Annonce
Give Avis

Spiller musik og laver lerfigurer til Fortnite: Mød Lægehusets nye læge og partner Jesper Brix

Jesper Brix - ny partner Lægehuset Giv
Jesper Brix er Lægehusets seneste ansættelse på lægefronten, hvor den 42-årige vejlenser også er indtrådt som partner. Dermed er samtlige fem partnerskaber i Lægehuset besat og et nyt ungt fuldtalligt hold er klar til at servicere områdets beboere.

GIVE: Efter at Lægehuset gennem de sidste par år har sagt farvel til rutinerede og prøvede kræfter som Kirsten Vaarst, Niels Jørgen Stabel og Claus Lomholdt, der alle tre var partnere hos Lægehuset, er det nye hold nu sat.

Efter at man har ansat Bo Hansen og Jonas Kromann Larsen, fik man for et lille års tid siden også papir på læge Jesper Brix, der også er indtrådt som partner, og dermed er holdet fuldtalligt i hvert fald på den konto.

Jesper Brix er 42 år, født og opvokset i Vejle og bor i dag i Børkop. Han har to børn, Alma på 12 og August  på 9 år. Han er uddannet læge fra Odense Universitet i 2014, og i 2015 stiftede han første gang bekendtskab med Giveområdet, da han i forbindelse med sin uddannelse til speciallæge i almen medicin arbejdede et år i lægehuset i Give.

Annonce

I forbindelse med sin uddannelse har Jesper Brix været på seks forskellige hospitalsafdelinger, han har været i Norge i forbindelse med sin uddannelse og derudover også arbejdet på tre forskellige lægepraksisser.

Klassisk familielæge

Alt dette, plus en udtalt lyst til at arbejde i en landlig praksis, gør, at han føler sig godt klædt på til at arbejde i en lægepraksis som den i Give.

Jeg er klar fortaler for, at vi skal satse på at bruge ultralyd her i vores praksis. Det er et virkelig godt redskab i forhold til at kortlægge problematikker og til at diagnosticere mere præcist og dermed hurtigere kan få patienterne i den rigtige behandling

Jesper Brix, læge og partner på Lægehuset i Give

- Jeg kan rigtig godt lide de landlige praksisser. Her kommer man rent lægefagligt rundt omkring rigtig mange aspekter, og jeg oplever her patienterne som jordnære, imødekommende og meget taknemmelige. Jeg ser mig selv som en klassisk familielæge, hvor tilknytningen og samhørigheden med patienterne er vigtig - og hvor jeg kan være tovholder og bindeled mellem patienterne og sygehusene osv. siger Jesper Brix.

Det brede spektrum af patienter der konsulterer en lægepraksis som den i Give, er også et element, der interesserer Jesper meget.

- At man rent lægefagligt både kan arbejde med at hjælpe børn, ældre, folk med kroniske sygdomme, midaldrende med deres helbredsproblematikker, hjælpe med medicinudredning og mange andre ting, finder jeg virkelig interessant og berigende. Og så har jeg også en personlig sag, som jeg rigtig gerne vil arbejde for her, fortæller Jesper Brix.

Annonce

Ultralyd - det er sagen

Det handler om brug af ultralyd i forhold til udredning og diagnosticering.

- Jeg er klar fortaler for, at vi skal satse på at bruge ultralyd her i vores praksis. Det er et virkelig godt redskab i forhold til at kortlægge problematikker og til at diagnosticere mere præcist og dermed hurtigere kan få patienterne i den rigtige behandling. Det gælder eksempelvis i forhold til graviditet, vi kan også bedre kortlægge problematikker omkring nyrer, galdesten og blodpropper i for eksempel benene. Det giver os hurtigere og bredere diagnosticeringsmuligheder  - og kan være med til at sikre os en mere sikker diagnostik, understreger Jesper Brix.

Her ligger han på linje med sine kolleger i lægehuset, og selv om den slags udstyr ligger i den tunge ende af udgiftsskalaen, så kan man forvente, at ultralydsudstyr på sigt vil blive en del af den samlede behandlingspakke hos de lokale læger på Teglværksvej.

