Annonce
Give Avis

Skandale: Privat auktionskøber fik arkivskab med 400-500 patientjournaler fra det nedlagte sygehus i Give

Privat auktionskøber har købt dette arkivskab med 400-500 patientjournaler fra det nedlagte sygehus i Give. Privatfoto

I forbindelse med Campens online auktion med salg af møbler og effekter fra nu nedlagte Give Sygehus har en Giveborger købt et arkivskab, der viste sig at indeholde 400-500 patientjournaler

Annonce

GIVE: Den dårlige karma omkring Region Syddanmarks nedlukning af Give Sygehus vil ingen ende tage. Først var der hele polemikken om lukingen af et velfungerende og veldrevet sygehuset, som mange borgere og byrådspolitikere fandt helt grotesk.

Dernæst var der sagen om behandlingen af de efterladte designermøbler/lamper og andre kostbare effekter, der blev kylet brutalt afsted i affaldscontainere foran øjnene af dybt forargede Giveborgere - og det meste af landet via de landsdækkende elektroniske medier, der dækkede sagen.

Nu endte det med at protesterne imod håndteringen af det efterladte gods medførte, at tingene røg på auktion og dermed ikke bare blev smidt på gaden.

Det var helt vildt. Jeg blev både vred og forarget. Man har da tillid til, at det offentlige sørger for, at personfølsomme oplysninger af denne her slags ikke kan falde i andre mennesker hænder. Ikke mindst i en tid, hvor vi med den den nye persondataforordning skal være vildt opmærksomme med den her slags.

- Forarget Giveborger
Annonce

Meget tungt arkivskab gemte på en hemmelighed

Men skandalerne stopper ikke her. Dagen efter at det kom frem, at sygehuset nu er sat til salg, fik Give Avis besøg af en oprørt og særdeles forarget borger, der kunne berette om en helt surrealistisk oplevelse i forbindelse med køb af et arkivskab fra sygehuset online auktion.

-Vi købte et stort arkivskab af jern til min datter. Hun ville bruge det til barskab. Da vi afhentede det på sygehuset studsede jeg godt nok over, at det var meget tungt. Jeg sagde til min datter, at der garanteret lå patientjournaler i skabet. Der var dog ingen nøgle med i købet, så vi måtte vente til vi kom hjem med at finde ud af, hvorfor det var så tungt, fortæller borgeren.

Annonce

Er jeg den eneste?

Hjemme på privatadressen i Give fik man så syn for sagen. De nye arkivskabsejere fik dirket låsen op, og stor var deres overraskelse, da de inde i skabet fandt i omegnen af 400-500 patientejournaler fra årene 1994-1995.

-Det var helt vildt. Jeg blev både vred og forarget. Man har da tillid til, at det offentlige sørger for, at personfølsomme oplysninger af denne her slags ikke kan falde i andre mennesker hænder. Ikke mindst i en tid, hvor vi med den den nye persondataforordning skal være vildt opmærksomme med den her slags. Det er simpelthen rystende, at man kan omgås så mange patientjournaler med så stor lemfældighed, lyder det fra borgeren, der undrer sig over, hvor mange andre patientjournaler, der er kommet ud i private hænder efter auktionen.

-Nu er det ikke fordi, vi har læst samtlige journaler igennem, men vi fandt da min mands journal, en nabos og det er med personnumre og masser af personfølsomme oplysninger. Der er både nulevende og afdøde mellem papirerne, så når det her bliver offentliggjort rundt omkring, håber jeg godt nok, der er nogen, der sidder og får røde ører, konstaterer borgeren.

Annonce

I tvivl

Den uheldige arkivskabsejer har været meget i tvivl om, hvad hun skal gøre ved det irriterende og forargende fund.

-Må man bare selv smide papirerne væk? Skal jeg ikke makulere dem først? Eller har man brug for dem i sygehusvæsenet stadigvæk? Jeg tror ikke, de skal bruges mere, men dem der står bag salget skal dælme selv have maset med at komme og hente dem. Jeg glæder mig virkelig til at se dem i øjnene, lyder det kontant fra vores oprørte medborger.

Hun håber på stor respons via denne artikel - eventuelt også fra andre, der har været udsat for lignende "uheldige" køb.

Avisen er naturligvis bekendt med borgerens identitet og adresse. I den nye persondatalovs ånd har vi dog valgt i første omgang at holde hendes navn og adresse hemmelig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Dimissionsfest under Guds himmel

Give Avis

Thyregod Badeland åbner den 15. juni

Give Avis

Sådan åbner hallerne i Give

Annonce