Annonce
Give Avis

Svend nærmest svømmer i udmærkelser og hædersbevisninger

83-årige Svend Andersen fra Farre blev i sidste uge udnævnt til æresmedlem af Give GIF og blev i den anledning begavet med både diplomer, medalje og en lille en til halsen. Privatfoto
For to år siden blev Svend Andersen udnævnt til æresmedlem i Thyregod Svømmeklub, og i sidste uge faldt der så en ny hædersbevisning af til den dynamiske og motionsglade herre, da han fik overrakt endnu et æresmedlemsbevis fra Give GIFs eksterne formand Gerda Jørgensen.

GIVE: Svend Andersen - Æresmedlem i Give GIF for din ekstraordinære indsats i mange år blandt andet i forbindelse med afholdelse af Rørbækmarch.

Dette er påskriften på det fine diplom, som 83-årige Svend Andersen fik overrakt i sidste uge af Give GIFs eksterne formand Gerda Jørgensen i overværelse af Svend Andersens venner på foreningens cykelmotionshold

Dette skete på Svend Andersens bopæl i Farre mandag omkring middagstid, men oprindeligt skulle den inkarnerede idrætsmand have haft diplomet som en overraskelse mandag formiddag klokken 9.00, hvor hans cykelmotionister tørner ud fra p-pladsen ved Give Stadion for at trille de her cirka 30 kilometer.

Annonce

Men Gerda Jørgensen, som skulle overrække diplomet vidste ikke, at Svend Andersen pga. en knæskade ikke dukkede op netop denne dag, der ellers skulle have stået i overraskelsernes tegn.

På grund af knæskade: Fejret på hjemadressen

Derfor blev det arrangeret, at cykelklubben efter turen samledes i Farre ved Andersens bopæl for at hylde den mand, der gennem årene har betydet så meget for Trim-afdelingen i Give GIF. Og som fra dag et har været tovholder på og manden i den gule førertrøje på motionscykelholdet i foreningen.

Allerede tilbage i 2013 modtog den dengang 75-årige Svend Andersen en flot hædersbevisning, da han modtog prisen som årets Super DGI'er i Sydøstjylland for sine mange meritter som svømmeinstruktør- og leder.

Give GIFs eksterne formand Gerda Jørgensen skåler her med foreningens nyeste æresmedlem, Svend Andersen. Privatfoto

I september 2020 blev han ligeledes æresmedlem af Thyregod Svømmeklub, hvor han siden 70'erne har haft stor betydning for svømmeklubben som leder og træner.

Annonce

Manden bag Rørbækmarch

Hattricket blev så fuldbyrdet i sidste uge med æresmedlemsdiplomet fra Give GIF, hvor foreningens eksterne formand Ferda Jørgensen både havde diplom, medalje og en lille ting til halsen med til Svend Andersen. Og selvfølgelig også en masse pæne ord.

Jeg er da rigtig stolt over at blive æresmedlem af Give GIF. Og jeg kan godt garantere, at jeg vender stærkt tilbage, når knæet tillader det

Svend Andersen, nyeste æresmedlem af Give GIF

- Svend, du er en af foreningens rigtig mange frivillige, og ikke mindst en af dem, der har stor betydning og helt uundværlig for  at vores forening kan fungere. Eksempelvis har du til Rørbækmarch været den bærende person i rigtig mange år. Du har haft styr på planlægningen og fået koordineret med hjælper, så marchen kunne foregå på bedste vis år efter år. Det er helt klart her, du har haft den helt store betydning for foreningen, lød de rosende ord fra formanden.

Annonce

Triatlon og motionscykling - det klarer Svend

Men omtalen af ovenstående bedrifter er langt fra hele historien om Svend Andersens virke i Give GIF. Sidste vinter kom ideen om at gentænke triatlon efter en del års pause i foreningen igen på bordet. Og hvem er det så man lige skal have fat i? Det kan Gerda Jørgensen give svaret på.

- Da vi havde besluttet at genoplive triatlon-eventen var det helt naturligt at spørge, om Svend kunne huske, hvordan det tidligere havde foregået, så vi kunne bruge alle de gode råd fra tidligere som base for en gentænkning af eventen. Og den var du med på. Akkurat som da jeg for nogle år siden kom jeg til at spørge dig, om ikke Give GIF skulle have et motionscykelhold. Der var du også bare klar lige med det samme og gik i gang med planlægningen. Inden længe var motionscykling en aktiv del af Give GIF med dig i front,

Annonce

Æresmedlem ja, men still going strong i foreningen

Derfor var det også kun naturligt, at det blev cykelholdet, der kom til at danne ramme om dagens overrækkelse af æresmedlemsskabet, hvor en flok smilende cykelmotionister med lidt trætte ben var med til at juble hele klubbens Svend.

Svend Andersen, det nyeste æresmedlem Give GIF, sammen med sit faste mandagshold af motionscyklister. Privatfoto

Det blev også til en lille skål. hvor Gerda Jørgensen måtte love Svend Andersen en helt bestemt ting.

- Give GIF vil gerne sige dig tak for mange timers frivilligt arbejde og udnævne dig til æresmedlem af foreningen. Måske er nu betænkelig ved denne udnævnelse og hvad det får at betydning for dig i foreningen fremover. Men du kan være helt rolig: For i Give GIF går et æresmedlem ikke på pension og lægger foreningsarbejdet til side. Tværtimod håber vi på et godt samarbejde i mange år endnu og mange gange kaffe og kage i dit selskab.

Annonce

Vender stærkt tilbage når knæet tillader det

Hovedpersonen selv var meget overrasket da delegationen af cyklister trillede ind i hans gårdsplads. Han var netop på vej ud af huset og overraskelsen blev om muligt endnu støre. da Gerda Jørgensen dukkede op med et stort smil og et kækt 'Hej Svend'

- Det var en stor overraskelse, men en rigtig god en af slagsen. Jeg er selvfølgelig lidt træt af, at det ikke kunne ske under normale forhold ude ved stadion, men min knæskade driller altså for meget lige nu til, at jeg kan være med. Det blev dog en rigtig vellykket seance, og jeg er da rigtig stolt over at blive æresmedlem af Give GIF. Og jeg kan godt garantere, at jeg vender stærkt tilbage, når knæet tillader det, lyder det fra den 83-årige foreningskæmpe.

Han har da også lovet foreningen, at han igen er med på sidelinjen med at sin knowhow og erfaring, når der afvikles triatlon i 2022. .

Annonce
Annonce
Give Avis

Tung lidelseshistorie med happy ending: Efter flere års skadeshelvede kunne Sebastian endelig løfte DM-trofæet

Annonce
Annonce
Give Avis

Normeret til 240 elever, men ender snart på 40: Elevtallet er raslet ned på en af kommunens mest moderne skoler

Annonce
Forsiden netop nu
Give Avis

Farvel til afholdt salgschef: For Søren vil Give altid være hjerteblod

Give Avis

Læserbrev. Der er stor forskel på et rødt eller blåt flertal i Vejle Byråd efter kommunalvalget den 16. november.

Give Avis

Mindeord over Hanne Kathrine Fomsgaard Andreasen/Hanne Hansen/Foms.

Give Avis

Det handler ikke om lynkure og fitness: Det handler om permanente livsstilsændringer og 95 procent sidder mellem ørerne

Give Avis

Uskarpe Give med nyt nederlag på udebane: Tabte 29-24 til Fredericia Håndboldklubs 2. hold

Give Avis

Normeret til 240 elever men har kun 65: En af kommunens nyeste skoler mister elever i en grad så lokalsamfundet frygter total nedsmeltning

Give Avis

Efter tre et halvt års mareridt med hjernerystelse: Nu vil Sandra hjælpe kræftramte

Give Avis

Livslang slidgigt og hypermobilitet: Karin har fået ødelagt sit liv af læger, der ikke taler sammen

Give Avis

Mindeord over Kirstein Mølgaard

Give Avis

Forretningsudvalg er blevet til bestyrelse: Udviklingsrådet er skrumpet fra ni til fem deltagere

Give Avis

Så lykkedes det: De to håndboldildsjæle Emma og Olivia har skaffet Lykkeliga til Give

Give Avis

Suzette helt overvældet: Utrolig flot comeback til modeshowet

Give Avis

Frustreret Givetræner følte sig decideret bortdømt i 5-2 nederlag til topholdet efter 2-0 føring

Give Avis

Aldrig har der været så mange til udviklingsrådets årsmøde: Kæmpestor interesse for det nye sygehusprojekt

Give Avis

Svend nærmest svømmer i udmærkelser og hædersbevisninger

Give Avis

GNRs næstformand: Nu er det nok definitivt slut med Give Nærradio

Give Avis

Hjem til Aarhus: Svømmeklubben sagde farvel til livredder, instruktør og innovativ formand

Give Avis

Høgen fra Hedegård slog til på toppen af Vejles Alpe D’Huez - og brækkede den ene vinge

Give Avis

Håndboldklubbens gode støtter og venner fra Erhvervsklubben er kommet fornuftigt ud af coronakrisen

Give Avis

Rørbæk Marchen i skarp konkurrence med kronprinsen

Give Avis

Motionsugen: Nu skal du da ud og løbe forhindringsløb med din bedste firbenede ven

Annonce