Derudover har Jesper Brix også en speciel interesse i det lægefaglige område omkring blokader, ligesom han også går meget op i manuel medicin (osteopati), hvor man diagnosticerer og behandler sygdomme med hænder, sådan lidt kiropraktoragtigt.

- Jeg skal ikke sidde her og kalde mig selv for kiropraktor, men det her er et område, som jeg er meget interesseret i, og som jeg gerne vil udvikle mig på, pointerer Jesper.

Annonce

Godt ungt team

Han har det fint med rent journalistisk at blive "diagnosticeret" som det yngste medlem af et nyt og fremadstormende team af læger på lægehuset i Give. De to læger, der pt. oppebærer længst anciennitet på stedet, er Inger Manthey og Michael Åskov Mikkelsen, mens Bo Hansen og Jonas Kromann Larsen sammen med Jesper Brix tilhører kategorien "det nye kuld".

- Vi er fem partnere og har fast tilknyttet to-tre uddannelseslæger plus en vikar. Det er ok, men vi kunne sagtens bruge i hvert fald en fast læge mere. Det kan godt være lidt ventetider, ikke mindst hos vi faste læger, selv om vores muligheder for nu at tilbyde videokonsultation tager toppen af de værste ventetider, siger Jesper og tilføjer:

- Og i og med vi en en del yngre læger, så handler det om at finde den rigtige work-life-balance, for vi har jo børn og familier, der også skal passes. Men vi arbejder løbende med at finde gode løsninger, som eksempelvis de lange onsdage, hvor vi har konsultationer mellem 16.00 og 17.00, og videokonsultationerne, som bliver mere og mere brugt ikke mindst af arbejdende familier.

Annonce

Udøvende musiker med flair for lerfigurer

Når han ikke er travlt beskæftiget i sin lægepraksis i Give, er Jesper meget optaget af den kreative verden. Han er udøvende musiker, har tidligere spillet i diverse bands i pop/rock-genren. Det er der så ikke tid til i en travl hverdag som familiefar og læge, men til gengæld finder Jesper tid til en næsten nyvunden hobby, hvor han laver lerfigurer.

- For tre år siden introducerede en ven, der arbejder på Lego, mig for arbejdet med at lave lerfigurer. Det er ret spændende og afslappende. Ja, det er nærmest ren terapi, og så kan jeg på opfordring fra min søn også lave lerfigurer af de karakterer, han kender fra computerspillet Fortnite. Så jo, det er med de kreative sysler, at jeg tanker op i min fritid, og hvor jeg kan give tankerne frit spillerum og flyde lidt rundt, hvilket jo er meget modsat mit arbejde, hvor det rigtig meget handler om det faktuelle, siger Jesper Brix.


Annonce
Give Avis

Nye turisttavler ved motorvejen reklamerer for Give: 'Give er ikke bare et sted, man lige suser forbi'

Annonce
VEJLE

Er du i konflikt med kommunen eller faret vild i systemet? Thea hjælper dig ganske gratis

Annonce
Give Avis

Læserbrev: Generalforsamlingen på museet var en ren farce

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Få pølsebod til tilbudspris: Sidste gang var der ingen ansøgere - nu sætter kommunen lejen ned

Give Avis

Skoleelever løber tusindevis af kroner hjem til Børnelungefonden

Give Avis

Navneforvirring har ført til misforståelser hos både børn og forældre: Nu skal det være slut - og du kan hjælpe

Give Avis

Gratis pølser og frisk duft af blomster: Årligt tilløbsstykke vender tilbage

Give Avis

Musikfest præsenterer seks kendte navne og kommer samtidig med klar opfordring: 'Køb din billet - ellers er det ikke sikkert, vi er her næste år'

Give Avis

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Give Avis

18-årig praktikant hos øko-landmand ved Give er blevet hædret på kongres

Annonce