Annonce
Give Avis

Stille opstart af BID-projektet i Give

Humøret var højt og stemningen var god og konstruktiv ved årets første BID-møde med Vejle Kommune. Her er det Bruno Jensen, Hanne Nielsen og Palle Jensen, der er i gang med gruppearbejde. Foto: Jim Hoff

14 borgere mødte frem til Vejle Kommunes første møde om BID-konceptet, hvor det handler om, hvordan kommune og by i fællesskab kan booste forskellige udviklingsmæssige tiltag og events

GIVE: Første gang er som mange nok ved den sværeste, og det var på den konto også lidt efter bogen, at opbakningen til årets første BID-møde i Huset i Give var af den man på jysk kan kalde beskedent omfang.

14 interesserede giveborgere fordelt på butiks- og foreningsliv samt lokale politikere dukkede op, mens kommunen stillede med tre mand. Selvom deltagerantallet lå pænt under, hvad man tidligere har præsteret i byer som Børkop og Egtved, skal de fremmødte roses for god arbejdsmoral og stor debatlyst under den knap to timer lange seance, der blev styret sikkert i havn af Trine M. Laursen fra direktionssekretariatet Vejle Kommune.

Som wingman havde hun Mikkel Niess, der ud over at være Citychef i Vejle, også er fra BID Danmark

Helt grundlæggende handler BID-konceptet om, at kommune og by i samarbejde har til formål at styrke udviklingen i byen og i Gives tilfælde også omegnsbyerne. Her kan BID være økonomisk og knowhowsmæssig fødselshjælper til etablering og finansiering af projekter, der handler om byforskønnelse og kan også levere serviceydelser mht. markedsføring, events og diverse borgergenererede aktiviteter og tiltag. På den ideologiske bundlinje for BID står et velment mantra om, at resultatet skal medføre et bedre byrum for borgerne samt øget konkurrenceevne, øget kundestrøm og ejendomsværdi. En god sidegevinst kunne så være øget bosætning i byen/området.

Ikke langt fra tanke til handling

-Fordelen ved BID-konceptet er, at der ikke er ret langt fra tanke til handling. Vi står også klar med penge i en vis størrelsesorden til de forskellige tiltag, og det betyder, at man som forening, butik eller borger hurtigt kan se sit projekt eller aktivitet omsat til handling. Og så er det vigtigt at understrege, at BID stiller sig som et supplerende organ til Give Udviklingsråd, hvor vi er behjælpsomme med at teste diverse tiltag, forklarede Mikkel Niess under sin indledende peptalk til de fremmødte.

Trine M. Laursen kunne efterfølgende redegøre for projektets mange muligheder i bredere omfang.

-Jeg kender jo Give rigtig godt fra vores samarbejde om TV 2 på Tour. Derfor ved jeg, at I allerede er rigtig gode til at samarbejde på tværs af butiks/erhversliv og foreninger. Det er en meget stor styrke, også i forhold til BID-konceptet, at man kan finde sammen på tværs og etablere ideer og tiltag, der er med til at fremme byens udvikling. Derfor er det vigtigt, at I får en masse ideer på bordet og får prøvet tingene af. Så kan man se, hvad der giver mening, og hvad der ikke gør, lød opfordringen fra Trine M. Laursen, der efterfølgende sendte aftenens deltagere ud i en god gang gruppearbejde.

Annonce

Hvornår får vi den café?

Under overskrifterne sødt, surt og sundt skulle deltagerne komme med udsagn og ønsker relateret til det øjeblikkelige situationsbillede af Give anno 2018, og det kom der en række konkrete 'bjælker' ud af, som efterfølgende blev debateret.

På ønskelisten, som vil blive grundigere gennemarbejdet ved næste BID-møde med forhåbentlig en del flere deltagere, optræder blandt andet den berømte café a la Tankefryd i Brande, som mange borgere sukker efter i Give.

Der blev også efterspurgt flere hotelfaciliteter i forhold til de mange turister, der rammer området i sommertiden. Et hurtigt forslag lød på, at man kunne bygge et hotel i forbindelse med det nye idrætscenter, der er en del af visionsplanen for et samlet idrætscenter i Give.

Byens torv var også oppe at vende - og det kan da være, at det ender med, at det til dagligt lidt kedelige torvemiljø i sommerperioden bliver forvandlet til en vaskeægte strandpromenade med palmer og legeredskaber til børnene?

Annonce

Omegnsbyerne skal også med

Et andet spørgsmål gjaldt omegnsbyernes mulighed for at blive en del af BID-projektet, og her lød der kun positive toner fra formsamlingen ud fra devisen om, at "jo flere vi er, desto bedre.

-Jeg synes, vi skal inddrage andre lokalråd i området og kalde dem med ind til næste møde her i Give. Vi skal have så mange med som muligt i bestræbelserne på at udvikle vores by opg område, og det gør vi bedst, hvis vi står sammen som én stor gruppe, konstaterede Palle Nielsen fra Give Udviklingsråd.

Og dermed er bolden givet op til både folk fra Give og omegnsbyerne til at tage handsken op og møde frem til næste BID-møde, der afholdes den 9. maj kl. 19.00 i salen i Huset.

Annonce
Annonce
Give Avis

Arrangør aflyser med få dages varsel: Corona sætter en stopper for julemarked

Annonce
Annonce
Give Avis

Slut efter fem fremragende år: Det er med stor stolthed og taknemmelighed 'B' takker af som træner i Give

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Købmands farvel truede dagligvarebutiks fremtid - nu er den pludselig reddet

Give Avis

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Give Avis

Kollemorten lægger natur til dette års Julemærkemarch

Give Avis

Billund Kommune på smalkost? Har ikke råd eller lyst til at betale for en kagemand til Filskov Friskole

Give Avis

Sangcafé i Vonge Kirke

Give Avis

Så kan lokale firmaer og butikker godt finde fodboldskoene frem

Give Avis

Aflyst: Julemarked på Tinnetgaard

Give Avis

Så er det officielt: Julen er kommet til Give

Give Avis

Coronarestriktioner rammer egnens kirker

Give Avis

'De Gule Veste" fik deres ja: Jørgen skulle have brugt  cykelstien i 5. klasse - 50 år senere kan han komme til at gå på den med sin rollator

Give Avis

Sort fredag med fint flow og god stemning

Give Avis

Det er dansk, det er drønhyggeligt: Danmarks største havefest har programmet klar

Give Avis

Give melder klar: Black Friday er tilbage i stor stil

Give Avis

Give Handel og Erhverv er igen klar med en sand gaveregn over Give: Hvad med 10.000 ekstra til julebudgettet?

Give Avis

Det handler om den gode investering og tæt venskab: Lokal ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Give Avis

Give gør klar til modstandskamp: Transportminister afviser blankt at lave til- og frakørsel ved Give syd

Give Avis

Et år der bare bliver bedre og bedre: Givskud Zoo er igen Årets Dyrepark

Give Avis

Efter salg til Stofa: Give Fællesantenne klar med i omegnen af 1,5 millioner kroner til det lokale foreningsliv

Give Avis

Ingen nåde i Thyregod omkring DFs fald: Thulesen Dahl har for lidt røv i bukserne

Give Avis

Friske fyre og forførende frøkner frembragte forrygende flot filmgalla

Give Avis

Borgerne reagerer før myndighederne: Det vælter ind med julefrokostaflysninger på Diagonalkroen

Annonce