Annonce
Give Avis

Strategisk fokus på erhvervsbyggeri sikrer bundlinjen hos Give Elementer

Det er lykkedes Give Elementer at fastholde sin bundlinje i forretningsåret 2019/2020 på trods af et prispresset marked. PR-foto
Give Elementer fastholder sin bundlinje trods øget udbud, lavere markedspriser og nedgang i landbruget.

GIVE: Det er lykkedes Give Elementer at fastholde sin bundlinje i forretningsåret 2019/2020. Et prispresset marked har ellers sat omsætningen under pres grundet større udbud og faldende aktivitet indenfor landbruget. Trods marginal lavere omsætning i forretningsåret betegner bestyrelsen årets resultat som tilfredsstillende.

I driftsåret 2018/2019 skete en regnskabsmæssig opdeling mellem Give Elementers tre selskaber: Give Elementfabrik A/S, NS Give Elementer A/S og Lundsby Industri A/S. Siden da har Give Elementer gruppen været særlig fokuseret på salg til erhvervsbyggeri. Det er især salget af vægelementer til industri- og detailbyggeri, der har udviklet sig særligt positivt.

- Vores strategiske fokus på erhvervsbyggeriet har givet pote. Vi oplever indenfor erhvervssegmentet stor efterspørgsel på vores isolerede betonelementer, der bliver taget godt imod blandt andet hos landets dagligvarebutikker. Vores salg til detailkæder har i regnskabskåret udviklet sig særdeles positivt. Dertil kommer, at vi igen i år har haft god aktivitet indenfor byggerier, der relaterer til CO2 neutral og vedvarende energi, fortæller Henrik Damø, adm. Direktør hos Give Elementfabrik A/S.

Annonce

I landbrugssegmentet har mange landmænd dog stadig planer om byggeprojekter, der forventes at materialisere sig i takt med lempede kreditgivningsregler og alternativ finansiering. Aktiviteterne indenfor landbruget vil sandsynligvis øges i takt med, at der sker en afklaring af Brexit situationen og den usikkerhed, der er skabt af sporadiske udbrud af svinepest i nabolande. En øget omsætning til landbruget i 2020 er derfor stadig realistisk.

Investeringer i produktion og miljørigtig teknologi

Med øje for modernisering og effektivisering af produktionen har Give Elementer i regnskabsåret 2019/2010 investeret i sit produktionsapparat og øget produktionsarealet. Dette for at toptune produktionen og øge kapaciteten til en øget efterspørgsel.

På miljøsiden recirkuleres helt naturligt overskudsmaterialer og procesvand, der genbruges i produktionen - eksempler på miljøtiltag, der bidrager til at nedbringe Give Elementers CO2 aftryk.

Give Elementer støtter og deltager i `Bæredygtig Beton Initiativet ́ fra Dansk Beton. Initiativet arbejder for en sænkelse af CO2 aftrykket fra betonbyggeri, der skal være 40-50% lavere end i dag.

Af øvrige klimarelaterede aktiviteter deltager Give Elementer desuden i projekter med kunder, der handler om at nedbringe bygningernes samlede CO2 aftryk.

Give Elementer leverer betonelementer til hele Norden og er på få år vokset fra 90 til 150 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Du ejer din by: Nu bliver det konkret

Give Avis

Give skidt fra land i København

Annonce