Annonce
Give Avis

Stand up, middelalder og stuntfilm: De brede smil er på vej tilbage på Thyregod Skole

Eleverne i udskolingen morede sig med at slå på tæven. Temaet var stunt, og der skulle efter de indledende manøvrer optages en film, hvor de indøvede slag, fald osv. var i fokus. Foto: Jim Hoff
Der var for alvor gang i sagerne tirsdag på selveste valgdagen på skolen i Thyregod. Hele skolen stod på den anden ende, på den fede måde, da eleverne på alle klassetrin brød skemaet ned for at springe ud med alternative aktiviteter.

THYREGOD: Det har ikke været lige sjovt det hele det sidste års tid på Thyregod Skole, hvor man først sagde farvel til en viceskoleleder og dernæst også skolelederen.

Men i uge 46 vendte det gode humør og de brede smil tilbage, da skolen sprang ud med en stor fokusuge, der involverede elever lige fra indskolingen til og med udskolingen.

Indskolingseleverne arbejdere med temaet middelalderen, mens mellemtrinnet havde fået temaet "miniby". De store elever i udskolingen arbejde blandt andet med humor, ironi og sarkasme.

Annonce

Opgave: Skriv en joke på kommando

I den forbindelse havde skolen, med tilskud fra Vejle Kommunes trivselspulje, hyret komiker Nikolaj Wulff til at komme og undervise i jokes-skrivning. Her blev eleverne delt op i tre hold, der hver fik 90 minutters undervisning i skrivning af jokes.

- Det er så meningen, at når eleverne er færdige, at eleverne skal præsentere jokesene til den store samling på fredag, hvis de da ellers tør. Og de allerbedste jokes får eleverne lov til at skrive på væggen oppe ved vores klasselokaler i udskolingen, fortæller Maja Stounberg Franck, der er lærer i udskolingen.

Stand-upper Nikolaj Wullf underviste eleverne i udskolingen i jokes - eleverne skulle selv skrive vittigheder, som de så skulle præsentere for resten af skolen ved fredagssamlingen. Foto: Jim Hoff

Eleverne blev rigtigt sat på arbejde af den unge stand-upper, og for nogle var det pænt svært at skrive noget sjovt "på kommando", mens andre bare tæskede løs på tastaturet.

Annonce

Falske tæsk i idrætshallen

Apropos "tæsk", så var der også gang i løjerne i hallen, hvor de to lærere Jeanett Klos og Mikkel Knudsen underviste de store elever i stunt - med henblik på at der senere skulle laves en cool film, hvor elevernes tillærte evner som stuntmen/women skulle optages.

Der blev gået til stålet og langet fiktive øretæver ud til den store guldmedalje, fald- og springteknikker blev øvet til den store guldmedalje. Ikke alt var lige kønt og elegant, men der er topkarakterer fra pressens udsendte i forhold til engagement og ildhu.

Indskolingen arbejdede med emnet middelalderen - og der blev virkelig leveret på den kreative konto. Foto: Jim Hoff

Og pludselig mødte reporteren en flok elever fra 6. klasse iført gule veste, cykelhjelme og godt humør. De skulle afsted på den 6 kilometer lange cykeltur til museet i Give, og en trio af meget søde piger kunne med brede smil fortælle Deres udsendte, at de skulle møde en vaskeægte politimand i forbindelse med deres erhvervsemne.

Spændende om de fastholder denne glæde ved at skulle møde lovens lange arm, når de engang  kommer i lømmelalderen, smiley.

Annonce

Og så skal der findes en ny ledelse

Det overordnede indtryk af lever og lærere denne dag var en skole i godt humør, hvor de fine fællesskaber eleverne imellem omkring nogle anderledes aktiviteter var i højsædet.

Om det er sjovt at få en ordentlig en på sinkadusen? Ja da, især hvis man er en pige og elske at ramme pænt meget ved siden af. Foto: Jim Hoff

Med i fortælling om skolen skal også den faktuelle kendsgerning, at man har fået en konstitueret leder i skikkelse af erfarne Anne Gulbech Rasmussen, der tager over frem til 1. april, hvor den nye skoleleder gerne skulle være på plads.

Grunden til at man først kan ansætte en ny skoleleder i Thyregod 1. april er den, at man også søger en ny leder til Øster Nykirke skole med tiltrædelse 1. januar, og her mener man fra skoleforvaltningens side i Vejle Kommune, at man ikke kan køre en "konkurrence" mellem de to skoler - så derfor må man pænt vente i Grundtvigstaden på at det bliver deres tur.

Man er dog ret langt i processen med at få ansat ny viceskoleleder, så der er en form for lys forude.

Annonce
Annonce
Give Avis

Godt gået: Julie gør rent bord og vinder dette åre Baltic Cup

Annonce
Annonce
Give Avis

Arrangør aflyser med få dages varsel: Corona sætter en stopper for julemarked

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Manglende togafgang skabte stor ståhej: Nu kan pendlere snart stige på populære afgange igen

Give Avis

Slut efter fem fremragende år: Det er med stor stolthed og taknemmelighed 'B' takker af som træner i Give

Give Avis

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Erhverv

Købmands farvel truede dagligvarebutiks fremtid - nu er den pludselig reddet

Give Avis

Kollemorten lægger natur til dette års Julemærkemarch

Give Avis

Billund Kommune på smalkost? Har ikke råd eller lyst til at betale for en kagemand til Filskov Friskole

Give Avis

Sangcafé i Vonge Kirke

Give Avis

Aflyst: Julemarked på Tinnetgaard

Give Avis

Så kan lokale firmaer og butikker godt finde fodboldskoene frem

Give Avis

Coronarestriktioner rammer egnens kirker

Give Avis

Så er det officielt: Julen er kommet til Give

Give Avis

'De Gule Veste" fik deres ja: Jørgen skulle have brugt  cykelstien i 5. klasse - 50 år senere kan han komme til at gå på den med sin rollator

Give Avis

Sort fredag med fint flow og god stemning

Give Avis

Det er dansk, det er drønhyggeligt: Danmarks største havefest har programmet klar

Give Avis

Give melder klar: Black Friday er tilbage i stor stil

Give Avis

Give Handel og Erhverv er igen klar med en sand gaveregn over Give: Hvad med 10.000 ekstra til julebudgettet?

Give Avis

Det handler om den gode investering og tæt venskab: Lokal ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Give Avis

Give gør klar til modstandskamp: Transportminister afviser blankt at lave til- og frakørsel ved Give syd

Give Avis

Et år der bare bliver bedre og bedre: Givskud Zoo er igen Årets Dyrepark

Give Avis

Ingen nåde i Thyregod omkring DFs fald: Thulesen Dahl har for lidt røv i bukserne

Give Avis

Efter salg til Stofa: Give Fællesantenne klar med i omegnen af 1,5 millioner kroner til det lokale foreningsliv

Annonce