Annonce
Give Avis

Sydbank hjælper Givskud Forsamlingshus med nyt køkkengulv

Filialchef Marianne Rasmussen (til venstre) fra Sydbank Billund kiggede forbi onsdag med 15.000 kroner til projekt nyt køkkengulv. Det er Karina Simonsen og Irene Rosendahl Olsen, der her modtager pengene. Foto: Jim Hoff
Midt i den totale aktivitetsstilhed under coronakrisen har bestyrelsen i Givskud Forsamlingshus med en håndfuld frivilliges hjælp fået lagt helt nyt gulv i forsamlingshusets køkken. Et tiltrængt tiltag, der har fået fin økonomisk opbakning af Sydbank i form af 15.000 kroner.
Annonce

GIVSKUD: Når der nu alligevel ikke er gang i forretningen, så kan man jo lige så godt bruge tiden konstruktivt på at shine biksen op. Ud fra den devise gik flittige folk fra bestyrelsen i Givskud Borgerforening og Forsamlingshus i gang med at få skiftet det gamle slidte gulv i forsamlingshusets køkken.

Inden renoveringen bestod køkkengulvet af flere slags underlag med en række forskellige og småskæve samlinger, som besværliggjorde effektiv rengøring. Men i dag fremstår gulvet smukt og enkelt med en stor samlet epoxyflade, som både er rengøringsvenlig og noget pænere at se på.

- Køkkengulvet har stået øverste på vores renoveringsliste i et stykke tid, og nu var der så tid og ro til at få gjort noget ved sagen, idet vi grundet coronaen jo er ramt af massevis af aflysninger. Ja, alt er faktisk aflyst - også vores bankospil hver onsdag, så det har været en hård omgang for bundlinjen, fortæller Irene Rosendahl Olsen, der er formand for bestyrelsen i Givskud Borgerforening og Forsamlingshus.

Billedkunstner Jonna Risum har doneret disse to billedsæt, som man kan byde på. Pengene går ubeskåret til forsamlingshuset i Givskud. Foto:Jim Hoff
Annonce

Endnu ingen hjælpepakker til forsamlingshusene

Uden en række sponsorer og donorer kunne man ikke gennemføre et større projekt som at lægge nyt gulv i et køkken, og det er her, at Sydbank i Billund kommer ind i billedet. Karina Simonsen havde sendt en ansøgning om penge til det gode formål ind til Sydbank Fonden, og det endte med en bevilling på solide 15.000 kroner til projektet.

De penge blev officielt overrakt af Sydbank i Billunds filialchef, Marianne Rasmussen, onsdag den 3. juni, hvor hun også kunne komme ud og besigtige, hvad pengene var blevet brugt til.

- Hvis man som eksempelvis forening vil søge penge til gode lokale formål som i dette tilfælde, hvor det kommer mange borgere til gode, så skal man blot gå online på https://www.sydbank.dk/omsydbank/fonde/sydbankfonden og udfylde ansøgningen. Det er meget enkelt og let at gå til. Man skal forvente en sagsbehandlingstid på ca. tre måneder. Ansøgninger under 25.000 kroner kan dog, hvis de falder inden for fondens formål og retningslinjer behandles hurtige, forklarer Marianne Rasmussen.

Det i omegnen af 100 år gamle forsamlingshus har endnu ikke fået økonomiske livliner fra statens mange hjælpepakker, men Irene Rosendahl Olsen kan oplyse, at de danske forsamlingshuses landsorganisation i disse daqe undersøger mulighederne, ligesom man er i gang med en landsdækkende analyse af, hvor hårdt de forskellige forsamlingshuse er ramt af den coronabetingede økonomiske krise.

Annonce

Teamwork

Ud over de gode penge fra Sydbank fra forsamlingshuset også modtaget støtte fra Jesper Poulsen, Jens Peter Lund, Karsten Sørensen, Det Gamle Apotek, Else Jensen, Søren Peter Sørensen, Stark i Give og Martin Feltheim.

- Derudover har den lokale billedkunstner Jonna Risum stillet fire af sine værker til rådighed for en auktion, hvor pengene går ubeskåret til forsamlingshuset. Man kan se Jonnas værker på hendes j´hjemmeside, og er man interesseret i at byde, skal man bare kontakte mig. Samtidig er vi også på jagt efter sponsorer/donationer fra både erhverv og private, så vi kan få enderne til at løbe sammen økonomisk, fortæller Karina Simonsen.

Hun kan i forbindelse med bud på Jonna Risums værker samt donationer kontaktes på mail Karinadupont@icloud.com.

I forbindelse med etableringen af det nye gulv har en fast kerne af bestyrelsesmedlemmer i borgerforeningen/forsamlingshuset virkelig givet den en skalle, og de har også fået en hånd med fra en lille håndfuld frivillige, der har lagt nogle timer i arbejdet.

- Vi vil rigtig gerne sende en stor tak til de frivillige, også dem i bestyrelsen, der har givet et nap med i forbindelse med det her projekt. Vi har ikke været så mange, men det har fungeret godt og der har dagligt været gang i sagerne, og vi er rigtig glade for resultatet og selvfølgelig også den flotte donation fra Sydbank, siger Irene Rosendahl Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce