Annonce
Give Avis

Sund nyhed: Give-virksomhed klar med ny kartoffel med 35% færre kalorier

MyCo Mind i Give har frembragt en såkaldt Power Potato, en slankekartoffel, der indeholder 35 % færre kaloroier end en almindelig kartoffel. Et produkt man håber på kan bringe kartoflen tilbage på de danske spiseorde. Pressefoto
Vi kender begrebet 'en heldig kartoffel', men nu er virksomheden MyCo Mind i Give klar med at lancere et helt nyt begreb, nemlig den slanke kartoffel. ’Power Potato’ er navnet på den spændende nyskabelse, som begrænser kalorieindtaget med 35 procent.

GIVE: - Kartofler er ikke bare kartofler. Efter tre års arbejde med udvælgelse og afprøvninger af eksisterende normale kartoffelsorter er det lykkedes for firmaet MyCo Mind i Give at frembringe en ægte slanke-kartoffel.

Således indleder MyCo i den pressemeddelelse, man har rundsendt til flere avisredaktioner, og motivationen bag det nye opsigtsvækkende kartoffelprodukt er ret enkel: Under de hele tiden skiftende sundhedsbølger- og tendenser er vi nået dertil, hvor man kan konstatere, at salget af kartofler daler støt, selv om vi spiser mere grønt, med kål som den nye store åbenbaring på toppen af kostpyramiden, og mindre kød.

Man kan sige, at den gode gamle danske kartoffel ikke mere er så heldig som tidligere, for den er i nogle sundhedsreligiøse retninger sat i lidt i skammekrogen, og det er den udfordring som familien Myllerup, der står bag MyCo i Give, nu er i gang med at rykke aktivt på efter flere års målrettet arbejde. Og det gør den med tilførelsen af en spændende nyhed til markedet.

Annonce

Dyrkningsmetode med mindre gødningstilførsel

Nyheden hedder ’Power Potato’, og er en dansk kartoffel med 35 til 45 procent færre kalorier og kulhydrater end en almindelig spisekartoffel.  Projektet er lykkedes ved at benytte en speciel dyrkningsmetode med blandt andet mindre gødningstilførsel, og det har i kombination med sortens egne specielle egenskaber givet det ønskede resultat.


Vi ønsker at bringe kartoflerne tilbage på middagsbordet, og med den nye ’Power Potato’ er der ingen undskyldning for ikke at spise kartofler dagligt eller i det mindste flere gange om ugen

Christian Myllerup, direktør MyCo Mind


Uanset sine nye kvaliteter og mindre kalorieindhold liner den nye kartoffel en almindelig kartoffel og fremfor alt, så smager den også som en almindelig kartoffel. Og det er jo ikke så ringe endda.

Nu er det jo ikke fordi, at man ved indtagelse af almindelige kartofler bør mane til højeste kaloriealarmberedskab. For almindelige kartofler, som vi alle kender dem, har alle færre kalorier og kulhydrater end eksempelvis ris og pasta, men med den nye ’Power Potato’ får man bare endnu færre kalorier og kulhydrater.

En egenskab, der uden tvivl vil være efterspurgt i en tid, hvor der er stadig større øget fokus på ernæringsrigtige tiltag i og omkring familiens Danmarks kostplanlægning.

Annonce

Kartoflerne tilbage på spisebordet

Den nye power potato kan med sine færre kalorier også være et ideelt produkt, hvis man ønsker at tabe sig et par kilo oven på december, hvor mange traditionelt gør en del mere ud af at hygge sig med god mad end med at jonglere rundt i kalorie- og kulhydrattabeller.

Og udover at være 35 procent mere kaloriefattig end almindelige kartofler, er egenskaberne i ’Power Potato’ desforuden helt i overensstemmelse med Diabetesforeningens anbefalinger.

- Vi ønsker at bringe kartoflerne tilbage på middagsbordet, og med den nye ’Power Potato’ er der ingen undskyldning for ikke at spise kartofler dagligt eller i det mindste flere gange om ugen, fortæller direktør Christian Myllerup fra MyCo Mind.

Han forklarer, at spiser man en normal portion på cirka 250-300 gram af ’Power Potato’, indtager man mellem 35 og 45 % færre kulhydrater og kalorier end den tilsvarende mængde af almindelige kartofler og kun en 1/6 del af de kalorier og kulhydrater, som man vil have indtaget, hvis man spiste ris eller pasta.

- ’Power Potato’ har desuden et højt indhold af de sunde kostfibre og 35 procent mindre stivelse end andre traditionelle kartofler. Og ikke mindst derfor forventer vi os rigtig meget af den nye variant af ’Power Potato’, som vi for alvor lancerer her i januar i alle Salling Groups butikker, herunder Føtex, Bilka og Netto, oplyser Christian Myllerup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Give genåbnede med et brag

Give Avis

Kirsten Vaarst stopper på Lægehuset

Annonce