Annonce
Give Avis

Spændende og kreative tanker bag ombygningen af Give Sygehus

Peder Blak og Jens Ejner Christensen diskuterer her fremtiden for Give sygehus efter at Blaks firma, Grønnely A/S har købt sygehuset for at lave 100 lejeboliger til både ældre og børnefamilier. Foto: Jim Hoff
Grønnely A/S præsenterede torsdag formiddag deres boligprojekt ved Give Sygehus. Et spændende og kreativt et af slagsen, hvor de cirka 100 boliger både skal rumme seniorer og familier i smukke og rekreative områder. Og interessen for projektet er enorm, idet de første 100 lejere allerede er skrevet op på en liste.

GIVE: Lad so starte med en korrektion af de oplysninger, som avisen bragte til torvs i sidste uge angående boligprojektet på det gamle sygehus i Give. 
Her skrev vi, at køberne af sygehuset, Grønnely A/S, har til hensigt at opføre cirka 100 seniorboliger.

Men her blev den samlede presse, samt medlemmer fra Give Udviklingsråd og Give Handel og Erhverv, så en del klogere, da Grønnely via administrerende direktør Peder Blak og Andreas Augustinussen, distriktschef hos samme virksomhed, over et glas champagne og en hindbærsnitte fortalte om det store ombygningsprojekt.

Henvender sig til en bred gruppe af borgere

Det viser sig nemlig, at der ikke kun er tale om seniorboliger, men også boliger til familier, børnefamilier osv., hvilket betyder, at projektet henvender sig til en meget bredere gruppe end først antaget.


Det er vigtigt for os, at vi bevarer så meget som muligt at sygehusets udtryk som overhovedet muligt. Vi skal udnytte de mange kreative muligheder det her sygehus forærer os både udvendigt og indvendigt

Peder Blak, administrerende direktør Grønnely A/S


- Ved at byde både ældre, børnefamilier osv. ind her, får vi et mere dynamisk område, hvor mulighederne for socialt samspil bliver meget stort, og hvor der fra vores side også lægges op til en række fælles sociale tiltag. Både via de meget smukke grønne områder her, som vi vil forsyne med legeplads, fælles opholdssteder, ligesom vi også vil inddrage det lille skovområde i udkanten af matriklen, fortæller Peder Blak.

Annonce

Altaner og elevatorer

De cirka 100 boliger vil blive af forskellige størrelse spændende lige fra etværelses til fem-værelses-lejligheder, der alle er udlejningslejligheder. Der vil også blive arbejdet på, at nogle af boligerne kan etablere egne haver, og der vil også blive mulighed for at bruge elevator i den bygning, der tidligere husede selve sygehuset.

Stemningen var både høj og positiv, da Grønnely A/S afholdt pressemøde med invitation af medlemmer fra Give Udviklingsråd og Give Handel og Erhverv. Champagnen og hindbærsnitterne gjorde naturligvis også en positiv forskel i den retning. Foto: Jim Hoff

Nogle af lejlighederne vil blive udstyret med altaner, cirka 50 af dem ifølge Peder Blak. Det er, fortæller Andreas Augustinussen og Peder Blak,  hensigten at bevare sygehusets oprindelige udtryk og ydre - simpelthen for at bevare stedets sjæl, charme og historik.

- Det skal jo være unikt at bo her. Ingen af lejlighederne vil blive ens, og det er vigtigt for os, at vi bevarer så meget som muligt at sygehusets udtryk som overhovedet muligt. Vi skal udnytte de mange kreative muligheder det her sygehus forærer os både udvendigt og indvendigt, og vi synes, at det her er et rigtig spændende og tillokkende projekt, som vi kaster os over med stor energi og glæde.

Annonce

Give en interessant by på vej op

Grønnely har fået øje på sygehuset i Give, fordi de for det første er tiltrukket af den slags projekter her i mindre byer, hvor de kan mærke befolkningens velvilje og engagement omkring projektet.

- Og så kan vi konstatere, at Give er en by på vej op, en by i en god udvikling. Her har vi en fremragende beliggenhed, Give er stationsby og har et godt handelsliv - og vi ved jo også, at man er i gang med at bygge nyt stort idrætscenter, hvilket bestemt ikke gør vores projekt her mindre attraktivt at gå i gang med, forklarer Peder Blak.

Annonce

Lettet og glad borgmester

Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, ser også med stor glæde på det kommende boligprojekt ved sygehuset, og et eller andet sted er der nok også tale om en vis form for lettelse ved bevidstheden om, at Grønnely A/S har købt ind på projektet.

- Vi har brug et hav af møder på at drøfte anvendelse af sygehuset her i Give. Skulle det evt. være sundhedshus osv. Men hver gang er vi strandet på, at stod med en masse restkvadratmeter, som vi ikke anede, hvad vi skulle bruge til. derfor lå der i horisonten en plan om at købe sygehuset, inden det forfaldt, rive bygningerne ned, og så sælge jorden til byggegrunde. Men nu står vi heldigvis her med et rigtig godt projekt med rigtig gode fremtidsperspektiver, og det er jeg glad for, forklarer Jens Ejner Christensen.

Annonce

De første 100 er blevet skrevet op

Boligerne er allerede sat til salg på Grønnelys hjemmeside - og på blot seks dage har man modtaget henvendelser i en målestok, så godt 100 interesserede borgere, efter først-til-mølle-princippet,  allerede er blevet skrevet op.

Prisniveauet for lejlighederne beskriver Peder Blak som "middel" i forhold til de generelle markedspriser, og priserne justerer sig logisk nok ind alt efter hvor stor en lejlighed, man vil have.

Udsigten over til GEM fra 2. sal er ganske fin, og kommunen påtænker at indlede et samarbejde med regionen om at etablere et grønt område på den jord, der ligger lige på den anden side af vejen. Foto: Jim Hoff

- Nu mangler vi blot et navn til projektet her, og i den forbindelse vil vi i Give Avis lancere en navnekonkurrence, når vi kommer dertil - med en præmie på 5000 kroner, evt. et gavekort til Give Handel og Erhverv, siger Peder Blak.

Allerede nu er man i gang med kommunen omkring en lokalplansproces for området, og ifølge Peder Blak og Andreas Augustinussen forventer man at foretage første spadestik 1.1. 2022.

De første lejligheder skulle kunne tages i brug omkring juni 2022, og hele projektet forventes at stå klar omkring august 2022.

Annonce
Annonce
Give Avis

Den digitale og analoge tidsalder i herligt samarbejde

Annonce
Annonce
Give Avis

Velkommen til årets første offentlige skulpturvandring

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give Fremad ligner en vinder af rækken

Give Avis

Navnekonkurrence: Hjælp zoologisk have med at navngive lille brillebjørn

Give Avis

Jysk doping? Vandt Asgreen DM på æggekage med stegt flæsk?

Give Avis

Flag og balloner gav pote: GHE donerer 18.500 til GISK

Give Avis

DM-guld til Give Cykelklub for flotteste holdindsats

Give Avis

Team Give Elementer fik vist flaget og fik masser af TV-tid

Give Avis

Guldregn over Give: Give Cykelklub hentede både guld og bronze i U19-linjeløbet

Give Avis

GCK-ryttere på VIP-tur med Kasper Asgreen og Brian Holm

Give Avis

U19-herrer: Benhårdt linjeløb afgjort på Rådhusbakken

Give Avis

Give Cykelklub stiller med 7 ryttere til U19-linjeløbet lørdag

Annonce