Annonce
Give Avis

Skyttegravskrig og mavebøjninger i al slags vejr: Træningen er flyttet ud under åben himmel

Øvelserne og legene skal hjælpe deltagernes kondition, styrke og smidighed, men først og fremmest skal det være sjovt. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Hver tirsdag bliver der leget og trænet på kunststofbanen i Givskud. Det er miniton-holdet fra Givskud GUF, der som konsekvens af coronaforbuddet mod at træne indenfor, har valgt at flytte træningen ud under åben himmel.

Givskud: - Så må krigen gå i gang. Tre. To. En. Nu.

Elin Søbye fra Givskud Gymnastik og Ungdomsforening tæller ned, og kort efter kaster og slår Lasse, Sara og Katrine massevis af fjerbolde gennem luften for at forsøge at ramme hinanden.

Der bliver grint og skreget overrasket, når modstanderne kigger op fra deres skjulested for at sætte et angreb ind.

Annonce

Udover de tre, der er i gang med skyttegravskrig, er 15 andre børn i alderen fem til 10 år i fuld gang med træning og lege på aktivitetsarealet, der er en del af kunststofbanen i Givskud. Det er tirsdag, og der er miniton på programmet.


Det er sjovest at være udenfor. Vi er ligeglade med, om det regner. Det er bare dejligt, og man kommer alligevel til at svede, hvis solen er fremme.

Johan, deltager i miniton


- Dejligt at komme ud

Det er årets fjerde træning, og ligesom de øvrige gange foregår hele træningen udenfor, da de ikke må bruge hallen på grund af coronareglerne.

- Fordi vi ikke må være inde, så blev vi enige om, at vi da kunne gå ud og få noget frisk luft. Julie, der er en af trænerne, er rigtig god til at finde lege, så der bliver løbet, lavet mavebøjninger, konkurreret og øvet balance. De skal bare ude og røre sig og have det sjovt, fortæller Elin Søbye.

Ved fitstationen, der kan bruges til forskellige styrketræningsøvelser og hop, får Johan og to klassekammerater, der også går til miniton, pulsen op ved at hoppe op og ned fra den omkring en meter høje træningsstation.

De nyder alle at være ude. Faktisk vil de hellere træne udenfor end inde i hallen. Det betyder heller ikke det store, om det er koldt, eller der kommer lidt regn, mener de.

- Det er sjovest at være udenfor. Vi er ligeglade med, om det regner. Det er bare dejligt, og man kommer alligevel til at svede, hvis solen er fremme, siger Johan, der går i 1. klasse.

Annonce

En drilsk vind

Til hver af de ugentlige træninger er der forskellige øvelser på programmet. De fleste af øvelserne kan på den ene eller anden måde være med til at forbedre børnenes evner på badmintonbanen, men når det foregår udendørs, kan det være svært at spille badminton på samme måde som i en hal.

- Nogle af de ting, de skal øve, er ting, man også skal gøre med en ketcher. Det skal bare leges ind i dem. Heldigvis er der en masse gode forældre, der gider være med, og som også godt vil deltage i legene, fortæller Elin Søbye.

Ind i mellem kan det dog også lade sig gøre at spille badminton udenfor.

- I dag blæser det, så hver gang fjerbolden bliver skudt op i luften, så tager vinden bolden, men vi har haft to gange, hvor vi godt har kunnet spille badminton over hegnet til fodboldbanen, et net eller fodboldmål.

Ifølge de seneste udmeldinger må børn og unge vende tilbage til den indendørs idrætstræning 21. april, men selvom det til den tid bliver tilladt at benytte hallen, er det langt fra givet, at miniton er indenfor til hver træning, fortæller Elin Søbye.

Med hop fra prik til prik, bliver balance og springstyrke udfordret. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Tirsdag var der 18 børn plus en del forældre, der deltog. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce